Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan, aki bevállalta...

Van olyan, aki bevállalta nemrég a babát, úgy, hogy fiatal, és nem volt tervezve, és a körülmények sem ideálisak? Hogy boldogultok?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, most fejeztem be a 2. évem az egyetemen, és valószínűleg terhes vagyok, a párommal 4 éve együtt vagyunk, 6 éve dolgozik havi kereste kb.: 120000 ft, nekem egyetemen ösztöndíj+árvasági de az megszűnik majd, viszont közös lakás nincs. Kíváncsi vagyok, van-e aki hasonló helyzetben bevállalta a babát, és jól alakult minden, ki tudnak jönni a pénzből, hogy boldogulnak, mennyire lesz nehéz???
2013. jún. 25. 07:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Hát, sok-sok segítséggel. Komolyan, máshogy nem menne. Párom szülei fizetik az albérletünket. Ismerősöktől kaptunk babakocsit, kiságyat, pelenkázót, takarókat, lepedőket, játékokat, szóval szinte mindent. Amit csak újonnan lehetett beszerezni, az összesen 50ezer FT volt. Mi mindketten dolgoztunk, mégis nagyon nehéz. A baba tápszeres lett a kezdetektől, és csak a drágábbikat fogadta el. Ez havi 15ezer ft. A rezsi is több lett, télen van 60ezer is. A pelus meg a popsitörlő is egy 10es havonta. Tologatom a számlákat, hogy hogyan tudnám megoldani a minden napi rendes ételt. Van, hogy sajnos kölcsön kell kérnünk a családtól, de szívesen adnak. Szóval nehéz, de sokan segítenek, akiről nem is gondolnád. De szeretjük egymást, és van egy boldog kislányunk. Ő semmiben nem szenved hiányt, akkor inkább mi nem eszünk.
2013. jún. 25. 09:06
 2/15 anonim ***** válasza:
58%
Mi is bevállaltuk ! én 18 a párom 26. a forintos árakhoz nem tudok hozzászólni mivel Szlovákiai vagyok, de hidd el a sok gondot a baba visszaadja neked boldogságban és örömben. Én nem bánom, hogy bevállaltuk igaz eleljével nagyon nehéz volt, de a pici az összes gondot bajt elfelejteti az emberrel !:) próbáljátok meg , nem éri meg elveni a kicsi életét a pénz miatt, mindig volt valahogy és lesz is.
2013. jún. 25. 09:22
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

mi nem voltunk ilyen fiatalok, de az anyagi helyzetünk hasonló.

Nehéz most egyébként mindenkinek, de aki AKAR az TUD boldogulni. Gyerekkel is nehéznek nehéz, viszont nagyon jó. :)

Fogadjatok el minden segítséget, de járjatok is utána mindennek, ne várjátok, hogy a dolgok az öletekbe essenek. Suliban nézz utána a szociális ösztöndíjaknak, "hátrányos helyzetűként" tuti kaphatsz valamit. Önkormányzatoknál is mindig vannak valami támogatások, sok van, ami csak egyszeri, de az is valami.

Az anyasági segélyből is sokmindent megvehettek, és a gyest kapni fogod.

Ha esetleg nem fog a baba szopni, anyatejet is felírathatsz az orvossal, anyatejgyűjtő állomásról, és az ingyenes!

Turkálókat, használt cikkeket nézegessetek.

2013. jún. 25. 09:57
 4/15 anonim ***** válasza:
75%
Ja, és sok boldogságot! :)
2013. jún. 25. 09:57
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ám ha egyetemen halasztok, márpedig muszáj vagyok, akkor nem nagyon jár smemi, a szociális és tanulmányi ösztöndíjakat is elvesztem :(
2013. jún. 25. 10:06
 6/15 anonim ***** válasza:
75%

20 evesen estem lettem terhes, akkor voltunk egyutt 5 eve a parommal. nem volt kerdeses h megtartjuk, bar nagyon feltem, el sem tudom mondani mennyire. akkor anyuekkal laktunk. a parom vett fel hitelt, es az anyukajaeknal lakunk a tetoterbe. en mar dolgoztam, de pont rosszul jott ki egy munkahelyvaltas, mert annyira rosszul voltam az elejen h nem tudtam bejarni dolgozni, igy elkuldtdk. a parom 180-200 ezret keres,nyaron van hogy a duplajat. egtudtunk/tudunk venni a kisfiunknak mindent, van autonk, tudunk hol lakni. annyi, h ritkabban veszek magamnak uj ruhakat, ritkabban jarok fodraszhoz. hidd el, ha nagyon muszaj, meglehet oldani mindent!

a terhesseg alatt magandokihoz jartam havi 10 ezerert, igy ereztem magunkat biztonsagban, kitudtuk szoritani azt a kis penzt minden honapban.

gratulalok es boldog babavarast!

22l/ 17 hos kicsifiu anyukaja

2013. jún. 25. 10:10
 7/15 A kérdező kommentje:
Hát akkor azért nálatok a kereset sokkal jobb, mint nálunk :/ űnagyon elgondolkodtató, nem tudom mit tegyek, nagyon félek :/
2013. jún. 25. 10:20
 8/15 anonim ***** válasza:
50%
Gyerekre hivatkozva kérhetsz egyéni tanrendet és akkor nem kell abbahagyni a sulit.
2013. jún. 25. 11:21
 9/15 anonim ***** válasza:
30%

Én biztos nem tartanám meg!Mire a semmire??Hogy állandóan másra szoruljunk,hogy pénzt kelljen kölcsön kérni,hogy anyámék nyakán éljünk...

Idegeskedni,hogy a gyerek mindent megkapjon,semmibe se szenvedjen hiányt,magunkat is el tudjuk látni...

A ti döntésetek,de én így biztos nem vállalnék babát!

2013. jún. 25. 11:39
 10/15 A kérdező kommentje:
Az a baj nekem szinte mar csak gyakszi van. Abbol nem engednek mert eü. rol van szo...
2013. jún. 25. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!