Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan, aki bevállalta...

Van olyan, aki bevállalta nemrég a babát, úgy, hogy fiatal, és nem volt tervezve, és a körülmények sem ideálisak? Hogy boldogultok?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, most fejeztem be a 2. évem az egyetemen, és valószínűleg terhes vagyok, a párommal 4 éve együtt vagyunk, 6 éve dolgozik havi kereste kb.: 120000 ft, nekem egyetemen ösztöndíj+árvasági de az megszűnik majd, viszont közös lakás nincs. Kíváncsi vagyok, van-e aki hasonló helyzetben bevállalta a babát, és jól alakult minden, ki tudnak jönni a pénzből, hogy boldogulnak, mennyire lesz nehéz???
2013. jún. 25. 07:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
KEdves Utolsó, örököltem egy házat, csak még tavaszig ki van adva albérletbe...nem tervezünk szülőknél lakni, és nekem sem esik le az ujjamról a gyűrű, ha el kell menjek most diákmunkára, át fogjuk gondolni, felelőtlenül biztos nem vállalnám be. A párom szülei jól állnak, segítenének, de épp ezért kérdeztem, hogy ki hogyan boldogul, aki járt már így, mert magunktól akarjuk meogldani! Te még nem élted át ezt...
2013. jún. 25. 12:55
 12/15 anonim ***** válasza:

Meg fogjátok tudni oldani, hidd el nekem! Eszedbe se jusson az abortusz!

Egy kereset, adókedvezmény, családi pótlék, gyes, nem sok, de ha szeretet van, elég lesz!

2013. jún. 25. 14:44
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha még az elején vagy kereshetsz munkát, dolgozhatsz fél évet, annyi pont elég, hogy kapj TGYÁST, GYED-et, mert az egyetem is beleszámít a szükséges biztosított időbe. Csak hát ugye amúgy is nehéz munkát találni, hát még kismamaként. De ha esetleg lenne valahol jó ismerősöd, aki gyorsan be tud szervezni valahova, az nagyon jó lenne!
2013. jún. 25. 14:48
 14/15 anonim ***** válasza:

22 éves vagyok, most fejeztem be a 2. évemet az egyetemen. Annyiban hasonló a kettőnk története, hogy mi nem kifejezetten erőltettük a párommal a baba témát. Viszont soha, egyikünk fejében sem fordult meg, hogy elvetessük, örömmel várjuk a kisfiunk érkezését. Amint kiderült, hogy babát várok, átkérettem magam egyéni tanrendre, így sokkal egyszerűbb volt az életem év közben. A tanárokkal folyamatosan tartottam/tartom a kapcsolatot és mindig tudtunk megoldást találni az éppen aktuális problémára (ez alól a gyakorlat és a vizsga sem volt kivétel). A következő félévem passzív lesz, ez alatt igénybe veszem a gyest, egyszeri anyaságit, családi pótlékot és a kismama bérletet (ez a budapesti anyukáknak jár). Utána pedig levelezőn folytatom tovább az egyetemet, a bébike 1 éves kora után pedig elmegyek dolgozni. Biztos vagyok benne, hogy kezdetben nehéz lesz minden, de optimistán tekintek a jövőbe.

37khm

2013. jún. 25. 17:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is hasonló helyzetben vagyok,bár talán nekem annyival könnyebb,hogy a párom elég jól keres.

22 éves vagyok,szeptemberben kezdem az utolsó évemet az egyetemen,és novemberben fogok szülni.

Nem szeretnék halasztani,mert egyszer már passziváltam 2 félévet,kedvezményes tanrendet fogok kérni és szükségem lesz a szüleim segítségére is (ők mondjuk szívesen segítenek),pl. hogy vigyázzanak a babára,amikor muszáj bemennem az egyetemre.Szerencsére anyukám otthonról dolgozik kötetlen munkaidőben,így ez nem okoz problémát.

Ennek ellenére biztos,hogy lesznek nehézségek,pl. a vizsgákra való felkészülés,helytállni az egyetemen és anyukaként is stb.,de valahogy biztos,hogy megoldjuk majd.

Nekünk sem volt tervezett baba,de fel sem merült,hogy ne tartsuk meg,és nagyon nagy örömmel várjuk. :)

Ha szeretitek egymást,akkor biztos,hogy minden rendben lesz,és majd jól alakulnak a dolgok .:)

Nagyon sokan vállalnak gyereket fősuli,egyetem mellett,van akinek párja sincs,és megbirkózik az akadályokkal,úgyhogy ha szeretnétek a babát,akkor ne aggódj,minden rendben lesz.

Nézz utána,hogy milyen szociális támogatásokat tudsz igényelni,akár egyetemi,akár állami,akár önkormányzati szinten...Esetleg ha az időd úgy engedi a tanulás és a baba mellett,akkor vállalhatsz fordításokat vagy korrepetálást,amire lehetőséged van,ezekkel is tudsz egy kis pénzt keresni.

Gondoljátok át együtt a dolgokat,és biztos,hogy tudtok majd boldogulni :)

Nagyon-nagyon sok boldogságot és szerencsét Nektek!

23hkm

2013. júl. 18. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!