17 éves vagyok és terhes. Meg szeretném tartani a babát, de a párom nem. Mit tegyek?
Mindig is tudtam, hogy majd szeretnék babát, de azt nem gondoltam, hogy ilyen korán. A barátom (18 éves) nem örül neki, mert azt mondja, hogy még túl fiatalok vagyunk. (És ez igaz is...) De én érzem, hogy képesek lennénk megoldani a gyereknevelést, ha mindketten akarnánk. De az a baj, hogy csak én akarom. A barátom azt mondja, hogy döntsek én, hogy mi hogy legyen. Mármint hogy szakítsunk-e. Mert az biztos, hogy a babát megtartom, még ha egyedül is kell felnevelnem. Szeretjük egymást a barátommal nagyon, és nem akarunk szakítani, de ő nem tud (vagy nem akar) még babázni, én pedig nem tudom megölni a gyermekünk.
Nem tudom, mit tegyek. Kérlek, segítsetek!
Szüleid tudnak róla?
Tartsd meg a babát, ha már így alakult, vállald a felelősséget. Isten adjon neked erőt, mert ez nem bizos, hogy könnyű időszak lesz.
17/L
Ha nagyon szeretne, nem hagyna el azért, mert megszülöd a gyerekét.
Ne vetesd el! Soha nem tudod majd megbocsájtani magadnak.
Annyira csak nem szeret a barátod, ha ez a két lehetőség van.
Én 16 évesen szultem, apukával szakítottunk. A lányunk egy éves korára észheztért azóta mintaapuka! Kulon élunk és tervezzuk a kistestvért.
Ha már megcsinálta, vállalja a felelősséget, hiszen nem csak te kellettél a "készítéséhez". Ezt nektek kell megbeszélni, itt nem igazán tudnak segíteni.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!