Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 éves vagyok és terhes. Meg...

17 éves vagyok és terhes. Meg szeretném tartani a babát, de a párom nem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mindig is tudtam, hogy majd szeretnék babát, de azt nem gondoltam, hogy ilyen korán. A barátom (18 éves) nem örül neki, mert azt mondja, hogy még túl fiatalok vagyunk. (És ez igaz is...) De én érzem, hogy képesek lennénk megoldani a gyereknevelést, ha mindketten akarnánk. De az a baj, hogy csak én akarom. A barátom azt mondja, hogy döntsek én, hogy mi hogy legyen. Mármint hogy szakítsunk-e. Mert az biztos, hogy a babát megtartom, még ha egyedül is kell felnevelnem. Szeretjük egymást a barátommal nagyon, és nem akarunk szakítani, de ő nem tud (vagy nem akar) még babázni, én pedig nem tudom megölni a gyermekünk.

Nem tudom, mit tegyek. Kérlek, segítsetek!

2013. aug. 4. 18:46
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:
Apámnak az új házasságából két éve született egy lány, és a barátomnak is vagy egy egyéves kishúga, szóval ruhákat meg ilyeneket kapnánk. És anyukám megőrizte a kiságyat meg a pelenkázót amit még akkor használt, amikor még én voltam kicsi. Szóval vannak ruhák is, meg felszerelés is. Pelenka meg ilyenek kellenek csak.
2013. aug. 4. 19:04
 12/55 anonim ***** válasza:
80%

A kérdező írta, hogy megtartja a gyereket. Komolyan nem értem, hogy minek állnak neki itt páran lebeszélni. Minek?

Nem ez volt a kérdés. Megtartja, kész.

Kérdező: Azt, hogy mi lesz a kapcsolattal, sajna nem te fogod eldönteni ahogy elnézem a kérdést. A párod fogja kitalálni, hogy vállalja-e a gyereket vagy sem.

Ha nem, akkor nem tudsz mit tenni, neveled egyedül.

Ha meg vállalja, akkor happy end. Ennyi.

2013. aug. 4. 19:13
 13/55 anonim ***** válasza:
27%

Akkor vázolnám a jövődet, minden rosszindulat nélkül.

A sulit nem fogod tudni kijárni, de még ha valahogy sikerülne is, mi lesz utána? Mert munkát nem fogsz találni 0 tapasztalattal, gyerekkel. Nem fognak így felvenni sehova, max egy gyárba minimálbérért, ami túl kevés, ha nem akarsz a szüleiddel élni öregkorodig. A barátaid el fognak fordulni tőled, mert már nem lesz közös témátok. Nem mehetsz többet bulizni, csavarogni, vásárolgatni. Otthon kell lenned a babával, szoptatnod kell egész nap. Az alvást is elfelejtheted ha hasfájós babád lesz. A terhesség alatt meghízol, ami vagy lemegy majd, vagy nem. A bőröd csíkos lesz, és lógni fog. A melled olyan lesz, mint egy üres tejeszacskó, a bimbóudvar nagy lesz, lehet, hogy vissza sem húzódik. Ezek ellen nem tehetsz semmit. Egy ideig a gátsebbel is szenvedsz, mert remélem tudod, hogy szülés közben vágnak ott lenn. Beöntést kapsz, leborotválnak, a fél kórház benned fog nyúlkálni, ha nincs pénzed magánorvosra. A fájdalomról ne is beszéljünk. Szóval amíg az összes barátod szórakozik, bulizik, a barátjával utazgat, te otthon állsz a visító gyerekkel a kezedben, szakadt hányásos ruhában, kócos hajjal, mosatlan foggal, és bőgsz a gyerekkel együtt, mert nem aludtál egy hete. Majd rájössz, hogy magányos vagy. Nem fogsz egykönnyen párt találni, mert egy férfinek nem biztos, hogy a te megváltozott csúnya tested, és a gyereked kell. Ezzel számolj, mert bekövetkezhet. Szóval nevelheted a gyerekedet a nagyszüleinél, szegénységben, nélkülözve, apa nélkül. Arról nem is beszélve, hogy ez milyen szar lesz a gyereknek. De ez még a jobbik eset. A másik eset az, hogy leszarod az egészet, a gyermeket eldobod magadtól, és az anyád neveli fel, aki a háta közepére nem kíván felnevelni még egy gyereket, te meg vígan élsz utána.

Kisebb nagyobb eltérésekkel, de ez vár rád. Csak hogy tisztában legyél vele.

2013. aug. 4. 19:15
 14/55 anonim ***** válasza:
76%

JÉZUSOM milyen emberek vannak itt.

Utolsó: te észnél vagy?

Ennyi erővel ne szüljön SOHA SENKI, mert lógni fog a melle, tág lesz a puncija, csíkos lesz a hasa, a férje elhagyja emiatt. Új párt nem fog találni, és majd a gyerekével fog megrohadni egy 30 nm-es lukban.

Hát az eszem megáll komolyan.

Honnan tudod, hogy a kérdező milyen helyzetben van? Honnan tudod, hogy a szülei milyen helyzetben vannak?

Csak tudja már bakker, hogy mit tud vállalni és mit nem.

Komolyan hányinger, hogy ennyire rá akarjátok beszélni az abortuszra. Én nem vagyok a nagy "szülje meg mindenki amit összehozott" aktivista, nem szoktam senkit rábeszélni arra, hogy szülje meg a gyerekét akkor is, ha nem akarja.

De a kérdező döntött, és gusztustalannak tartom ezt a hangnemet.

Miért ne lehetne boldog élete azért, mert nem 25, hanem 17 évesen szül? Miért ne végezhetné el az iskolát? Miért ne találhatna párt? Ugyan már.

Majd talán te fogod neki fizetni a pszichiátert, ha összeomlik az abortusz után, mert néhány ember rábeszélte?

2013. aug. 4. 19:21
 15/55 anonim ***** válasza:
81%

Szép dolog hogy eldöntötted hogy megtartod a babát, de mivel ilyen fiatal vagy és a barátodra nem számithatsz igy mindenképpen a szüleiddel kell megbeszélned a továbbiakat. Én a saját lányomnak nem biztos hogy azt kivánnám hogy végzettség nélkül, 0 munkatapasztalattal szüljön egy gyereket a nyakamra. Ez csak az én véleményem, ettől függetlenül úgyis Te döntöd el mi lesz a sorsod, hogyan akarsz élni. Sokba kerül egy kisbaba és ha a szüleidhez szülöd meg úgysem te neveled majd hanem anyukád. Konfliktusokat szül majd az egész helyzet, mivel te is gyerek vagy még nem tudsz majd önállóan dönteni mint egy felnőtt, független anya. Függni fogsz a szülőktől anyagilag és minden más téren is. Én a helyedben nem tartanám meg inkább folytatnám az iskolát, elmennék dolgozni vagy továbbtanulni és

a megfelelő partnerrel később családot terveznék. Nem mindegy hogy megvannak e a feltételek egy gyermekvállaláshoz és az sem hogy van e melletted partner vagy nincs. Annyi csonkacsalád van, a sajátodnak is ezt kivánod?

2013. aug. 4. 19:22
 16/55 A kérdező kommentje:

Nem ez lesz a jövőm. Ki fogom járni az iskolát, csak éppen nem nappali, hanem esti tagozaton. Lesz három nyelvvizsgám is, és vagy felvesznek valahova, vagy elvégzek egy OKJ-t, és utána dolgozom. Afelől nem aggódok, hogy magányos leszek, mert a családom és a barátaim mellettem fognak állni. Igaz barátaim vannak. A bulizás meg nem fog hiányozni,m eddig se buliztam, ezután se fogok.

Az biztos hogy nehéz lesz, de megoldom. Lesz segítségem és támogatásom. Minden rendben lesz.

Már csak az a kérdés, hogy az apa akar-e minket.

2013. aug. 4. 19:25
 17/55 A kérdező kommentje:
18 leszek, mire megszülöm a babánk. És akár mellettünk lesz az apja, akár nem, a gyermekem tudni fogja, hogy szeretve van, és mindent meg fog kapni, ami csak kell. Én is csonka családból való vagyok, és anyukám csodálatosan felnevelt. És ha neki ment, nekem is fog.
2013. aug. 4. 19:28
 18/55 anonim ***** válasza:
67%
Nem azt mondtam, hogy vetesse el. Csak ne lepődjön meg ezeken. Nem azt mondtam, hogy senki ne szüljön. Csak hát az a normális, ha az ember egy olyan férfinek szül gyereket, aki elfogadja a külső-belső változásokat. Mindenki eltervezi, hogy majd mi lesz a jövője egy babával, aztán koppan nagyot, amikor megérti, hogy az nem úgy van, ahogy gondolta. Érettségi, OKJ, 3 nyelvvizsga, mi? Kérdezz meg egy kisgyerekes tini anyukát, mennyire lehetséges ez. Elmondom én: semennyire.
2013. aug. 4. 19:44
 19/55 anonim ***** válasza:
63%
Ha egy pár év múlva megtalálod a párod, szülsz még 1-2 gyereket és ez a pici aki akkor már nagy lesz, majd kivülállóként nézhet a tökéletes családra és gondolhat arra, hogyha nem így alakul ő is érezhetné magát teljes értékű családtagnak az édes testvéreivel. Akár apával, akár anélkül. A "felnőttek" akik pedig itt búzdítják nem gondolnak arra, hogy ők is úgy érezték 17-18 évesen, hogy majd ők megváltják a világot! Én is így éreztem és hadakoztam mindenkivel, aki le akart rántani a földre! Nekem is volt életemben egy abortuszom, akkor 18 éves voltam, 4 napig bőgtem elötte, a műtőből majdnem kitoltak, mert nem tudtam megnyugodni, azt mondta a doki, hogyha így folytatom nem csinálja meg a műtétet, mert bőgve elszámoltam 10-ig és még utána "beszélgettünk". De könyörgöm, aki itt ilyen okos válaszokat ad az gondoljon a fiatalságára, vagy mi lenne, ha a lányáról lenne szó! 17 éves!!! Azóta eltelt pár év 2 csodás gyermekem van és örülök így utólag, hogy ezt a szörnyű dolgot képes voltam meglépni és egy pillanatra felelős felnőttként gondolkodni.
2013. aug. 4. 19:46
 20/55 anonim ***** válasza:
37%
Énis gyerek mellett fejeztem be az érettségit. Fáj a szulés? Igen. És? Túl lehet élni. Gátseb sokáig fáj ? Én szulés után két nappal ulve szoptattam. Fiatalabbak hamarabb regenerálódnak . Striák.. 12 kg-mit szedtem fel est csak a csak a combomon van pár kósza csik. Este kevesebbet alszik..igen. De ha 20 ev múlva szil gyereket ezek ugyanúgy ott lesznek. Most meg buli nelkul lehet élni
2013. aug. 4. 19:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!