Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhes vagyok, és a veszély...

Ha terhes vagyok, és a veszélyes munkaköröm miatt kell elmennem táppénzre akkor is csak a fizetésem 60%-a jár? A munkáltató nem tud másik munkakört felajánlani.

Figyelt kérdés
2009. okt. 27. 09:02
 1/5 anonim ***** válasza:
48%
A táppénz az táppénz, mindegy hogy milyen okból kell elmenni akkor is csak a 60% jár sajnos :(
2009. okt. 27. 09:05
 2/5 anonim ***** válasza:

"A nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi vélemény bemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló nő hozzájárulása szükséges. Ilyenkor a munkabére nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt fel kell menteni a munkavégzés alól, és erre az időre az állásidőre járó munkabért kell folyósítani neki."

Itt talaltam: [link]

En kulfoldon elek es ett valoban igy mukodik. Ha te dolgozni akarsz, de a sajat hibadon kivul a munkaltato nem tud az allapotodnak megfelelo munkakorbe athelyezni es emiatt vagy ugymond kenyszerszabadsagon, akkor a teljes munkaberedet kell folyositania tovabb, ez nem tappenz. Hiszen te dolgoznal, o nem tud terhesen "alkalmazni", vagyis munkat adni neked a gyakorlatban.

Gondoltam, hogy ez Magyarorszagon is igy van, mert a munkajogok nagyon hasonloak a ket orszagban, a terhes nok foglalkoztatasa meg itt igen kenyes tema.

Szerintem jarj utana, ne hagyd, hogy onhibadon kivul tappenzre kuldjenek, mert nagyon nem mindegy, hogy a fizetesedet kapod, vagy alig tobb, mint a felet.

2009. okt. 27. 10:55
 3/5 anonim ***** válasza:
48%
Csak 60%.
2009. okt. 27. 10:59
 4/5 anonim ***** válasza:

a táppénz az táppénz.Viszont érdeklődd meg,hogy hogyan működik,mert van egy olyan lehetőség is amikor a doki nem táppénzre vesz,hanem munkatilalmat ír ki,ami 100%

Nem írják ki ,csak ha veszélyeztetve van a babád vagy te

2009. okt. 28. 07:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne menj táppénzte! Legyél határozott és mond meg hogy adjanak másik munkakört mert kötelességük. Ha nem tudnak felmentenek a munka alól az azt jelenti hogy fizetet szabin vagy. Engem is táppénzre akartak küldeni de nem hagytam magam. És csak kiharcoltam hogy helyezenek át. Sőt inkább kitaláltak egy eddig nem létező munkakört és azt kaptam meg. De vigyázz ne dölj be annak hogy írasd ki magad míg nem találják ki mi legyen mert utánna már nem kötelesek más munkakört találni, ajánlani neked. Vigyél a dokitól valami igazolást hogy terhes vagy és más munkakört ajánl neked, azt leadod és lépniük kell. Nem mindegy mennyiért kell otthon maradnod.
2009. okt. 29. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!