Ha terhes vagyok, és a veszélyes munkaköröm miatt kell elmennem táppénzre akkor is csak a fizetésem 60%-a jár? A munkáltató nem tud másik munkakört felajánlani.
"A nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi vélemény bemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló nő hozzájárulása szükséges. Ilyenkor a munkabére nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt fel kell menteni a munkavégzés alól, és erre az időre az állásidőre járó munkabért kell folyósítani neki."
Itt talaltam: [link]
En kulfoldon elek es ett valoban igy mukodik. Ha te dolgozni akarsz, de a sajat hibadon kivul a munkaltato nem tud az allapotodnak megfelelo munkakorbe athelyezni es emiatt vagy ugymond kenyszerszabadsagon, akkor a teljes munkaberedet kell folyositania tovabb, ez nem tappenz. Hiszen te dolgoznal, o nem tud terhesen "alkalmazni", vagyis munkat adni neked a gyakorlatban.
Gondoltam, hogy ez Magyarorszagon is igy van, mert a munkajogok nagyon hasonloak a ket orszagban, a terhes nok foglalkoztatasa meg itt igen kenyes tema.
Szerintem jarj utana, ne hagyd, hogy onhibadon kivul tappenzre kuldjenek, mert nagyon nem mindegy, hogy a fizetesedet kapod, vagy alig tobb, mint a felet.
a táppénz az táppénz.Viszont érdeklődd meg,hogy hogyan működik,mert van egy olyan lehetőség is amikor a doki nem táppénzre vesz,hanem munkatilalmat ír ki,ami 100%
Nem írják ki ,csak ha veszélyeztetve van a babád vagy te
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!