"Nagy" poci, vagy "kis" poci? Melyiket választanátok szívetek szerint, ha lehetne?
Azért használtam idézőjelet, mert elég relatív, hogy kinek mi a nagy és mi a kicsi.
Nagy pocakos alatt értsük azt, aki már 28-30 hetesen úgy néz ki, mintha szülni menne, korán észreveszik az állapotát, ugyanakkor van sajnos hátránya is: szuszogás, nehezebb mozgás, nagyobb teher, stb.
Kis pocakos pedig legyen az, akin általában megdöbbennek az emberek, amikor elárulja a terhességi kort, mert mondjuk nem néz ki akkorának a poci, kis kerek, formás, "álcázható" jó sokáig, könnyen hordozható, kényelmes, de szintén van hátránya az esetleges aggódó beszólások, hogy nem-e kicsit a baba, stb.
Őszintén! Ha választani lehetne, akkor ti melyiket rendelnétek? Az átlagostól nagyobbat, határozottan láthatót, de nehézkesebbet, vagy kisebbet, kényelmesebbet, de mások által kicsinek tartottat?
szerintem n incs összegüggés a szuszogás a pocak méret között, sőt ha kicsi a hasad, akkor belül foglal nagyobb helyet és sokkal jobban is nyomhat.
a kérdés, hogy szereted-e az állpotod, ha nem terhes a terhesség, akkor a nagy has a szép, ha sportos alkat vagy, aki legszívesebben átugraná ezt a kilenc hónapot, akkor a kicsi poci lehet a jobb. de a vicc az egészben, hogy nem választhatsz, ugyanakkor egy ruhával, testtartással, viselkedéssel sokat lehet leplezni, vagy mutatni.
szia!
Érdekeset kérdezel....:) Hát én a nagy has mellett voksolok, és bocsi minden olyan kismamitól, akinek nem nagyon látszott.Mégpedig azért, mert szerintem az a terhesség JELE, és semmi szégyellnivaló nincs rajta. Nekem úgy a 30. hét környékétől hatalmasat nőtt a hasim, de olyan szinten hogy berepedezett több helyen a bőr rajta, és elég korán le is "szált". mindenki mondta, hogy vigyázzak magamra, nehogy hamarabb megszüljek.. ennek ellenére a 39. héten közel 4000g-al egészségesen született a "törpém" :)
Én kissebbet szeretnék, de nem túl picit. Nekem is hatalmas hasam volt (sok magzatvizem volt), mint az előző hozzászólónál, félidőben azt hitték pár héten belül szülök. Borzalmas volt, hogy a bugyimat és a zoknimat nem tudtam egy szuszra felvenni, mert nyomta a hasam a tüdőmet és nem kaptam levegőt.
Éjszaka nehezen forogtam. Mindenki azt mondta hatalmas lányom lesz, mert széles volt a hasam és nem előre fele nőtt. Erre született egy fiam a 35. héten 2700g-al és 47 cm-el. (ennyit a néphiedelemről)
Nekem kicsi hasam volt, és tök jó volt. Végig tudtam tornázni, jönni-menni, minden szenvedés nélkül. Szülés előtt pár nappal azt kérdezgették idegenek, hogy újévi baba lesz? (dec 7-én szültem)
Mivel engem soha nem érdekelt, hogy ki mit gondol, legközelebb is pici hasat "rendelnék" :)
Ja 3450 gr, 56 cm lett a babám, tehát ő nem volt pici!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!