Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » "Nagy" poci, vagy "kis" poci?...

"Nagy" poci, vagy "kis" poci? Melyiket választanátok szívetek szerint, ha lehetne?

Figyelt kérdés

Azért használtam idézőjelet, mert elég relatív, hogy kinek mi a nagy és mi a kicsi.

Nagy pocakos alatt értsük azt, aki már 28-30 hetesen úgy néz ki, mintha szülni menne, korán észreveszik az állapotát, ugyanakkor van sajnos hátránya is: szuszogás, nehezebb mozgás, nagyobb teher, stb.

Kis pocakos pedig legyen az, akin általában megdöbbennek az emberek, amikor elárulja a terhességi kort, mert mondjuk nem néz ki akkorának a poci, kis kerek, formás, "álcázható" jó sokáig, könnyen hordozható, kényelmes, de szintén van hátránya az esetleges aggódó beszólások, hogy nem-e kicsit a baba, stb.

Őszintén! Ha választani lehetne, akkor ti melyiket rendelnétek? Az átlagostól nagyobbat, határozottan láthatót, de nehézkesebbet, vagy kisebbet, kényelmesebbet, de mások által kicsinek tartottat?

2009. okt. 27. 08:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

szerintem n incs összegüggés a szuszogás a pocak méret között, sőt ha kicsi a hasad, akkor belül foglal nagyobb helyet és sokkal jobban is nyomhat.

a kérdés, hogy szereted-e az állpotod, ha nem terhes a terhesség, akkor a nagy has a szép, ha sportos alkat vagy, aki legszívesebben átugraná ezt a kilenc hónapot, akkor a kicsi poci lehet a jobb. de a vicc az egészben, hogy nem választhatsz, ugyanakkor egy ruhával, testtartással, viselkedéssel sokat lehet leplezni, vagy mutatni.

2009. okt. 27. 08:53
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Én a picit, és félek, hogy nagy hasam lesz majd! Nem akarok nagy hasat, mert kényelmetlen és annyi bajom lesz tőle... Amikor anyu engem szült nagyon pici hasa volt, húgommal viszont 2 görögdinnye méretű, nem tudom nekem majd milyen lesz, de szeretném, hogy picike, formás legyen! L/22
2009. okt. 27. 08:53
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akinek kicsi van az nagyot akar, és így fordítva. Amúgy tök mindegy, csak a bentlakó egészséges legyen.
2009. okt. 27. 08:54
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Érdekeset kérdezel....:) Hát én a nagy has mellett voksolok, és bocsi minden olyan kismamitól, akinek nem nagyon látszott.Mégpedig azért, mert szerintem az a terhesség JELE, és semmi szégyellnivaló nincs rajta. Nekem úgy a 30. hét környékétől hatalmasat nőtt a hasim, de olyan szinten hogy berepedezett több helyen a bőr rajta, és elég korán le is "szált". mindenki mondta, hogy vigyázzak magamra, nehogy hamarabb megszüljek.. ennek ellenére a 39. héten közel 4000g-al egészségesen született a "törpém" :)

2009. okt. 27. 08:55
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt ilyen is és olyan is (4 gyerekem van). a nagyoknál elég nagy volt és néha tényleg nagyon nehéz volt. A picinél meg csak akkora, hogy a rendes farmeromat végig fel tudtam venni. szülni is úgy mentem, hogy azt hitték, koraszülés lesz :))) Hát, az igazat megvallva sokan nem is tudták, hogy nálunk 4. baba lesz. Vele sokkal könnyebb volt, nem vizesedtem, nem dagadtak a lábaim és a pocakot cipelni is ezerszer könnyebb volt. A baba fejlődése nem a pocak méretétől függ, így ha lehetne és csakis elvben a kisebb pcira szavaznék.
2009. okt. 27. 08:59
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Én most vagyok még csak 20 hetes, de akkora a hasam, mintha szülni mennék, és mindenki azt hiszi, még ebben az évben szülök:)Ezzel semmi gond, de már most aggaszt, hogy nem tudok szőrteleníteni, rendesen lehajolni, a mozgás is nehézkes...Hozzáteszem, hogy terhesség előtt is már nagy hasam volt, de most 112 cm a körfogata.És 69 kg vagyok.Szóval mindenképp pici mellett voksolok:)
2009. okt. 27. 09:00
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én kissebbet szeretnék, de nem túl picit. Nekem is hatalmas hasam volt (sok magzatvizem volt), mint az előző hozzászólónál, félidőben azt hitték pár héten belül szülök. Borzalmas volt, hogy a bugyimat és a zoknimat nem tudtam egy szuszra felvenni, mert nyomta a hasam a tüdőmet és nem kaptam levegőt.

Éjszaka nehezen forogtam. Mindenki azt mondta hatalmas lányom lesz, mert széles volt a hasam és nem előre fele nőtt. Erre született egy fiam a 35. héten 2700g-al és 47 cm-el. (ennyit a néphiedelemről)

2009. okt. 27. 09:10
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kicsi hasam volt, és tök jó volt. Végig tudtam tornázni, jönni-menni, minden szenvedés nélkül. Szülés előtt pár nappal azt kérdezgették idegenek, hogy újévi baba lesz? (dec 7-én szültem)

Mivel engem soha nem érdekelt, hogy ki mit gondol, legközelebb is pici hasat "rendelnék" :)

Ja 3450 gr, 56 cm lett a babám, tehát ő nem volt pici!

2009. okt. 27. 09:16
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség elejétől reménykedve néztem tükörbe minden nap: látszik már??? A férjem mindig megnyugtatott- hát persze :D Voltam vagy 8 hetes :). Nah aztán elkezdett nőni- meg nőni- nem a leghatalmasabb méret és szép a formája is, de meg kell mondjam így a 37. héten nem bánnám ha ennél egy kicsit kisebb lenne:D
2009. okt. 27. 09:21
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
nekem pici hasam van, 26 hetesen kb. 100 centi. Ez nem is lenne baj, bár mozogni már most nehézkes, csak az a bajom, hogy arra hajaztam, hogy nagy babám lesz, és így attól tartok, hogy elég kicsike lesz. Én 2900 grammal születtem, a férjem dettó, bár ő azért nem fejlődött tovább, mert a nyakára tekeredett a köldökzsinór. Szeretném, ha a babám legalább 3500 grammos lenne. Ha ezt kis pocakkal is el lehet érni, akkor megelégszem a kicsivel is :) Különben csak az zavar, hogy 26 hetesen, ha valaki meglát, még csak óvatosan kezdi kérdezni, hogy van-e ott baba, de sokan még csak arra fogják, hogy hasra híztam egy kicsit.
2009. okt. 27. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!