Hogyan mondjam el a szüleimnek és a pasimnak hogy terhes vagyok?
Elmondod a "pasidnak", majd leülteted a szüleidet, és Nekik is.
Minél előbb!!!
Ti nagyon nagy és okos felnőttek, akik szerencsére nem vagytok felelőtlenek, mint ez a 16 éves, szerintetek az segítség, ha nem a kérdésre válaszoltok, hanem cseszegetitek??? Ezt a részt hagyjátok meg a kislány szüleinek. Ha tudtok, segítsetek, ha nem, akkor meg ne foglalkozzatok vele. Vagy ha felelőtlennek nevezitek többször is, attól elmegy a baba és minden oké lesz?
Kérdező, én a helyedben először a szüleimmel beszélnék, MERT szinte biztos, hogy ha megtartod a gyereket, előbb-utóbb egyedül maradsz vele. A barátod vagy most szakít veled vagy 1-2 éven belül (ez sajnos törvényszerűen adódik az életkorotokból). Ennek tudatában és nélküle kell eldöntenetek a szüleiddel, hogy mi legyen a baba sorsa, elveteted vagy a szüleid segítségével felneveled (tulajdonképpen a szüleid fognak eltartani mindkettőtöket).
Ha döntöttetek, más a döntéssel együtt közölheted a barátoddal.
(Mindenki más: ha a kérdező nem 16 lenne, hanem legalább 19, természetesen a barátjával való beszélgetést javasolnám.)
Az én anyukám 17 volt amikor engem szült. Apukám ekkor 27 éves volt. Én most 21 vagyok és azóta is együtt vannak és szeretik egymást. Normális, rendes családban nőttem fel és szeretnek engem, semmiben sem volt hiányom és kifejezetten tervezett baba voltam. Bár az más eset, ha a párod is ilyen fiatal és nem tud eltartani téged a kicsivel. :/ Én most szültem 5 hete és nagy felelősség egy kisgyerek. Anyukám mellett ott volt egy szerető, dolgozó férj és egészségügyi iskolába járt, csecsemőgondozás szakra. Neked tudna segíteni valaki? El tudna titeket tartani valaki? Tudnál bánni egy pici csecsemővel? Az én kislányom nagyon jó baba, de vannak álmatlan éjszakák, amik kemények. Kibírnád?
Ezeken gondolkodj el mindenképpen!
Anyudék elé meg állj oda és közöld velük, hogy ezt bizony elcsesztétek és baba lett. Nem hinném, hogy félned kéne a szüleidtől... Szerintem nem fognak megkövezni, csak mérgesek lesznek, de mindenképpen a te jólétedet akarják és ezért segítenek majd a helyzetetektől függően helyesen döntened!
5 hetes kislány anyukája
A kérdező kommentje:
7:21 Hát már annyira nem vagyok kislány!
Akkor meg mi ez a kérdés?Egy felnőtt nő nem anonim oldalon kérdezi idegenektől, hogy bármit is hogy mondjon el valakinek.
Te ismered őket, neked kell tudni miről milyen stílusban tudsz velük beszélni.
Egyébként meg egy tényt közölni gyorsabb és egyszerűbb, mint gyereket csinálni és felnevelni, esetleg elvetetni.
Egyszerűen kinyitod a szád és beszélsz.
Ha ez egy "nem kislánynak" ilyen bonyolult feladat, hogy tervezed a továbbiakat?(Gyereknevelés, meló, család, legrosszabb esetben elintézni, átélni egy abortuszt?)
*örökbeadást valahogy nem említetted
Mert felnőtt fejjel nem tartom járható útnak. A nagy megölésezés közben gondolj bele abba, hogy TE személy szerint örökbe adnád-e a gyereked gyerekét, ha már megszüli. Mert az nemcsak a gyereked gyereke lenne, hanem a te unokád is. Számomra nem kérdés, hogy ha a gyerekem bajban van (ahova az én nevelésem eredményeképpen került, mert én vagyok az anyja, én vagyok felelős érte a nagykorúságáig), akkor MEGTARTOM A GYEREKÉT, ha meg akarja szülni, és sajátomként nevelem, mert nyilván a lányomnak nincs pénze. Magyarul: örökbe adom magamnak. Nem lehetek annyira rossz anyagi helyzetben, hogy ne vállalnám be. És akkor ha a lányom felnő és képes gondoskodni magáról és a gyerekről, majd eldönti, hogy magához veszi, vagy valóban én nevelem fel.
Nem tudom, hogy 16 évesen, amikor az ember nem látja a dolgok súlyát (de ez nem is várható el, hiszen semmi élettapasztalata nincs legtöbbjüknek), melyik rosszabb, "megöletni" a gyerekét vagy kihordatni, megszületni vele, aztán elvenni tőle. És majd amikor kellően érett és felelősségteljessé válik idővel, akkor életed végéig utálni fog (megjegyzem jogosan) azért, mert elszakítottad a gyerekét.
Nekem ez a véleményem az örökbe fogadásról.
Az abortusz meg egy másik kérdés, nem vagyok abortuszpárti, de ha a törvény garantálja ehhez a nők jogát, akkor én sem fogok ítélkezni senki fölött. Kérdés ugyan, hogy tud-e az abortuszról dönteni egy 16 éves, de én azt gondolom, hogy arról tud, hogy nem akarja a gyereket. Ehhez elég érett. Ahhoz nem, hogy azt eldöntse, hogy akarja-e (hiszen fogalma sincs, mivel jár).
És igenis azt gondolom, hogy a kislány terhessége az egész család problémája, nem az övé, és ha nem 1000%-ig biztos abban, hogy el akarja vetetni, akkor meg kell beszélnie a családjával, hogy EGYÜTT tudják-e vállalni. Még akkor is, ha normális esetben (leginkább felnőttként!!) az ember magának szüli a gyereket, nem a szüleinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!