Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok? Elég hosszú történet.

Figyelt kérdés

Szüleim elég konzervatív emberek. Főleg anyám, aki még emellett nagyon is fél az emberek szájától. Kis faluban élünk, így hamar megy a hír és a pletyka.

Mindig arról álmodott, hogy lesz egy hozzám "illő" udvarló(akit még szerintem nem teremtett meg a jó Isten), esküvő, nászút és utána jön a gyerek.

De a valóság.

Összejöttem egy tőlem 16 évvel idősebb férfival. Egy éve, hogy együtt vagyunk titokban. Karácsonykor bemutattam szüleimnek a férfit. Apum első látásra megkedvelte, de anyum esélyt sem hagyott neki, hogy megismerje a kora miatt eltiltott tőle.

Ez a tiltás ment is 1-1,5 hónapig.

De utána megint elkezdtünk találkozni, aminek az lett az eredménye, hogy 10 hetes terhese vagyok.

Szeretném ezt a babát, szóval abortuszról nem lehet szó, az apuka is örül neki, egyedül attól félek, hogy anyumnak, hogy lehet ezt szépen megmondani, hogy a lehető legjobban fogadja.

Tudnátok segíteni, hogy ilyen hírt hogyan lehet finoman közölni?

24 éves kismama

2013. jún. 13. 18:34
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
24 éves vagy állj elé és mond el, ha nem tetszik neki így sem fog de ha közbe fejen pörögsz sem fogja jobban elfogadni.
2013. jún. 13. 18:38
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
beszélj vele mond meg neki normálisan, hogy te szeretnéd ezt a babát és ez a te döntésed mert már el tudod dönteni hogy mit akarsz. Mond meg anyukádnak hogy megérted az ő reakcióját is, nagyon szívesen meghallgatod az ő tanácsait is, de te döntöd el hogy mit kezdj az életeddel.
2013. jún. 13. 18:41
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
a férfi 40 éves, te ha jól értem, még mindig a szüleiddel élsz... a leendő apának van más kapcsolata is, mert kicsit olyan,m intha nem csakmiattad titkolóznátok. ha az apa is örül, akkor az volna a legjobb, ha együtt odaállnátok a szülők elé, elmondanátok, h unoka lesz, egyúttal bejelentenétek a hírt, h külön életet kezdtek, azaz elhagyod a szülői házat és összeköltöztök az apával. elég idős vagy már ehhez
2013. jún. 13. 18:49
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Elég nagy vagy már ahoz, hogy eldöntsd mit szeretnél kezdeni az életeddel. Lehet, hogy neki ez nem tetszik de nem az Ő élete. 24 éves vagy nem egy tizenéves kis fruska.

Számomra már az érthetetlen, hogy tilthatnak meg egy 23-24 éves nőnek bármit?!

Egyszerűen közöld vele, mást nem tehetsz... aztán majd beletörődik, ha akar!

2013. jún. 13. 18:50
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt nő vagy nem egy 15 éves tini. Állj anyukád elé és mondd el neki hogy terhes vagy. Ennyi.
2013. jún. 13. 19:13
 6/26 anonim ***** válasza:
91%

Menjetek el együtt a pároddal, és mondjátok hogy "Anyu, apu nagy örömhírt szeretnék veletek megosztani: terhes vagyok, a Pityuhoz költözök és nagyon boldogok vagyunk!". Ennyi.

Ha anyukád nagyon hagyományörző, gondolom rá fog kérdezni az esküvőre. Előre beszéljétek meg hogy erre mit válaszoltok, ne ott nézzetek egymásra bambán.

2013. jún. 13. 20:07
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerűen állj eléjük, és közöld. A reakció ugyanaz lesz, teljesen mindegy hogyan tálalod. A paprikás krumplinak is ugyanaz az íze, ha aranytányérból eszed, mintha a műanyagból ennéd.

25hkm

Sok sikert

2013. jún. 13. 20:25
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem furcsa, hogy egy 24 éves felnőtt nőnek a szülei "megtiltanak" valamit. Az a legegyszerűbb, ha őszintén elé állsz, és elmondod neki a szitut.Gondolom párodnak van állása stb. Te dolgozol, vagy szüleid tartanak el, esetleg tanulsz? Össze tudtok költözni? Mert gondolom anyukádnak is sokat számítana,hogy milyen helyzetben jön a baba. MIndenesetre sok sikert, és boldog babavárást! Írd meg mi lett!
2013. jún. 14. 08:51
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj kicsit felnőni a korodhoz, hisz 24 éves felnőtt nő vagy. Mások már sokszor ennyi idősen két gyerekes felelősségteljes családanyák. Ilyen nincs, hogy megtiltja.

Megoldható az összeköltözés? Boldog párkapcsolatról van szó? Örülj, hogy fiatal anyuka leszel, attól a férfitól, akit szeretsz, aki szintén örül a babának. Innentől Anyudnak nincs beleszólása, ő ez csak elfogadni tudja. Jelentsétek be az örömhírt, és tessék összeköltözni.

2013. jún. 14. 10:16
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

24 éves vagy elé álsz és megmondod hogy unokája lesz!

Nem 16-18 éves tini vagy hanem felnőtt nő...

De ti szeretnétek a babát igy teljesen mindegy gondolom hogy mit szol hozzá...

max kicsit duzzogni fog hogy átverted de majd megbékül hidd el majd ird meg hogy mi volt sok sikert!

2013. jún. 14. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!