Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok? Elég hosszú történet.

Figyelt kérdés

Szüleim elég konzervatív emberek. Főleg anyám, aki még emellett nagyon is fél az emberek szájától. Kis faluban élünk, így hamar megy a hír és a pletyka.

Mindig arról álmodott, hogy lesz egy hozzám "illő" udvarló(akit még szerintem nem teremtett meg a jó Isten), esküvő, nászút és utána jön a gyerek.

De a valóság.

Összejöttem egy tőlem 16 évvel idősebb férfival. Egy éve, hogy együtt vagyunk titokban. Karácsonykor bemutattam szüleimnek a férfit. Apum első látásra megkedvelte, de anyum esélyt sem hagyott neki, hogy megismerje a kora miatt eltiltott tőle.

Ez a tiltás ment is 1-1,5 hónapig.

De utána megint elkezdtünk találkozni, aminek az lett az eredménye, hogy 10 hetes terhese vagyok.

Szeretném ezt a babát, szóval abortuszról nem lehet szó, az apuka is örül neki, egyedül attól félek, hogy anyumnak, hogy lehet ezt szépen megmondani, hogy a lehető legjobban fogadja.

Tudnátok segíteni, hogy ilyen hírt hogyan lehet finoman közölni?

24 éves kismama

2013. jún. 13. 18:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
nem értem hogy ennyi bunkó minek ír ide.én is 21 éves voltam amikor terhes lettem.miért lenne egy 21 éves fiatal az anyasághoz?én is kijártam a sulit,dolgoztam utána vettünk házat igaz hitelre de fizetjük rendesen.kisfiam most lesz 2 éves mindene megvan.sok tapló már akkor lehurrogja a másikat ha meghallja hogy jaj istenem 21 éves és már terhes.nem értem miért kell ilyennek lenni a másik emberrel
2013. jún. 20. 20:51
 22/26 anonim ***** válasza:

Utolsó ha valaki 24évesen nem mer a szülei elé állni, hogy terhes az tényleg gyerek az anyasághoz.

Az anyasághoz nem a kor számít feltétlenül.

2013. jún. 20. 20:53
 23/26 anonim ***** válasza:
amúgy nem jól írtam mert 21et írtam és 24 éves.szegény lányt annyian bántják az írásokban.mikor nem tudjátok hogy neki milyen szülei vannak,milyen az a falu ahol lakik.persze nem fogja elvetetni a kicsit csak azért mert a szülei azt mondják.de érthető hogy szeretné ha a nagyszülők nagy örömmel és boldogsággal. várnák a a kis unokát.nem tudom hogy sokan ezt miért nem tudják megérteni
2013. jún. 20. 20:58
 24/26 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló!

Én nem akartam megbántani a kérdezőt és szerintem nem bártottam meg. Én csak azt mondtam, hogy ne abortuszozzon még akkor se ha azt mondják(csak azért mondtam mert én ezzel nagyon nem értek ezzel egyet, mert mindenkinek meg van a joga hogy éljen)

Nagyon szeretem a gyermekeket, és szeretek segíteni az embereknek. Védőnőnek tanulok, és amit írtam azt azért írtam, hogy tudjak jó tanácsot adni.

Kedves Kérdező

Örülök hogy megvan a megoldás és hozzá tudsz költözni a párodhoz, ha boldogok vagytok lassan jöhet ne az esbüvő! ;)

Boldog gyermek várást kívánok! És egészséget!

Én elhiszem hogy elég érett vagy az anyasághoz. De ha nem vagy még az a gyermek várás közben sok mindent meg tanulsz ahogy tanácsadásra jársz stb... De van sok okos könyv amiből tanulhatsz, és mire készülődni kezd a pocaklakó már mindent tudni fogsz ;)

2013. jún. 20. 22:21
 25/26 anonim ***** válasza:

Ja és majdnem elfelejtettem, együtt mondjátok el a jó hírt?

Nagyon drukkolok.

Egyébkén szerintem mive pocaklakóról van szó talán pont azért hírtelen, de egyben boldogan fogják fogadni a hírt, vagyis bízzunk benne! :-)

Sok szerencsét! :-)

2013. jún. 20. 22:26
 26/26 anonim ***** válasza:

1-es javaslat: hívd el a szülőket egy semleges helyre, mondjuk egy étterembe, vagy kávézóba. Legyen ott az embered is, hogy lássák: összetartoztok, mindkét fél egyformán vállalja a megváltozott körülményeket és ez a meccs már le van játszva; ergo senki sem kíváncsi egy 3. személy véleményére ezzel kapcsolatban.

2-es: sürgősen próbálj meg felnőni! kezdhetnéd azzal, hogy végiggondolod; miért is tartasz anyucitól, miért hagyod, hogy kis takonyként kezeljen felnőtt létedre? Félsz tőle..Na ezen kell változtatni, így meglátod, neki is sokkal könnyebb lesz. Azt látja, hogy a kicsi lánya felnőtt, felelős döntést hozni képes emberré cseperedett és sokkal nyugisabb/ elfogadóbb lesz, hiszen nem érzi úgy, hogy helyetted kell felelősséget vállalnia, gondolkodnia. (persze ez egy folyamat, ne várd, hogy az első nap más ember lesz belőle, s neked is időbe telik majd mire teljesen felszámolod a benned lévő félelmet).

Magam is hasonló utat jártam be. Volt ajtó csapkodás,sírás-rívás, majd 2évig nem néztünk egymás háza tájára se, és most kb. 8 hónap után kezd rendeződni a viszonyunk :)

2013. aug. 7. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!