Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok? Elég hosszú történet.

Figyelt kérdés

Szüleim elég konzervatív emberek. Főleg anyám, aki még emellett nagyon is fél az emberek szájától. Kis faluban élünk, így hamar megy a hír és a pletyka.

Mindig arról álmodott, hogy lesz egy hozzám "illő" udvarló(akit még szerintem nem teremtett meg a jó Isten), esküvő, nászút és utána jön a gyerek.

De a valóság.

Összejöttem egy tőlem 16 évvel idősebb férfival. Egy éve, hogy együtt vagyunk titokban. Karácsonykor bemutattam szüleimnek a férfit. Apum első látásra megkedvelte, de anyum esélyt sem hagyott neki, hogy megismerje a kora miatt eltiltott tőle.

Ez a tiltás ment is 1-1,5 hónapig.

De utána megint elkezdtünk találkozni, aminek az lett az eredménye, hogy 10 hetes terhese vagyok.

Szeretném ezt a babát, szóval abortuszról nem lehet szó, az apuka is örül neki, egyedül attól félek, hogy anyumnak, hogy lehet ezt szépen megmondani, hogy a lehető legjobban fogadja.

Tudnátok segíteni, hogy ilyen hírt hogyan lehet finoman közölni?

24 éves kismama

2013. jún. 13. 18:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
amikor elkezdtem olvasni a történetedet akkor azt hittem valami tini vagy.amikor meg megláttam hogy 24 éves nem hitten a szememnek.komolyan nem tudnál a sarkadra állni?24 éves vagy.eszembe sem jutna az abortusz.nem anyukádnak kell szeretnie és elfogadnia a párod.ezen gondolkozz el.csak anyukád miatt ne vetesd el a kicsit.elég idős vagy egy kicsi gyerekhez
2013. jún. 18. 16:17
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
eddig is rengeteg volt a hasznos válasz, akadt hasznos kérdés is, de a kérdező semmire sem reagál, viszont kiemelni kiemeli. ennek mi értelme van, mert szerintem a világon semmi
2013. jún. 18. 16:44
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van utolsó!

A kérdező egy buta kislány!

Húszon akárhány évesen a szülei korlátozzák még mindig! És ő be van tojva, mint egy 16 éves, hogy mit fog szólni a mama, ha kiderül, hogy terhes lett. Istenem... -.-"

Sztem a mamának van igaza... aki ennyire éretlen (mind1 hány éves) annak nem való se gyerek, se kapcsolat! decc it!

2013. jún. 18. 16:57
 14/26 anonim ***** válasza:

Mondd el, hogy beszned kell vele!

Üljetek le igyatok meg egy teát, és finoman mond el neki, hogy a pocakodban egy drága babucika szíve dobog.

Hírtelen lehet hogy ideges lesz, nyugtasd meg, lefog higgadni csak eleinte talán váratlanul fogja érni ez a csodálatos hír. Mond el neki hogy ennek így kellett lennie és ennek a gyermeknek meg kell születnie! Később a babuci érkezésekor mindenki nagyon örülni fog!

És azt is mondd meg hogy nagyon jó ember (az a férfi) és nagyon szeretitek egymást és ő is nagyon örül a kis pocaklakónak, és mindent megtesztek a gyermek érdekében, hogy megfelelő körülmények közé szülessen.

Ha az anyukád idegeskedik, mérgelődik akkor azzan nem könnyít meg semmit, de nem hiszem hogy ideges lesz.

Mert az elsö dolog amit figyelembe fog venni az a pocaklakó és nem hiszem hogy azzal foglalkozna ez esetben, hogy kitől van a gyermek és ő neki szimpi e a férfi.

Amúgy valahogy győzd meg az anyukádat a szerelmeddel hogy mennyire jó ember ő valójában és hogy milyen felelősség tudatos a gyermek felneveléséhez és azt hogy nem a korkülönbség lényeg!

Sok sikert! Sok egészséget és boldogságot! És a pocaklakónak is, vigyázzatok rá. De magatokra is és egymásra is. Minden jót a gyermek neveléshez!

2013. jún. 18. 22:18
 15/26 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a helyzet nem ilyen egyszerű.

Egyszer voltam hasonló helyzetben. Csak akkor párommal 4 hónapja voltam együtt és kimaradt egy hónapban a mensim. Vizsgáztam, idegeskedtem, így kimaradt csak.

Amit akkor kaptam...

Voltam kurv@, r.ngyó, sz@jha, sarki nő stb. stb. Az egész szinoníma szótár fel lett sorolva erre a kifejezésre. Jött a pofon, hogy mit képzelek én, hogy mertem magam felcsináltatni, nagyon nagy botrány volt. Rá 2 napra megjött.

Ez 2 éve volt.

Most meg nem is ismeri igazán az illetőt, vagy inkább nem tud róla(nem akar tudni róla).

Igaz azóta már dolgozom, van egy kis félretett pénzem, azzal nem lesz gond, hogy elmenjek itthonról, de azért nekem is jobb lenne ha tudnám, hogy örülnek ennek a babának.

De tudom nem fognak és jön majd az abortusszal.

2013. jún. 19. 09:42
 16/26 anonim ***** válasza:
Ha nem örülnek akkor nem örülnek az ő bajuk. 24 éves vagy és anyád tilt a pasidtól azt se mered elmondani hogy terhes vagy. Mit vársz majd felnőtként kezelnek ha te magad is gyerekként viselkedsz? Szedd össze magad az ég szerelmére és állj eléjük. Ne legyél már nyuszi. Ha az ember a saját gyereke mellett nem képes kiállni akkor mi értelme az egésznek? Gondolom dolgozol és keresel is, költözz el. Ha meg nem akkor válalljátok fel a kapcsolatot és költözzetek össze. Az ég szerelmére felnőtt emberek vagytok, viselkedjetek is úgy.
2013. jún. 19. 11:42
 17/26 anonim ***** válasza:

Az anyukád megtilthat bármiért de neked nem kell ahhoz alkalmazkodni! És ha se a szerelmed se pedig te nem szeretnéd az abortuszt, mert szeretnétek a gyermeket, akkor meg ne merészeljétek az abortuszt, ezt nem az anyukád mondja meg!!! Egyébként is az abortusz EMBERÖLÉS, ugyanis egy magzat szíve dobog a te szíved alatt aki azt várja hogy megerősödjön és megszülesen! Anyukád ezt nem tílthatja meg! Ha van pénzed akkor költözz, elég nagy vagy már ahhoz! És boldogan szeretettelj gondolj a pocaklakóra, ne okozzon ő problémát feszültséget!

Ha egy tini lányról lenne szó aki még kiskorú így sehogy se tudna elköltözni, illetve még iskolába jár, annak teljesen megérteném az aggodalmát, mert valószínű hogy a szülei vállára szakad később a sok teher,mert nevelhetnek egy másik gyermeket.

De te nem vagy tini, el tudsz költözni! Te egy felnőtt nő vagy a szerelmeddel szépen, boldogan feltudjátok nevelni a gyermeket.

Ha nincs ez a gyermek tovább titkolóztok hogy együtt vagytok? De most fogják tudni a szüleid, hogy elköltözöl és újéletet kezdesza pároddal és gyermekeddel!

Innentől fogva nem kell engedélyt lérned, költözz el előbb-utóbb úgyis elfogsz költözni, de most kell!

Ha te neveled fel a gyermeket a saját házadban a pároddal akkor innentől fogva nincs beleszólása anyudnak hogy abortusz legyen vagy hord ki! Én mindenképp azt ajánlom, hogy ne az abortusz mellett döntsetek.

Amikor valaki nem akarja megtartani akkor azt örökbe kell adni és nem megölni!!! Sokan vannak sajna akik nem tudnak teherbe esni, mások meg abortuszoznak.

Ne hozz rossz döntést! Mert egész életedben megbánod és bűntudatod lesz!! Okosan dönts!!

És ha lehet költözz el, az lesz a legjobb!

2013. jún. 20. 10:42
 18/26 anonim ***** válasza:
na akkor szuper.van egy kis félretett pénzed,így egy kicsivel könnyebb.az apuka mit szólna ahhoz ha összeköltöznétek?mert ugye együtt csak könnyebb lenne.neki nincs lakása?ha nincs akkor mehetnétek albérletbe.a szüleiddel ne foglalkozz.lehet csak idő kellesz nekik és hozzászoknak a gondolathoz hogy nagyszülők lesznek
2013. jún. 20. 12:35
 19/26 A kérdező kommentje:

Az abortusz kérdése kilőve. Egy nem akarom megölni ami az enyém, akármilyen "gyerek" is vagyok még hozzá de majd felnövök a feladathoz.

Páromnak van saját lakása, így meg van oldva a költözés is.

Hétvégén meg kell mondani a tényt, mert már 10,5hetes vagyok és kezd látszani a pocaklakó :)

2013. jún. 20. 18:39
 20/26 anonim ***** válasza:
Ha elég felnőtt voltál ahhoz hogy teherbe ess akkor ahhoz is az vagy hogy elmond a szüleidnek. Ideje felnőni hiszen anya leszel. 24 vagy nem 16 viselkedj is úgy.
2013. jún. 20. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!