Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor hagytátok abba a magas...

Mikor hagytátok abba a magas dózisú Magnézium szedését? Doki szerint a 36. héttől kell!

Figyelt kérdés
Félek nem szedni majd, mert nagyon durván szokott keményedni a hasam. Most a 35. hétben vagyok... Tapasztalatok?
2009. okt. 20. 10:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Igen, a magnézium képes visszatartani a babaót ha kell. Én ezért voltam kórházban a 21 héten. Visszatartáson 4 napig kaptam magnézium infúziót(5000mg/l).
2009. okt. 20. 11:12
 12/16 anonim ***** válasza:
69%

1. vagyok megint, én még Elevitet is szedtem minden nap,amiben 100 Mg magnézium van,úgyhogy nem lehet olyan káros,ha még a terhesvitaminba is van!

Kedves utolsó,biztos nem 250 mg magnéziummal tartanak vissza egy szülést!!!

A kiirt idöpont meg csak tájékoztató jellegü,én pl tudtam,hogy késöbb fogant,úgyhogy pont idöre született!!! A szobatársam 2 héttel volt a kiirt idö után,mégse inditották be,és nem szedett Mg-ot!

És képzeld,az én babámnak a böre is gyönyörü volt,nem volt szétázva,tehát semmi nem utalt arra,hogy túlhordtam volna! És rossz volt nézni a 36-38. hétre született tehetetlen,aluszékony babákat,akikbe úgy kellett tömni a cicit,mert nem akartak szopni,az enyém meg kicsattant az erötöl!

2009. okt. 20. 11:17
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Na ez az,ne hasonlitsunk már 5000 mg-ot 250 mg-hoz!
2009. okt. 20. 11:28
 14/16 anonim ***** válasza:
52%
Szia! Én úgy jártam az első három terhességemnél, hogy az elején erőteljes derék- és hasfájásom, később pedig nagyon durva keményedéseim voltak, így nagy adag magnéziumot szedtem. Bár a 35-36. hét után már nem szedtem, mégis mindhárom szülést indítani kellett... Pedig én is mindig azt hittem, hogy nem bírom ki a végéig. Igaz, hamar nyílni kezdett a méhszájam, mégsem szültem idő előtt. Úgyhogy szerintem a 36. hét után már semmiképp ne szedd, és valóban tanácsos fokozatosan elhagyni! Könnyű szülést és jó babázást!
2009. okt. 20. 11:42
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
A mg az izmok megfelelő működéséhez szükséges. Az én dokim (mg kutatással foglalkozott) kifejezetten javasolta végig szedni, tablettában. Ez nem infúzió. A kettőt ne hasonlítsuk össze! Sőt ő a szülés utánra is ajánlotta a szedését. Javítja a tej minőségét is. A terhesség alatt mg hiány lép fel, ezért ajánlott szedni, 750 mg / nap.
2009. okt. 20. 12:01
 16/16 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom, hogy napi 300mg mindenképpen szükséges a terheseknek és a Centrum maternában is van még, szóval a napi adagom meg van. Volt, hogy nagyon bekeményedtem órákra és bevettem 650mg-ot, azt mégse segített, csak a fekvés... Lesz ami lesz, majd fokozatosan elhagyom! Köszi mindenkinek a válaszokat!
2009. okt. 20. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!