A héten voltam terheléses cukor vizsgálaton az éhgyomori jó lett, a terhelt pedig 7,4. A nőgyógyász azt mondta magas, mert 7-ig jó, a belgyógyász meg azt, hogy jó mert 7,8 -ig jó. Nálatok hogy volt? Melyik vajon a jó érték?
Jó az eredményed, csak szeretik a kismamákat diétára fogni :)
Egyébként a 7 és a 7,8 között is kicsi a különbség, és egy vizsgálat nem vizsgálat...
Szia!! Tényleg nehéz így kiigazodni, h melyik a jó, ha mindenki mást most. Nekem az éhgyom. volt 4,1 a terhelt 6,8.
Szerintem ne ess kétségbe! Próbálj meg kicsit kevesebb szénhidrátot, cukrot enni. A gyümölcsökkel is finoman (banán, barack). Nem lesz ott baj, hidd el! Szerintem ha kicsit erre odafigyelsz, ez az érték nem lesz magasabb.
Na akkor megnyugtatlak: Baranyai doktornő (gestatios diabetesben az egyik legnagyobb orvosunk) 7.8-ig normálisnak tartja és csak afölött fogja diétára a kismamát. Fontos, hogy hányadik héten vették le, van-e a családban cukros. Ha van cukros és a 27. hét előtt vették le, akkor lehetne kérni egy ismétlést pár hét múlva.
Nem kell szigorú diétát tartani, max fogd vissza a fehér kenyeret és a cukrot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!