Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor hagytátok abba a magas...

Mikor hagytátok abba a magas dózisú Magnézium szedését? Doki szerint a 36. héttől kell!

Figyelt kérdés
Félek nem szedni majd, mert nagyon durván szokott keményedni a hasam. Most a 35. hétben vagyok... Tapasztalatok?
2009. okt. 20. 10:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
53%
Én Béres magnéziumot szedtem. 1 tablettában annyi Mg van,mint 4 Magne B6-ban. Én féltem a koraszüléstöl,mert rengeteget keményedtem, meg még nem volt teljesen kész a lakás,ezért nem akartam hamarabb szülni,úgyhogy kb a 39. hétig simán szedtem. 40+6 hétre szültem,úgy,ahogy a nagykönyvben meg van irva,simán ment minden és nagyon gyorsan meglett. 10/10-es Apgarral.
2009. okt. 20. 10:23
 2/16 anonim ***** válasza:
54%
Nem véletlenül mondta a dokid hogy csak a 36. hétig szedd, utána már gátolja a méhösszehúzódásokat, ami a tágulás lassulásához vezet. Gondolom nem akarod túlhordani, esetleg a 389.hétig felezd meg az adagot, de utána már ne szedd ha a dokid azt mondta!
2009. okt. 20. 10:28
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszi a választ és gratulálok neked :-). Akkor szedem még tovább a napi 250mg-ot...
2009. okt. 20. 10:29
 4/16 A kérdező kommentje:
2. válaszolónak: Nekem a dokim nem mondott semmit, hanem általánosan írtam, hogy az orvosok a 36. hétig javasolják a magnézium abba hagyását...
2009. okt. 20. 10:38
 5/16 A kérdező kommentje:
Az orvosokról meg annyit, hogy az első nődokim azt mondta mikor már évekig nem jött a baba, hogy legyek türelemmel. Végülis igaza volt mert 8 év kellett, hogy teherbe essek- rohadt türelmes voltam :-(, de ha nem hallgatok rá, hanem máshoz megyek akkor már rég anya lehetnék... ezért vagyok inkább a ti személyes tapasztalatotokra kíváncsi!
2009. okt. 20. 10:41
 6/16 anonim ***** válasza:
62%
2.vok: a 250g az nem sok, akik sokat szednek azok napi 1000 mg-ot vehetnek be, szóval ha téged megnyugtat akkor az uccsó hetekig szedd nyugodtan. Én a 38. héten szültem meg a fiamat, semmi pénzért nem vártam volna még 2-3 hetet, pont akkor jött amikor jönnie kellet, a nagy dózisú magnézium meg csak gátolja a természetes folyamatokat...
2009. okt. 20. 10:44
 7/16 anonim ***** válasza:
69%

1. vagyok, ha a baba jönni akar,nincs olyan szer,ami ezt meggátolná,föleg nem a magnézium,ami nem gyógyszer.

Én úgy csináltam,hogy kb a 37.héttöl csökkentettem az adagot, 2 naponta vettem be 1-et,majd utolsó héten 3 naponta 1. Folyamatosan kell leállni róla,nem úgy,ahogy itt sokan mondják,hogy a 36.héttöl nem szedi. Nem szabad hirtelen abbahagyni! Csináld úgy,ahogy irtam,fokozatosan csökkentsd. És nekem se mondta a dokim,hogy hagyjam abba a szedését a 36.héten!

2009. okt. 20. 10:48
 8/16 anonim ***** válasza:
62%
Hogy-hogy ha jönni akar nincs olyan szer...?! Hány koraszülést akadályoznak meg magnézium infúzióval? Van néhány "nehéz" terhességen átesett kismama, aki tudna mesélni! A magnézium pont arra való hogy csökkentse a méhösszehúzódásokat, görcsöket, bent tartsa a babát a a méhben. Te sem véletlenül hordtad túl a babádat, még jó hogy nem kapott fertőzést odabent. A túlhordás is éppolyan veszélyes mint a koraszülés. A 36. hét után már nem számít egy gyerek koraszülöttnek és a legnagyobb egészségnek örvendve látja meg a napvilágot! Nem kell szándékosan a természet útjába állni, van elég gátló-nehezítő tényező az életünkben.
2009. okt. 20. 11:01
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Én Magnézium Citricit szedek napi 2x2-t(500mg/db), mert a 18. héttől keményedtem. Azt mondta a 36. hétig szedjem, utánna nem kell. Viszont attól félek, hogy abbahagyom és meg is fogok szülni, mert már e mellett is szoktam keményedni. Szeretném kihúzni a 40. hétig.
2009. okt. 20. 11:09
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat, természetesen majd az orvost is megkérdezem, de ez a fokozatos abbahagyás szimpatikus nekem. Sajnos mostanában kezdett el görcsölni a lábszáram is :-(. Szeretnék én is már szülni a 38. héten, de persze ha a babó akar még maradni hát maradjon nekem úgy is jó :-). Mindenkinek boldog babázást!
2009. okt. 20. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!