Adott egy 164cm magas 112kg-os 13éves lány. Vajon ki okolható ezért? Kinek a hibája, hogy ilyen a gyerek? Teljesen őszinte válaszokat várok. Ti hagytátok volna, hogy eddig fajúljanak a dolgok?
Amennyiben nem betegség miatt ennyire kövér,akkor nagyrészt a szülei,de valamennyire ő maga is hibás ezért.
Én nem hagytam volna eddig fajulni a dolgot,a legszemellenzősebb szülőnek is látnia kell,amikor a gyereke már betegesen elhízott.
Hú, ítélkezzünk látatlanban, üsd, vágd, nem apád!
Honnan tudjuk?
Például fogalmunk sincs annak a lánynak a hormonháztartásáról. Sem a családi körülményeiről. Sem semmiről. Őszinte választ vársz? Teljesen lehetetlen és értelmetlen ennyiből megmondani, csak vagdalkozni lehetne.
Szia
Vannak akik hormonális gondok miatt híznak nagyon sokat. Vannak szülők akik nem képesek diétára fogni a gyereket.
Vannak gyerekek akik aztán még sunyiba is a hűtőre járnak.
Egyébként a szülőnek is bőven van része mert nyugodtan lehetne valamilyen sportra járatni a gyereket,szakember segítségét kérni diétára stb stb én inkább "gonosz" szülő aki nem tömi mindennel minthogy már fiatalon egy csomó gondja legyen a szívével stb stb stb
Erre csak azt tudom írni, hogy mikor fiam 9 éves volt kezdett a pocakja nőni (36-37 kiló volt, előtte 33). Majd azt mondtuk neki, hogy vacsira max 2 szelet kenyér esetleg alma ha nagyon kell. Megszokta, befejezte a végtelen zabálást és most 10 évesen semmi poci nincs és 36 kiló, de már ugye nőtt.
Időben kell észrevenni, hogy a gyerek 4 szelet kenyeret megeszik. És nem azért nem adtunk neki kettőnél többet, mert nem lett volna! A gyermek érdeke, hogy erre nagyon odafigyeljünk.
Azonkívül nagyon fontos a rendszeresség.
Nálunk minden este 6-kor van vacsi. 12-kor ebéd.
Ja és nem igen szoktam chipseket vásárolni.
Szia!
Én is úgyan ebben a cipőben jártam tizen évesen.
Szerintem nagyban a szülő hibája ez a rengetek túlsúly.Egy 13 éves gyerek még nem tudja felmérni,hogy ez mennyire veszélyes. Itt a szülőnek kell lépnie. Nem kell tömni a gyereket. Utobb nálam is kiderült,hogy a hormonjaim miatt volt(van) túlsúlyom. El kell vinni a gyereket egy kivizsgálásra meg dietetikushoz és majd segítenek neki. Nekem is sokat segítettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!