Én nem dohányzok de a családban 4 en igen. A passziv dohányzásbol ugye nem lehet baja a babámnak?
Sajna anyoséknál lakunk és mindenki szivja rajtam kivül a szobánkba nem de sajna bejön a füst mindig meg nem kuksolhatok a szobába a 4 fal között..:-(És nem is csukhatom be mindig az ajtot.Néha nagyon fáj a fejem a füsttől meg rosszul vagyok tőle és hiába mondom sz@rnak bele és sajnos ki is figuráznak hogy milyen nyafka hisztis vagyok.Sokat veszekszek a párommal is ez miatt de azt mondta hogy nem parancsolhat a szüleinek meg a testvérének.Nem tudom meddig vbirom de elegem van,a másik megha megszületik a kisbabánk akkor mi lesz cigifüstbn fog megfulladni??Sajnos még egy darabig itt kell laknunk mit csináljak?Vagy nem lesz baj?Mert az nem érdekel hogy fáj a fejem de belehalnék ha a babámnak valami baja lenne...Mit csináljak???:-((
Egy elkeseredett kismami kérlek irjatok!Köszönöm!
Szia! Hát, szomorúan olvastam végig a kommenteket is, is igazából már újat sajnos nem tudok hozáfűzni, nekem is csak azok jártak a fejemben, amiket már itt sokan leírtak előttem.
Szívből sajnálom, hogy ilyen a "családod", sokan piti dolgokért nyavajognak, hogy így anyós úgy anyós, sokan nem is fogják fel, hogy a CIGI MIATT sokkal rosszabb lelkiállapotba is lehet kerülni, mint mondjuk azért, mert az anyós állandóan a nyakukra jár, vagy beleszól mindenbe.
Én még nem babásan sem tudtam/tudnám elviselni, hogy ennyi ember cigizik körülöttem. Ha jól értem igazából a 4-en egy ellen? Nálunk anyósék cigiznek, párom nem szerencsére, és ha ők is hárman rágyujtanak egyszerre, ráadásul nem a lakásban, hanem a friss levegőn, már akkor is megfulladok. De ők tekintettel vannak a másikra, meg saját magukra is, mert sosem cigiznek a lakásban.
Apukám is világ életében cigizett, ő a panellakás konyháját használta rá, mostmeg, hogy már csak anyával lakik, a saját szobájában füstöl csak. (anya asztmás alergiás, uh. képzelheted mennyi veszek volt/van miatta) De mégis úgy gondolom, hogy ez semmi, a te esetedhez képest, mert apu is meg bírta állni az autóban cigizést, mikor velük mentünk 250 km-rel arrébb. Mondtam neki, hogy csak akkor megyek velük, ha megállunk és úgy gyújt rá. Kibírta az egész utat :o) érdekes.
Szóval igaza van azoknak is, akik azt mondják, hogy az anyósodék házában ők azt csinálnak, amit akarnak. A helyedben akkor is valami megoldást keresnék, ha nem lennék babás, és ha meg meglesz a baba, biztos, hogy nem engedném hozzájuk. Nemhogy még cigifüstben kelljen laknia!!!!
Ilyen buta, bunkó embereket, akiknek mindenük a cigi... el sem hiszem. Pedig sajna a Cigi nagy úr. Aput sem próbáltam soha leszoktatni, mert tudtam, hogy nem lehet. De legalább tartson tiszteletben másokat. Ezt a cigizős emberek felének a fejébe kellene verni!!!!
Bocsi, ha hosszú voltam, csak kijött belőlem!!
Még egy mondat: 17 hetesen akkor durrant el nagyon az agyam, amikor szabadtéri jazzkoncerten voltunk, erdő mellett kitűnő levegőn, és megfulladtam a cigifüsttől. Körbenéztem, és közelemben senki kezében nem láttam cigit.
De az erdő illatát sem éreztem :o((
A védőnő ki szokott menni a kismamákhoz. Nálam a 24 hét alatt kétszer is volt már. Hozzád nem megy? Mert lehet, hogy sokkolná a füst... Talán ha a párod tőle hallaná, hogy nem egészséges, tenne valamit.
Látom a hozzászólásokból, hogy eltérnek a vélemények. Persze van, aki cigizik, és semmi baja a gyerekének, de ez csak a szerencsén múlt. A dohányzás káros a magzatra is, ahogy a passzív dohányzás is árt. Nem lesz minden baba beteg, de az teljesen természetes, hogy mindent meg szeretnél tenni azért, hogy egészséges legyen.
Ha semmi nem hat erre a "csodálatos" családra, akkor mindig zárd a szobátok ajtaját, szellőztess sokat, vidd a szobába az ételt, hogy addig se kelljen a konyhában szívni a füstöt, és próbálj nyugodtan beszélgetni a pároddal a felelősségről, a kockázatokról, a lehetőségekről.
Ne idegeskedj, mert az még jobban árt!!!
Vigyázz magadra, és próbáld élvezni a babavárást! :)
Szia!
Az egyik válaszoló vagyok. Beszélgettetek már azóta a pároddal? Védőnővel esetleg?
Van valami fejlemény?
Az aktív-passzív dohányzás ártalmairól szóló riogatás az útóbbi 10-20 éevben lett divat.Természetesen nem hasznos,és a nem dohányzónk nem is kellemes,de az ártalmassága egyértelműen nem is bizonyított.Nagyon sok embert ismerek,aki egész életében dohányzott,és 80-90-évesen halt meg,és a családtagjai sem lettek tüdőrákosok.
A statisztikák arról szólnak,hogy hány tüdőrákos dohányzott,arról nem,hogy a züdőrákban meghaltak közül hányan nem.Én két tüdőrákban meghaltat is ismertem,egyikük sem dohányzott,és a környezetében sem szívott cigit senki.Régebben is nagyon sokan dohányoztak,és egészségesek maradtak ők is és a családjuk is.Nagyobb a pánikkeltés,mint a valós veszedelem.Emiatt ne tedd tönkre a családi békéteket!Vagy az jobb lenne,ha a gyereked apa nélkül nőne fel?
A haszonélvezeti joggal kapcsolatban ne költs feleslegesen ügyvédre.A haszonélvezeti jog erősebb,mint a tulajdonjog.Nincs jogod odaköltözni,vagy ha megengedi,hogy odaköltözz,akkor alkalmazkodnod kell hozzá,nem te leszel az úr a házban.Azt tehet a mamád a házban,amit akar,csak el nem adhatja,és nem teheti tönkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!