Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én nem dohányzok de a családba...

Én nem dohányzok de a családban 4 en igen. A passziv dohányzásbol ugye nem lehet baja a babámnak?

Figyelt kérdés

Sajna anyoséknál lakunk és mindenki szivja rajtam kivül a szobánkba nem de sajna bejön a füst mindig meg nem kuksolhatok a szobába a 4 fal között..:-(És nem is csukhatom be mindig az ajtot.Néha nagyon fáj a fejem a füsttől meg rosszul vagyok tőle és hiába mondom sz@rnak bele és sajnos ki is figuráznak hogy milyen nyafka hisztis vagyok.Sokat veszekszek a párommal is ez miatt de azt mondta hogy nem parancsolhat a szüleinek meg a testvérének.Nem tudom meddig vbirom de elegem van,a másik megha megszületik a kisbabánk akkor mi lesz cigifüstbn fog megfulladni??Sajnos még egy darabig itt kell laknunk mit csináljak?Vagy nem lesz baj?Mert az nem érdekel hogy fáj a fejem de belehalnék ha a babámnak valami baja lenne...Mit csináljak???:-((

Egy elkeseredett kismami kérlek irjatok!Köszönöm!

2009. okt. 18. 18:48
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
20%
Az természetes, hogy te a gyereked érdekeit nézed, de nem várhatod el ezt anyósodéktól, akiknél szívességből laktok. Én tuti nem engedném, hogy a saját házamban megmondják, hogy mit csinálhatok és mit nem. Az meg az ő döntésük, ha nincsenek tekintettel az unokájukra, ez ellen nem tehetsz semmit.
2009. okt. 19. 07:49
 32/39 anonim ***** válasza:
65%
Hát nem vagy könnyű helyzetben az biztos de szerintem a párod sem hiába nem akarja mondani nekik nekem is a kommentjeidből az jön le,hogy ők úgy veszik,hogy szívességből laktok ott ha tetszik jó s ha nem lehet tovább menni.Hát ez sajnos hogy így van sok helyen az ismerőseim közt is hogy tisztán megmondták nekik hogy ez a mi házunk itt alkalmazkodni nektek kell.Meg az hogy anyaotthonba költözz mikor párod van és szeretitek egymást ilyen hülyeséget nem is hallottam és majd amikor onnan ki kell jönni hova mész vagy mit csinálsz.Szerintem próbáljatok valami olcsó albérletet találni s ha nem akkor vegyél sólámpát vagy levegő tisztítót és szigorúan csukjad magad után a szobád ajtaját,bármit is szólnak soha ne hagyd nyitva. [link] ez a sólámpa nézd meg. [link]
2009. okt. 19. 09:33
 33/39 anonim ***** válasza:
74%

Szia! Hát, szomorúan olvastam végig a kommenteket is, is igazából már újat sajnos nem tudok hozáfűzni, nekem is csak azok jártak a fejemben, amiket már itt sokan leírtak előttem.

Szívből sajnálom, hogy ilyen a "családod", sokan piti dolgokért nyavajognak, hogy így anyós úgy anyós, sokan nem is fogják fel, hogy a CIGI MIATT sokkal rosszabb lelkiállapotba is lehet kerülni, mint mondjuk azért, mert az anyós állandóan a nyakukra jár, vagy beleszól mindenbe.

Én még nem babásan sem tudtam/tudnám elviselni, hogy ennyi ember cigizik körülöttem. Ha jól értem igazából a 4-en egy ellen? Nálunk anyósék cigiznek, párom nem szerencsére, és ha ők is hárman rágyujtanak egyszerre, ráadásul nem a lakásban, hanem a friss levegőn, már akkor is megfulladok. De ők tekintettel vannak a másikra, meg saját magukra is, mert sosem cigiznek a lakásban.

Apukám is világ életében cigizett, ő a panellakás konyháját használta rá, mostmeg, hogy már csak anyával lakik, a saját szobájában füstöl csak. (anya asztmás alergiás, uh. képzelheted mennyi veszek volt/van miatta) De mégis úgy gondolom, hogy ez semmi, a te esetedhez képest, mert apu is meg bírta állni az autóban cigizést, mikor velük mentünk 250 km-rel arrébb. Mondtam neki, hogy csak akkor megyek velük, ha megállunk és úgy gyújt rá. Kibírta az egész utat :o) érdekes.

Szóval igaza van azoknak is, akik azt mondják, hogy az anyósodék házában ők azt csinálnak, amit akarnak. A helyedben akkor is valami megoldást keresnék, ha nem lennék babás, és ha meg meglesz a baba, biztos, hogy nem engedném hozzájuk. Nemhogy még cigifüstben kelljen laknia!!!!

Ilyen buta, bunkó embereket, akiknek mindenük a cigi... el sem hiszem. Pedig sajna a Cigi nagy úr. Aput sem próbáltam soha leszoktatni, mert tudtam, hogy nem lehet. De legalább tartson tiszteletben másokat. Ezt a cigizős emberek felének a fejébe kellene verni!!!!

Bocsi, ha hosszú voltam, csak kijött belőlem!!

Még egy mondat: 17 hetesen akkor durrant el nagyon az agyam, amikor szabadtéri jazzkoncerten voltunk, erdő mellett kitűnő levegőn, és megfulladtam a cigifüsttől. Körbenéztem, és közelemben senki kezében nem láttam cigit.

De az erdő illatát sem éreztem :o((

2009. okt. 19. 10:15
 34/39 anonim ***** válasza:
74%

A védőnő ki szokott menni a kismamákhoz. Nálam a 24 hét alatt kétszer is volt már. Hozzád nem megy? Mert lehet, hogy sokkolná a füst... Talán ha a párod tőle hallaná, hogy nem egészséges, tenne valamit.

Látom a hozzászólásokból, hogy eltérnek a vélemények. Persze van, aki cigizik, és semmi baja a gyerekének, de ez csak a szerencsén múlt. A dohányzás káros a magzatra is, ahogy a passzív dohányzás is árt. Nem lesz minden baba beteg, de az teljesen természetes, hogy mindent meg szeretnél tenni azért, hogy egészséges legyen.

Ha semmi nem hat erre a "csodálatos" családra, akkor mindig zárd a szobátok ajtaját, szellőztess sokat, vidd a szobába az ételt, hogy addig se kelljen a konyhában szívni a füstöt, és próbálj nyugodtan beszélgetni a pároddal a felelősségről, a kockázatokról, a lehetőségekről.

Ne idegeskedj, mert az még jobban árt!!!

Vigyázz magadra, és próbáld élvezni a babavárást! :)

2009. okt. 19. 11:10
 35/39 anonim ***** válasza:
46%
2009. okt. 19. 18:50
 36/39 anonim ***** válasza:
12%
Én csak azt nem értem, hogy korábban ez a környezet miért nem zavart?
2009. okt. 27. 23:29
 37/39 anonim ***** válasza:

Szia!

Az egyik válaszoló vagyok. Beszélgettetek már azóta a pároddal? Védőnővel esetleg?

Van valami fejlemény?

2009. okt. 28. 06:54
 38/39 anonim ***** válasza:

Az aktív-passzív dohányzás ártalmairól szóló riogatás az útóbbi 10-20 éevben lett divat.Természetesen nem hasznos,és a nem dohányzónk nem is kellemes,de az ártalmassága egyértelműen nem is bizonyított.Nagyon sok embert ismerek,aki egész életében dohányzott,és 80-90-évesen halt meg,és a családtagjai sem lettek tüdőrákosok.

A statisztikák arról szólnak,hogy hány tüdőrákos dohányzott,arról nem,hogy a züdőrákban meghaltak közül hányan nem.Én két tüdőrákban meghaltat is ismertem,egyikük sem dohányzott,és a környezetében sem szívott cigit senki.Régebben is nagyon sokan dohányoztak,és egészségesek maradtak ők is és a családjuk is.Nagyobb a pánikkeltés,mint a valós veszedelem.Emiatt ne tedd tönkre a családi békéteket!Vagy az jobb lenne,ha a gyereked apa nélkül nőne fel?

A haszonélvezeti joggal kapcsolatban ne költs feleslegesen ügyvédre.A haszonélvezeti jog erősebb,mint a tulajdonjog.Nincs jogod odaköltözni,vagy ha megengedi,hogy odaköltözz,akkor alkalmazkodnod kell hozzá,nem te leszel az úr a házban.Azt tehet a mamád a házban,amit akar,csak el nem adhatja,és nem teheti tönkre.

2009. okt. 28. 07:36
 39/39 anonim ***** válasza:
Ragaszd körbe az ajtót szigetelőcsíkkal, és szellőztess sokat. és maradj a szobában, s járj a friss levegőre sokat!
2009. okt. 28. 17:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!