Én nem dohányzok de a családban 4 en igen. A passziv dohányzásbol ugye nem lehet baja a babámnak?
Sajna anyoséknál lakunk és mindenki szivja rajtam kivül a szobánkba nem de sajna bejön a füst mindig meg nem kuksolhatok a szobába a 4 fal között..:-(És nem is csukhatom be mindig az ajtot.Néha nagyon fáj a fejem a füsttől meg rosszul vagyok tőle és hiába mondom sz@rnak bele és sajnos ki is figuráznak hogy milyen nyafka hisztis vagyok.Sokat veszekszek a párommal is ez miatt de azt mondta hogy nem parancsolhat a szüleinek meg a testvérének.Nem tudom meddig vbirom de elegem van,a másik megha megszületik a kisbabánk akkor mi lesz cigifüstbn fog megfulladni??Sajnos még egy darabig itt kell laknunk mit csináljak?Vagy nem lesz baj?Mert az nem érdekel hogy fáj a fejem de belehalnék ha a babámnak valami baja lenne...Mit csináljak???:-((
Egy elkeseredett kismami kérlek irjatok!Köszönöm!
Én is ezt akartam, hogy a védőnő vagy az orvos szigorúan tiltsa el őket! Ez nem vicc. A gyerek fuldoklik. A passzív dohányzás még károsabb. Nem bírnak kimenni arra az öt percre?
Kié az a lakás?
Ha a tiéd, akkor mondd, hogy mehetnek vagy leszoknak. Ha az övék, akkor nektek nincs lakásotok. Vagyis kérhettek segítséget. Hátha. Vannak átmeneti lakások is az önkormányzatnak, egy évre. Mi csak azért kaptunk, mert két költözés között kellett pár hónap. Átlagos középosztálybeliek vagyunk, két gyerekkel. A gyerek érdekét figyelembe vehetik.
Ha semmi nem megy, szigeteld le az ajtót, s maradj belül. Majd csak észbe kapnak.
Köszi a válaszokat.
Nem sok problémám van utálok itt lenni sajna.
Anyosom akkor is rágyujt amikor épp eszem a konyhába,ennyit a toleranciárol.
Tudom hogy sok lehetőségünk nincs pénz nélkül valamit pedig kell csinálnom valamit kitalálok.Dehogy minden nap veszekszünk a párommal nekünk sem meg a babának sem jó,mondjuk a cigifüst sem.Hát tanácstalan vagyok arra gondoltam én is hogy szolok a védőnőnek hogy mit tanácsol mit csináljunk de ha kiderül...:-((Vagyis mit csináljak.
De párom is utál itt lakni nem vagyok egyedül csak azt mondja Ő fel tudja fogni felnőtt ésszel hogy alkalmaszkodni kell.
Én meg egy bagós cigis kézbe nem fogom odaadni a gyerekemet!!Utánna nézek hátha van valami készülék ami tisztitja a levegőt.
Köszi Csajok ha van valami vélemény vagy ötlet azért várom még köszie!
Ez a lakás anyoséké de van lakásom.Én vagyok a tulaj és nagyi a haszonélvező és nem mehetünk oda hiába az én nevemen van a lakás nem szivleli ha vele lakik valaki sajna papámat sem szivlelte sajna öreg senkit nem tűr meg maga mellett apámat sem ez van tehát meg vagyok lőve mert önkorményzati lakást sem kapok sztem meg semmit sem.
Párom is dolgozik rendesen én már betegácsiban vagyok de az sem olyan rossz pénz de nem jönnénk ki albiban sajna babával gyerej nélkül is nagyon gáz volt azért jöttünk ide hogy itt majd jó lesz hát tévedtünk...:-((
Még azzal érvelhetsz, hogy ők füstszűrőn keresztül szívják, Te és a babád viszont nem. Ez nem tolerancia, hanem intelligencia kérdése. Mit szólnának ha Te rovarírtót fújkálnál a képükbe amikor esznek vagy épp tv-t néznek.
Az igaz, hogy alkalmazkodni kell, nade milyen áron??? Nem hinném, hogy maradandó károsodása lesz a picinek, mert amennyire csak tudod kerülöd a dohányfüstöt, de ha megszületik majd egy fejfájós, sírós kisbaba lesz, ha sokat szív és csak mindenki állni fog döbbenten, hogy mi a baja a gyereknek.
A Ti szobátokba bemehetnek anyósodék? Csak feltűnik majd nekik, hogy ki se mozdulsz a gyerekkel, ha meg mégis, akkor csak arra az időre, hogy elmenjetek... bár az ilyen embert az se hatja meg. :(
Mennyit szavnak naponta? Láncban dohányoznak, vagy csak egy-egy szál 3-4 óránként?
Hát én már nem tudom mivel érveljek mert semmi nem hatja meg őket bár a párom szol nekik elvileg holnap de sztem semmi hatása nem lesz de majd megirom a fejleményeket.
Hát ide nem jönnek be cigivel a párom öccse igen de mindig kizavarom de meg is kapom érte hogy miért nem lehet bent cigizni mióta vagyok ilyen antiszocionális stb...ez nekem nagyon szarul esik.
Á sokat szivnak anyosom itthon van 2 dobozzal apos az reggel megy este jön haza ő csak akkor.ő nem sokat sziv le is szokott 2 hónapja de visszaszokott.
Párom öccse is 1 dobozzal elsziv de fel le rohangál a lakásba és hát ha nyitva az ajtó bejön a füst.De majd csukva lesz majdcsak kapcsolnak ja a párom kimegy dohányozni.Néha néha este nyitott ablak mellett rágyujthat bent.Nyáron jo volt mindenhol ugye nyitva az ablak de most förtelmesen büdös van cigiszag az egész lakásba fáj a fejem ég a gyomrom a szivem majd kiugrik..Borzalmasan vagyok...HA van esetleg ötlet szivesen veszem.
De ha minden nap veszekszik velünk az sem jobb a cigifüstnél...:-((Akkor meg agyvérzést kapnánk sztem.
Már próbáltuk ...sajna 1 hónapig birtuk utánna mentünk albiba mert kiarkott minket.Minden nap veszekedett velünk.Meghát mindenkivel aki oda jött anyuék öcsém ...:-((Jó családom van ...:-((
Szia! Valaki tanácsolta, hogy beszélj a dokival. E szerintem is jó ötlet. Kérd meg a védőnőt a tudtuk nélkül, hogy beszéljen a kockázatokról. Kit vígasztal az, hogy esetleg 70 gyerek a 100-ból kibírja, ha pont a Tied beteges lesz, vagy koraszülött?! Sajnos Magyarországon a 10 év alatti gyerekeknek 62% százaléka aszmás! Annyiféle vegyszer van a lakások levegőjébe, még azoknál is akik nem dohányoznak!
12 hetes km. vagyok és attól is megőrülök, ha a folyosóról beszivárog a szomszédék füstje, vagy a fölöttünk lakó szomszéd az erkélyen füstöl, és bejön a szaga.
Van nagyon jó levegőtisztító készülék, ha érdekel segítek beszerzési áron hozzájutni. (Nálunk megy a légtisztító azóta, hogy terveztük a babát, pedig mi sem vagyunk gazdagok.)
És amit még mások is írtak: valahogy csendesítsd le magad, mert az idegeskedés szintén árthat, én a stressz miatt veszítettem februárban:(
Jó egészséget! Sok erőt!!
Utolso nem vagyok hisztis te vagy bunko.Nekem a gyerekem egészsége a fontos.Gondolom téged nem érdekel hogy mennyi sz@rt sziv be a babád a hasadba emg utánna a kiságyba vagy bárhol??!!Nehogy ne érekeljen mert ilyen nincs.
Ha igen marha rossz anya leszel vagy már bocs hogy ilyet irok.De aki nem a gyerele érdekeit nézi pl anyosa érdeke előtt háááááát megvan a véleményem.De komolyan annyi mnden kering a levegőbe és pluszba még 4 vagyis 3 ember a páromat kihagyom rásegit....hogy szivja a sok mérget akik állitólag a rkonai lesznek...Gondolom te is füstülsz terehsen mint a gyárkémény hét én nem tenném.De te tudod mit csinálsz a babáddal.És nem vagyok hisztis csak féltem a babámat és ennyi ez nem hisztisség hanem egészséges jóakarás!Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!