Én nem dohányzok de a családban 4 en igen. A passziv dohányzásbol ugye nem lehet baja a babámnak?
Sajna anyoséknál lakunk és mindenki szivja rajtam kivül a szobánkba nem de sajna bejön a füst mindig meg nem kuksolhatok a szobába a 4 fal között..:-(És nem is csukhatom be mindig az ajtot.Néha nagyon fáj a fejem a füsttől meg rosszul vagyok tőle és hiába mondom sz@rnak bele és sajnos ki is figuráznak hogy milyen nyafka hisztis vagyok.Sokat veszekszek a párommal is ez miatt de azt mondta hogy nem parancsolhat a szüleinek meg a testvérének.Nem tudom meddig vbirom de elegem van,a másik megha megszületik a kisbabánk akkor mi lesz cigifüstbn fog megfulladni??Sajnos még egy darabig itt kell laknunk mit csináljak?Vagy nem lesz baj?Mert az nem érdekel hogy fáj a fejem de belehalnék ha a babámnak valami baja lenne...Mit csináljak???:-((
Egy elkeseredett kismami kérlek irjatok!Köszönöm!
DE. Nagybb baja, mintha csak te dohányoznál.
El kéne költözni valahová. Biztos van megoldás. Barátnő, rokon. Esetleg hetente más.
A babádnak nem lesz semmi baja,csak a kelleténél jobban felfújják a passzív dohányzás ártalmait.Természetesen nem egészséges,de sok családot ismerek,ahol mindenki dohányzik,a szoptatós anyuka is,és a gyerekek egészségesek.Régen pedig nem is törődtek ilyesmivel.
A pároddal pedig ne veszekedj emiatt,mert önkre mehet a kapcsolatotok.Szellőztess inkább sűrűn,és akkor nem olyan zavaró a füst.
Ez igy nem megoldás van párom kutyám minden héten másnál lakjak?A páromat meg hagyjam itt??
De most komolyan Ti megcsinálnátok??
Kedves utolso válaszolo köszönöm szépen.
Az első kettő nem igen megoldás..Sajna én nem kapok lakást meg ilyesmi mert van...de ez nem ide tartozik.
Az albérletek meg olyan drágák és sajna 8 évig laktunk ott és nem birtuk fizetni..és lassan babával és kutyával nem lehet találni próbáltam.
Nem értem,hogy egyes embereknél miért csak az a megoldás:hogy váljatok el! vagy költözz el valahova a bizonytalanba.Nem válni kell,hanem megoldást keresni.
Miért mennél anyaotthonba,ha van hol laknod,barátoknál rokonoknál sem lakhat senki huzamosabb ideig.Arról már nem is érdemes beszélni,hogy egyedül nevelnéd a babádat!
A passzív dohányzás ugyanannyira káros,sőt egy kisbabánál még jobban..A leveledből az jön le nekem,hogy terhes vagy,és hamarosan megszületik a babád.Sajnos már terhesen sem jó,hogy mindig a cigifüstöt szívod(főleg,hogy a fejed is fáj),hisz evvel már terhesség alatt is árthatsz!!
Ha megteheted inkább beszéld rá a párodat,hogy menjetek el máshová lakni..Talán a te szüleidhez? esetleg egy albérlet?? Igaz ezt könnyű mondani,de ha nincs miből akkor nehéz lépni...
Én emlékszem pontosan ezért nem vállaltam be a babát,mert a szüleim erős dohányosok(ráadásul a legolcsóbb,legbüdösebb cigit csavarják) párom szülei úgyszintén cigiznek,és nem volt miből albérletbe menni...Amióta külön élünk,így kezdtük el tervezni a babát is...
Egy felelősségteljes ember nem károsítja a párja és a gyermeke egészségét!! Ha a párodnak a cigi fontosabb, mint ti, akkor nem tudom, miről beszélgetünk!
A passzív dohányzás a lehető legrosszabb neked is és a babádnak is. Remélem, már eddig is nem ártottatok maradandóan neki!
Ha nem hajlandóak rád figyelni, muszáj tenned drasztikus lépést is akár, mert te is, a baba is megsínylitek! Az szinte borítékolható, hogy asztmás lesz a kicsi, és ez csak a legenyhébb... A bölcsőhalál esélyét nagymértékben növeli a cigaretta, de még sorolhatnám.
Ne tűrd, ne hagyd, így nem lehet kisbabát vállalni! Én a helyedben már rég leléptem volna. Ha nincs más lehetőség, hát anyaotthonba. Szüleid esetleg nem tudnak segíteni? Vagy bárki más rokon, testvér, barát, akárki?
Remélem, találsz valami megoldást, nagyon szurkolok neked!
A kommentedben azt írtad, hogy nem kapsz lakást, mert van!
Egyébkén tényleg nem egy ideális környezet sem a terhességre, sem a babázásra. Sajnos ezek szerint nem ismerünk elég információt ahhoz, hogy segíteni tudjunk.Így mindenki csak annyit tud tanácsolni, hogy keress valami elfogadható megoldást, hogy ne kelljen ilyen körülmények között babát várnod, babáznod és a pároddal ülj le drasztikusan beszélgetni, mert úgy látszik a leveledből, hogy nem igazán vágja a problémát. Segíts neki, hogy megértse, ha kell drasztikus eszközökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!