Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 22 hetesen 9 és fél kg nagyon...

22 hetesen 9 és fél kg nagyon sok? Nem birok nem enni.

Figyelt kérdés
Soha nem is voltam rosszul a terhességem alatt sem végig ettem...Szinte mindent megeszek...:-((Nagyon durva őszinte véleményt kérek....köszi Csajszik!
2009. okt. 15. 08:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Szia én mindenkinek 100 % ot adtam mivel nem azt kértem Tőletek hogy dicsérjetek meg hogy ugyes vagyok...:-))

Őszinte véleményt vártam és kaptam is..sajna mindig van ilyen hogy valakinek nem tetszik a válasza a másiknak ezért neki nem hasznos.Köszike az őszinte válaszokat mégegyszer persze várom még ha esetleg lenne valakinek válasza.Köszönöm.

2009. okt. 15. 11:01
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyrészt alkat kérdése, másrészt arra figyelj majd, hogy a végén jobban beindul a hízás.

Egyél naponta többször, de ne dugig, mert az neked sem jó (és ha véletlen magasabb lenne a cukrod, akkor a babának sem). És ha lehet ne édes-cukros dolgokat. Próbálj több zöldséget enni, és sovány husit, gyümölcsöket.

Én diétára vagyok fogva, magas lett a cukrom, hát nem könnyű. :( Pedig 28 hetes koromig 4 kiló jött fel rám. (most 29 hetes vagyok, több, mint egy hete nem méreckedtem, szóval nem tudom)

Ha nincs gond a cukroddal, edd, ami jólesik, csak ne dugig, inkább oszd el több kicsi adagra, mittomén másfél óránként benyomsz valami picit. :)

2009. okt. 15. 11:46
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

ameddig nem érzed úgy, hogy nehezebben mennek a mindennapi dolgok, addig nincs gond.

Én a 28. hétig 4 kg-t szedtem fel, akkor mentünk nyaralni. Nem bírtam sétálni, csak fulladtam. Tehát nekem az is sok volt.amúgy pedig nem törvényszerű, hogy nem stagnál majd a súlyod egy darabig, mit ahogy az sem, hogy az utolsó időben fogod felszedni a legtöbbet.

van, aki a 36. hét után egy dekát sem hízik.

Nem nézted, hogy nem-e vagy vízes??

2009. okt. 15. 11:47
 14/19 A kérdező kommentje:

Nem nem vagyok vizes azt hiszem...Nem vagyok feldagadva meg ilyesmi csak jó étvágyam van cukrom 4.5

Simán lesétálok bármennyit vagy bármit megcsinálok nem fulladok ezzel sincs gondok csak a kilokkal.

De ebben az alkati dologban lehet valami.

Kb 1 héten egyszer eszek olyat amiben cukor van pl süti.

Tehát nem eszek cukros dolgokat eszek mindent de azt valahogy nem kivánom de ha igen megeszem persze...

2009. okt. 15. 11:55
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 21 héten volt 8kg. Most 33+4 hetesen 15kg.
2009. okt. 15. 12:19
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Én már nem is tudom, hogy mit higyjek. Eddig tartottam azt a véleményt, hogy kismama vagyok, mikor egyek lelkifurdalás nélkül, ha most nem, hiszen egész életemben a "jaj, fogyózni kéne" ment. És amúgy is azt tartottam, hogy alkat, genetika kérdése a hízás: én pl. ha csak egy hónapig nem tornáztam, és ránéztem egy tortára már plusz 3 kiló.

A 26. hétig 7 kilót szedtem fel, nekem soknak tűnt, de inkább csak azt éreztem, hogy el vagyok tunyulva és a combom olyan, mint egy tehéné. De ennek ellenére ettem a danett pudingot, a sütiket stb. Aztán kiderült, hogy magas a cukrom, diétára fogtak. Ami igazából nem "fogyidiéta", mert mindent eszek, sőt kell is: kenyér, krumpli, tészta, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, husik szóval minden, csak a cukros löttyöket, és cukros édességeket kerülöm. Azóta nem híztam egy dekát sem, pedig már eltelt 7 hét. Csak a hasim nő. Szóval mostmár nem értem: a fogyókúrás diétánál az a lényeg, hogy csak zöldség, gyümölcs, soványhúsok, semmi szénhidrát. Én egy csomó szénhidrátot eszek, napi 170-nek meg kell lenni, mégsem hízom. És a 7 hét alatt még sosem éheztem! Inkább olyan érzésem volt, hogy te jó ég, már megint enni kell, pedig nem is vagyok éhes.

Szóval a kérdésedre válaszolva: mindenki maga dönti el, hogy sok e a plusz kiló, de ha úgy döntesz, hogy sok (mert kellemetlenül érzed magad) akkor tényleg figyelni kell az étkezésre. Nagyon jól teszed, hogy nem eszel cukrosat, az csak felelsleges kalória és semmire nem jó. De ha napjában 5-szöri étkezést tartasz, lehet, az anyagcseréd is jobb lesz, jobban elosztja a szervezeted a tápanyagokat.

Aki pedig azon a véleményen van, hogy a 20 kiló sem sok, azt is meg lehet érteni, mert lehet, hogy ő nem érezte magát kellemetlenül a plusz 20 kilójával. Különbözőek vagyunk, és a terhességek is különbözőek teljesen.

Bocsi, ha hosszú lettem

33 h. km.

2009. okt. 15. 12:31
 17/19 A kérdező kommentje:

Semmi gond köszönöm szépen és miket eszel hogy nem vagy éhes mégis jól vagy lakva?

Irnál egy pár sort?nagyon megköszönném..:-))

csak pl egy napi étrendedet példának. Hogy kb mennyit lehetne enni lehet tényleg sokat eszek?Vagy akkor nem értem már...:-((((

2009. okt. 15. 12:59
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekem az orvosom óva int a hízástól,igen megterhelő a szervezetnek főleg a szívnek.Én vigyázok de nem koplalok,salátán különben sem tudnék élni mert nekem az olyan mintha füvet ennék és engem nem táplál,viszont csokikat sem eszem mert az nem táplálék a babának.Sok a gyümölcs és a paprika ,paradicsom,brokkoli.Néha azért én is bűnözöm ,de alapjáraton a lényeg az egészséges táplálkozás mert most nem csak én vagyok már felelőséggel tartozom a gyerekemért.Most más a fontos mint mikor egyedül voltam!Én is elcsodálkozom,hogy így lepontozzák azokat akik azt írják odafigyelnek!Nem azért teszik mert modellversenyre mennek hanem lehet,hogy azért mert ők így látják jónak és higgyétek el sokkal nehezebb mint enni egyfolytában!Én is szívesen ennék még éjjel is de az orvosom szigorúan megtiltotta!20 hetes vagyok és 5 kilót híztam,szerinte max 12 mehet fel!És ha értékes tápanyagot viszek be ami a babának nagyon jó nem is lesz több!Nem azért nem akarok hízni mert nem tudom leadni azért nem akarok mert a testem most nem csak az enyém és mindent meg kell tennem hogy a pocaklakóm jól érezze magát ha fulladozom és a szívem nem bírja az neki nem valami jó!Ezért picit figyelni kell és az nem azt jelenti,hogy koplalok!!
2009. okt. 16. 09:35
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem egy kicsit sok. De az utolsó előttihez csatlakoznék. 25 hetes vagyok, olyan 7-8 kg plusszomm van. De már 23 hetesen is ennyi volt. Akkor eldöntöttem, hogy odafigyelek. Szintén mint az uccsó előtti. Pl nem eszek fehérkenyeret, csak rozs-ost (előtte el se tudtam képzelni hogy milyen lehet).Reggelire 2 szeletet felvágottal (pl pulykasonka) és valamilyen zöldséggel. Ha ebédig megéhezem, akkor almát eszem (néha napi 4et és unom, de muszáj). Ebédre rendesen 1 tányér leves, 1 tányér második. Ebéd után valami kis nasi (túrórudi, süti, de ezekből sem sok). Vacsora mindenképp 6 előtt, általában hasonlít a reggelire (mondjuk pirítva, bundáskenyér). 6 után pedig alma. És volt olyan (ritkán), hogy este 9kor majd meghaltam egy túrórudiért (kb a két hét alatt 2x). Inni teát vagy szénsavas ásványvizet szoktam. Ja, vagy amikor napközbe éhes vagyok, akkor tejet/joghurtot eszek (alma helyett).

De mindenki maga érzi, hogy hogy érzi magát. Én csinos akarok maradni, és szerintem teljesen fölösleges a terheségre hivatkozva felszedni egy halom kilót, amit utána majd nehéz lesz leadni. És különben is, én tudom magamról, hogy belehalnék egy erősebb diétába (majd szoptatás után). Így ami nem jön fel most, azt nem kell később leadni. Anyukám szokta kérdezni, hogy hova tettem a +okat. Hát a fejem nem gyengén lett kerek, meg a pocim, de az a babától.

2009. okt. 16. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!