Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet baja a babának? Nem...

Lehet baja a babának? Nem akartunk még gyereket, de ha már így alakult örülünk neki.

Figyelt kérdés
Viszont ami aggaszt, h 5-6 héten, amikor még nem tudtam h terhes vagyok, ittam alkoholt. Baráti összejövetelen 2 alkalommal pici rövid italt ittam. Ha tudom h terhes vagyok, eszembe se jut. Mennyi az esély rá, h maradandó károsodása lesz a babának. Mit csináljak most?

2013. jún. 27. 17:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Istenem...ajánlom a google-t,olvasgass egy picit a terhességről!!!

Semmi baja nem lesz a babának!

2013. jún. 27. 17:59
 2/12 anonim ***** válasza:

Semmi, de semmi baja nem lett a babádnak, nyugodj meg, és örüljetek neki!

Boldog babavárást!

30+5 hkm

2013. jún. 27. 18:01
 3/12 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz a világon. Ha az alkohol károsítja az embriót, az a menstruációval távozik, de ilyenkor még nagyon ellenállók és regenerálódnak. Ez pont úgy van kitalálva, hogy amíg nem tudod, hogy ott van, ártani se nagyon tudsz neki. Az én balatoni átmulatott hétvége után pozitív tesztté fordult drágám is nagyon okos kisfiú :) Ja, és a doki is azt mondta, hogy a babáknak nem árt az alkohol, a görcsölő kismamákba azt tolnak infúzióval, úgyhogy nyugodjak csak le :)
2013. jún. 27. 18:16
 4/12 A kérdező kommentje:
Nekem ez már ugye a menstruáció kimaradása után, az 5.-6.héten volt. azt hittem h stressz vagy megfázás miatt késik a mensi.
2013. jún. 27. 18:23
 5/12 anonim ***** válasza:
semmi baja nem lehet tőle.
2013. jún. 27. 18:26
 6/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, tényleg. Most erre azt tudom mondani, hogy belőlem 12 hetesen elkezdett dőlni a vér, berohantam, baba jól volt, doki receptje: menjek haza, és igyak tequilát, nyugodjak le. Görcsölgetős vagyok, előzőnél is az voltam, most is, magnézium nem segített, recept: napi 1 deci bor. Első babánál, aki az okos nagyfiú, nem picikét ittam, mielőtt pozi lett az a teszt, nagy szülinapi parti volt ám, doki: ja, ezeket a babákat nem zavarja ám az alkohol :) Nyilván az ember ne döntögesse magába a rövideket meg koktélokat, ha tudja, hogy ott a baba, de ha 1x megtetted, mielőtt kiderült, akkor azt ő ott szépen vígan túlélte bent :) NYUGI!!!!!
2013. jún. 27. 18:28
 7/12 anonim ***** válasza:

Erre csak annyit írnék, hogy pont szilveszterkor már kismama voltam, ekkor még nem tudtam róla:-)

Szerinted szilveszterkor mennyire kíméltem magam???:))

Semennyire.

Semmi tünet nem volt, hogy terhes lennék! Ettől semmi baja nem lesz, kora terhesség nagyon!

2013. jún. 27. 19:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Nyugi, én pont úgy jártam, mint az előttem lévő!

Elég rossz évet zártam, jött a szilveszter, és megmondom őszintén ittam... sokat ittam... nagyon sokat.... Majd következő hétre meg is fáztam és telenyomtam magam antibiotikummal, acc-vel, stb... Majd rá egy hétre közölte a dokim, kb. jan 14. körül, hogy gratulál az akkor 8 hetes terhességhez. Meglepetés baba volt, nem vártuk, de nagyon megörültem Neki.

Most bent alszik a szobában makk egészségesen :)

2013. jún. 27. 20:35
 9/12 anonim ***** válasza:
én kétszer voltam bulizni, mikor már vártam a picúrt (persze akkor még nem tudtam...), de semmi baja nem lett, pedig nem ittam keveset!
2013. jún. 27. 20:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Én pont a beágyazódás körül jártam így.

Most május 3-án ballagtam el 12.ből,az osztályból az összes barátom és a rokonok is itt voltak,jókora buli volt.18 éves fejjel ugye én sem vetettem meg a piát,ésszel,de ittam pont annyit,hogy elég jól érezzem magam.

Május 14-én lett pozi a teszt.Azóta 2szer voltam dokinál,szépen nő a baba,jövőhéten már 12 hetes.Mondjuk annyi,hogy akkor még nem volt kialakulva a köldökzsinór.Én is féltem,aztán utána néztem a dolognak.Azóta odafigyelek magamra,a cigit is letettem és a vőlegényemmel na meg a családdal együtt nagyon várjuk a drágaságunkat.

Azóta már sikeresen leérettségiztem,most már minden erőmmel tudok a babámra koncentrálni.

Te se aggódj :) Boldog babavárást és minden jót az életben!

2013. jún. 27. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!