Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelőtlenség egy szorongó...

Felelőtlenség egy szorongó embernek gyereket vállalnia?

Figyelt kérdés
Depresszióra hajlamos vagyok, és azt mondják sokan h felelőtlenség ilyen embernek gyereket vállalnia, holott ő is ugyanolyan anya lehet mint a többi, nem? Ha nem vetíti ki a gyerekre, a családra a negativitását lehet ugyanolyan családanya mint bárki más, nem? Lehet h épp ez űzné el a rossz gondolataimat h van akiért.. Mit gondoltok?
2013. jún. 19. 16:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

szerintem igazad van !

a lényeg hogy a babára ne vetüljön ki ez, ha ez megoldható akkor tényleg van kiért küzdeni/ tovább lépni a szorongásokon....

miért vagy depressziós ha megkérdezhetem?

2013. jún. 19. 16:30
 2/17 A kérdező kommentje:
Azt hiszem nevelési dolog, jóformán magam neveltem fel, ezért is van határozott elképzelésem a gyereknevelés terén. Csak sokszor vannak hangulatingadozásaim amiktől félek h mit kezdek velük ha a gyerek megvan. De tudatosan kordában tudom tartani ezeket az érzéseket. És igazságtalannak tartanám h ezért, mert ilyen vagyok, ne lehetnék anya. És emellett egy érzelmileg stabil apja is lenne a gyereknek.
2013. jún. 19. 16:36
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám is ilyen volt fiatal korában. Manapság már nem..mondjuk nincs is mi kiváltsa belőle, mert meló után egész nap a tévé meg a számítógép előtt ül.

Mikor kicsi voltam sokszor a fejemhez vágta, hogy bárcsak meg se születtem volna, sokat sírt, mindenért rám szólt...a gyerekkoromból - a tizenéves korszakomat leszámítva - nem sok szépre emlékszem, sőt.

Szerencsére felnőttként már el tudok vonatkoztatni ezektől , de sok gátlást le kellett győznöm magamban anyukám múltbéli viselkedése miatt. Remélem én nem leszek ilyen szülő majd.

24N

2013. jún. 19. 16:36
 4/17 anonim ***** válasza:
Felelőtlenségnek nem mondanám, inkább kemény feladatnak. Sajnos én is hajlamos vagyok a szorongásra, depresszióra. Volt, hogy nagyon legyűrt, és akkor bizony a kicsimen is észre lehetett venni. Inkább azt mondanám, hogy segítség nélkül ne vágj bele. Nem tudom mennyire súlyos a helyzeted. Nálunk van, hogy 1 órát győzködöm magam, hogy fel kell öltözni, ki kell menni, a gyerekeknek kell, és utána én is jobban leszek. Persze van, hogy mégsem sikerül... Abban viszont igazat adok, hogy ha van miért / kiért, és nincs időd befordulni, az nagyon sokat segíthet. Nálam az a veszélyes, amikor túl sok vagy éppen túl kevés a teendő (pl hivatalos ügyintézés a napi dolgok mellett vagy épp szakad az eső, és hiába lenne épp kedvem, nem tudunk kimozdulni. Nem egyszerű, de szerintem ha tudod kezelni, akkor miért ne lehetnél te is boldog anyuka, kiegyensúlyozott gyerek(ek)kel.
2013. jún. 19. 16:37
 5/17 A kérdező kommentje:
Elég komoly szorongási megnyilvánulásaim vannak, de rövid időn belül elmúlnak és ez már 5 éve tart, úgy h mindent megtettem a változásért, de minden változatlan maradt. Viszont boldog vagyok a férjemmel akkor amikor épp nem szorongok. Ha huzamosabban lennék magam alatt, nem is volna kérdés h vállaljak-e gyereket. Amúgy 23 éves vagyok. És minden vágyunk most egy baba.
2013. jún. 19. 16:46
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nezd, azt nem kellene elfelejteni, hogy a terhesseg-szules-gyerekneveles nem setagalopp. Elobb testileg, aztan lekileg megterhelo, nem is beszelve a hormonvaltozasokrol. Olyan nincs, hogy na most akkor en nem vetitem ezt ki a gyerekre, nem fogok szorongani, nem leszek depresszios, hiszen ez gyerek nelkul is menne, ha csak akarat kerdese lenne. ha gyereke akarsz, akkor nagy esellyel osszejon egy szules utani depresszio, erre erdemes elore felkeszulni
2013. jún. 19. 16:48
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is szorongtam, sőt pánikbeteg is voltam, nem akartam egy terhességbe beleugrani, de az idő se vár rám. Hiába jártam terápiára, nem használt, nem egy szakembernél megfordultam. Igaz, hála égnek nem volt súlyos szintű a dolog, de az én életemet eléggé megkeserítette.

Egyszer csak azt mondtam, hogy nem érdekel lesz ami lesz, nem vagyok egyedül, számíthatok mások segítségére, és belevágtam. Terhességem alatt, olyan jól éreztem magam, (leszámítva a terhességi rosszulléteket), hogy konkrétan minden addigi bajom, szorongásom megszűnt, és végre nem magammal voltam elfoglalva meg a hülye gondolataimmal, hanem azzal, hogy a babának mindene meglegyen. Jól érztem magam a bőrömben, és ezt mások is észrevették, nem hiába mondják, hogy áldatlan állapot. A szülés után félelmeim sem igazolódtak be, mindent megoldottam, persze nem volt könnyű, de volt segítég.Úgyhogy kérdésedre válaszolván, nem felelőtlenség, és tény, ha van valakiért küzdeni akkor az a gyermeked. Sok sikert kívánok!

2013. jún. 19. 16:52
 8/17 anonim ***** válasza:
bocs, áldott állapotot akartam írni.... :D ehehe
2013. jún. 19. 16:55
 9/17 anonim ***** válasza:
59%

Én te vagyok. 5 éves korom óta nem nevelt senki. Anyám meghalt, apám alkoholista lett, anyai nagymamám a beteg anyját és a beteg férjét ápolta, apai pedig utált engem, nem kért belőlem.

Vagy az utcán voltam vagy "barátnőméknél" akik elvették az összes pénzem, de semmit nem kaptam cserébe. Így érzelmileg kicsit labilissá válltam, sokat szorongtam és rengeteget sírtam. Nagyon nehéz volt az első év, egyedül a lányommal bezárva. De túléltük. Egy kapaszkodó mindenesetre kell. Nekem 2 volt: ha aludt olvastam, rengeteget, hogy eltereljem a gondolataimat és sokat imádkoztam. Imádkoztam azért, hogy gyermekemnek a legjobb családi légkört tudjam nyújtani, hogy ő ne legyen olyan mint én.

Már 2 éves, jobban érzem magam, mint az első évben. De mégjobb lesz ha jövőre el megy oviba. De több gyermeket nem vállalnék. Imádom a gyermekem, de nem bírom mégegyszer végig csinálni a csecsemő kort.

2013. jún. 19. 16:57
 10/17 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen.

Ha van egy megbízható párod aki a férjed lesz egy idő után, akkor biztos melletted lesz minden irányban hogy ne törjön ki belőled a depresszió, ha foglalkozni fog veled, meg munka után ő vigyáz majd a gyerekre és te akkor már tudsz pihenni akkor nem lehet bajod. Nővérem is depressziós volt, de a férje olyan szinten foglalkozott vele hogy nem jött ki rajta azóta a depresszió, van már egy 5 éves kislányuk. Boldogok a nővérem azóta nem volt depressziós, meg hasonló tünetei sem voltak amikor a kislánya megszületett. Nagyon jól nevelik, nagyon felelősségteljes, ő nagyon türelmetlen volt minden téren a nővérem, de a gyereknevelésbe nagyon türelmes, nagyon meglepődtünk mi ezen anyámékkal meg a húgom is csodálkozott ezen, de ez így van. Nagyon jó anya, sokan példát is vehetnének róla, akiknek az unokahúgomnál nyugodtabb gyerekük van, de mégsem bírnak velük.

2013. jún. 19. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!