Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelőtlenség egy szorongó...

Felelőtlenség egy szorongó embernek gyereket vállalnia?

Figyelt kérdés
Depresszióra hajlamos vagyok, és azt mondják sokan h felelőtlenség ilyen embernek gyereket vállalnia, holott ő is ugyanolyan anya lehet mint a többi, nem? Ha nem vetíti ki a gyerekre, a családra a negativitását lehet ugyanolyan családanya mint bárki más, nem? Lehet h épp ez űzné el a rossz gondolataimat h van akiért.. Mit gondoltok?
2013. jún. 19. 16:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm 7-es :)
2013. jún. 19. 17:00
 12/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, van miből erőt merítsek :)
2013. jún. 19. 17:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is depressziós az édesanyám, és sajnos azt kell mondjam, hogy hiába, hogy mindig kedves volt velem, éreztem mindig, hogy sokat jelentek neki, próbálja rám nem kivetíteni a gondjait, de egy gyerek ezt akkor is megérzi. Nekem eléggé megnehezítette ez a dolog a gyerekkoromat és még a mostani életemet is. Persze biztos vannak más helyzetek is, de nálunk ez így volt. Más részről viszont minden családban vannak (vagy lesznek) problémák , elég kevés gyerek születne ha csak tökéletes körülmények közé vállalna mindenki gyereket.
2013. jún. 19. 17:07
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek nem űzi el a gondokat, sőt, inkább igénybe veszi az idegeidet még jobban.

Ráadásul a depresszióra való hajlam öröklődik, továbbá a te hangulatod hatással lesz rá is, magyarul a gyermeked is nagy valószínűséggel lesz depressziós.

Ezek csak a tények. Természetesen ettől függetlenül miért is ne vállalnál gyermeket, vannak még labilisabb emberek, akiknek gyermeke születik. Továbbá ha odafigyelsz arra, hogy ne uralkodjon el rajtad a depresszió, pl. pszichológus segítségét kéred a lelki fejlődésedben, akkor egész jól ki tudod kupálni a személyiségedet, és abból is rengeteget fog a gyerkőc tanulni, hogyan kell helyretenni a kis érzékeny lelkét, hogy ne alakuljon ki nála depresszió.

Neked pedig valóban meg kell tanulnod mindenképpen, hogy hogyan hagyd el a szorongást.

Igen, ez a munka nagyon hozzá tartozik ahhoz, hogy felelősen gyermeket vállalj.

DE: a gyermekvállalás önmagában nem megoldás számodra ebben a kérdésben.

2013. jún. 19. 17:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Nekem is ezt vagta a fejemhez mindenki. Most meg en vagyok a legboldogabb, mert teljesult az almom, es van mar kinek eljek.
2013. jún. 19. 18:31
 16/17 anonim ***** válasza:

Igen az a gond hogy az ember uralni próbálja ezeket a dolgokat de a gyerekek iszonyú érzékenyek és a kis "csápjaikkal" bizony minden megnyilvánulást érzékelnek és vesznek ami nem verbális szinten zajlik azt leginkább...

Érdekes kérdés amúgy mert sokan vannak akik nem tudják ezeket magukról amit te írsz és úgy vállalnak gyereket, aztán vannak akikkel látszólag minden oké és terhesség szülés UTÁN fordulnak magukba akár depressziós szorongásos tüneteket is produkálva (és nem csak a gyermekágyi depire gondolok ami jó esetben átmeneti).

Nekem apám és az ő családja kezelt depressziós beteg és mindig éreztem hogy valami nem stimmel vele.

Sajnos nekem is van hajlamom a dologra, de! egy fantasztikus anyám volt aki rendkívül jól ellensúlyozta a család másik depis felét.

Úgyhogy azt tudom mondani hogy nagyon sajnálnám ha én nem születtem volna meg, mondván hogy örökölhetem is meg mit látok otthon ugyebár az egyik szülőtől...

2013. jún. 19. 18:31
 17/17 anonim ***** válasza:
Szülés után depressziós lettem, minden összejött. AMúgy vidám természet vagyok, de mindenen szorongok. Eszembe sem jutott, hogy ne vállaljak gyereket. Amúgy ki nem szorong? Annyira fáradt voltam, hogy eszembe sem jutott bánkódni. A gyerek helyre tesz. Főleg, mikor már tud beszélni. Négyéves lesz a lányom, de annyira tökéletesen levágja a dolgokat, hogy mindig tudja, mit kell nekem mondania.....Pl. ideges voltam, átragadt rá is. Erre ő: ne legyünk ilyen mérgesek, azt szeretem, ha mindkettőnknek jókedve van. Azután megölelt. Ha ettől sem leszel nyugodtabb, akkor tényleg orvosi segítség kell :)
2013. jún. 20. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!