Hogyan értessem meg az édesanyámmal, hogy felnőttem?
8 hetes kismama vagyok (27 éves), a férjemmel úgy döntöttünk, hogy még egyelőre a kettőnk titka a baba, majd csak a 12. hét után szeretnénk elmondani az ismerősöknek, családtagoknak.
Az a baj, hogy anyukám itt lakik mellettünk, közös az udvarunk. Így minden nap találkozunk és szinte minden nap megkér valami szívességre, amit tegyek meg. Például tegyem rendbe a kertet, takarítsak ki, vigyem be a virágokat, bontsam le a sátrat, stb...
Itthon vagyok egész nap, nem dolgozom, mert megszűnt a munkahelyem, még mielőtt kiderült volna a baba. Így már nem is fogok állást találni a szülésig.
Eddig is nagyon zavart,hogy anyu még mindig gyereknek tekint és feladatokat ad, de most, hogy babát várok, méginkább, mert a közérzetem sem a legjobb, még a saját lakásunkat sincs erőm kitakarítani, nemhogy még kertészkedjek. Hányingerem van, egész nap aludni tudnék, rosszul vagyok a szagoktól.
Viszont nem szeretnénk még elmondani neki a babát, mert még nem állok készen rá, hogy mást is beavassunk, egyelőre szeretnénk mi kettesben feldolgozni ezt a csodálatos dolgot.
Így viszont mit tegyek, hogy anyu ne adjon minden nap feladatokat? Hogy értessem meg vele, hogy már nem vagyok gyerek? Biztos meg fog sértődni, ha ellent mondok neki.
Anyukád nem azért ad neked feladatot, mert gyereknek tart. Ha anya leszel, akkor is a gyerekének fog tartani, erre jobb, ha felkészülsz. Amíg éltek, ez így lesz, tök mindegy, hány éves leszel.
Szerintem mondd el neki a babát, akkor megérti, hogy miért nem tudsz neki segíteni.
Szia!
Az első ami fontos lenne hogy Magatokra vigyázz a Babátokra most főleg és biztos nem a kertészkedés teszi Nektek a legjobbat! Barátnőm felállt a székről és elvetélt maga alá húzta keresztbe az egyik lábát a másik a földön volt és úgy állt fel hogy meghúzta a hasát. Neki ennyi kellett 9 hetesen. a 12.-14. hétig vigyázz magatokra! Anyukádnak meg szólnék hogy majd megcsinálod most nem érzed magad jól (elkaptál valamit), én azt is hozzá tettem nekik ha nem tetszik akkor Neki lehet állni meg lehet csinálni nem kell rám várni! A sértődést nem úszod meg ígyse meg máshogy se. Ne csináldd meg mindig azt amit mondd mert lehet hogy késöbb a babát is kiveszi a kezedből hogy Ő jobban csinálja. Nem lázítani akarok de én már régen összevesztem volna vele ezért! A munkanélkülibe nem tudsz menni? Én munkanélkülin voltam mikor terhes maradtam, most az letelt ott kaptam egy papírt amivel jönnöm kellett a polgármesteri hivatalba és ott igényelhettem a rászorultsági támogatást. Még nem bírálták el Én havi 45-öt írtam be hogy annyi kellene. Majd nézem hogy írsz-e valamit! NE(!!!!) kertészkedj!!!! Terhesség nem betegség de a rossz mozdulatnak meg van a hatása! Lehet az lenne jó ha szólnál és akkor nem osztana ilyen feladatokat rád!
Köszönöm a válaszokat. Egyébként jó a kapcsolatunk anyuval, csak félek, ha megtudja a dolgot, akkor tanácsokat fog osztogatni, hogy ezt így kell meg úgy kell, ezt csináljam, meg azt. Gondolom ez elkerülhetetlen, csak legalább az elején szerettem volna, ha a férjemmel a kettőnk titka marad.
Nekem csak 4 hónapig járt a munkanélküli, mert csak annyira volt elég munkaviszonyom, ez viszont mostmár lejárt, sokáig nagyon zavart, hogy nem találtam állást, meg hogy így nem nagyon van pénzünk, de már túltettem magam ezen és a férjem nagyon szorgalmas és mindent megtesz azért, hogy jobban éljünk, sokáig bent marad a munkahelyén, plusz munkát vállal. Csak ezt a helyzetet nem tudom könnyen feldolgozni, hogy anyu itt lakik mellettünk, de csak így tudtuk megoldani a lakás kérdést.
Szia! Másodikként írtam neked.
A munkanélkülivel kapcsolatban maradtál? Vagy teljesen megszüntettél velük mindent? Nekem is csak 3 hónapig járt 127 nap volt mert nekem is annyira volt elég. De utánna meg ezt a lehetőséget is mondták. Próbáld meg családsegítőnél vagy valahol hogy segítsenek elintézni. Ha más nem is de a tb-t minimum fizetik utánnad!!!! Már az is nagy segítség! Nálam pont tegnap voltak kint környezet tanulmányon. Annyit mondtak hogy rendezett körülmények! Nahh ez szerintem annyit jelent hogy ezt a 45 ezret meg sem kapom! Ha nem akarod mondani Anyukádnak még az örömhírt akkor biztos hogy összeveszés lesz a vége! Te tudod! Tényleg úgy jó hogyha egy kicsit csak kettőtök titka marad, de akkor sem biztos hogy gyomlálni kapálni vagy akármit tenni a legjobb ilyenkor... Nálunk Nem maradhatott titok mert minden hónapban kérdezték hogy Na? Sikerült? Nekem volt egy betegségem így nem hülyíthettem senkit itthon! Pedig jó lett volna egy kicsit titkolózni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!