Miért van ez a sok őrültség hogy ezt ne meg azt ne? Kismamik szerintetek?
Komolyan mondom az eszem megáll már attól hogy ha valaki babát vár akkor mennyi mindent nem szabad elvileg csinálni,enni,inni...Például:nem szabad hangos zenét hallgatni(nem dobhártyaszaggatóról beszélek hanem ami kicsit fel van hangosítva)akkor hogy ne együnk annyi édességet(miért is ne ha kívánom?)kettő helyett kell enni(ekkora badarságot,majd hányingerig eszem magam nem?),sokak szerint nem jó hajatfesteni(én festem,nem várom meg míg ocsmányul lenő mint unokatesómnak)meg olvastam itt olyanokat hogy nem esznek téliszalámit meg sajtot...,nem merik kenni a hasukat csíkok ellen...Meg még egy csomó minden van,én nem értem mi ebben a jó???Az ilyen "tanácsok" szerint egy babás nő legyen mondjon le mindenről amit eddig szeretett,mondjon le a szépségápolásról,ételekről,italokról,mindenről csak mert terhes???Álljon már meg a menet.Akkor minden kismami maradjon otthon egész terhessége alatt mellőzve mindentamit eddig csinált,megszokott,mert valakik azt mondják...:S Mért kell ennyire félni mindentől?Ha kismamik vagyunk már le kell mondanunk mindenről,akkor már nem élhetünk normális életet?Azért is kérdem mert mint említettem unokatesóm volt olyan ostoba hogy nem festette a haját,nem merte lakkozni a körmét,a hasát nem merte kenni "nehogy baja legyen a babának"...Megáll az ész!!!Véleményeket várok!
21hetes km
Na lányok, úgy látom itt tombolnak a terhességi hormonok!
De azért nyugi! Majd elmúlik. De különben ez tényleg egy olyan kérdés, ami enyhén szólva megosztja a véleményeket. És ezen van a hangsúly! Véleményt kért a kérdező, azokat kapott! Volt néhány durvább, de az az illető baja, ha nem tudja értelmesen megfogalmazni a mondandóját. Ha meg bunkó, akkor nem érdemes vele foglalkozni (ahogy az életben is elengeded a füled mellett a megjegyzéseket).
Amúgy nekem anyukám azt mondta 8 hetes terhesen, mikor meglátott fekete nadrágban, hogy vegyem le, mert terhes nő nem vehet fel feketét.
Na ez tette be nálam a kaput. Mégis mi baja lenne a fekete színtől?
Átbeszéltem vele, hogy már bocs, de én élni akarok a terhesség alatt is, nem leragadni.
Nagyon SZÉP kismama vagyok. Szolidan festem magam, hetente a körmöm is, a hajam melírozott, eszem-iszom mindent mértékkel, mint előtte. A konyhakertben nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt megtermeltünk (vegyszer nélkül), de van amit a piacról szerzek be. A kutyáimat ugyanúgy imádom, mint előtte, csak a toxo miatt nem takarítok utánuk (nem dobom ki őket, mert terhes vagyok. Aki ilyet tenne előbb látogasson el egy állatmenhelyre!). De a kádat továbbra is én súrolom ki, a tűzhelyet én takarítom, én mosogatok, nyers húst fogdosok, mert éhes a család (utána szappanos kézmosás), hajat is mosok és tusolok (bocs, de az is vegyszer, ha már itt tartunk). És igyekszem lélegezni és elég vizet inni.
Ja, a babának nem feltétlenül a burokban tartástól vagy a mindenevéstől lesz allergiája. (Eü-ben dolgozok).
Ez csak egy vélemény. Az enyém. Persze lehet ettől más véleményed, de azt hiszem, hogy véleményeket kért a kérdező.
Boldog babavárást mindenkinek!
Nekem mar a terhes eletem is e ket veglet kozott zajlik. Otthon (Mao.) tudtam meg a nagy hirt, es a 4. honapig otthon voltam. Ami jol esett, azt nem utasitottam el: szalami, majkrem, stb. Festettem a hajam, a kormom es csinaltam mindent, mertekkel. 4 es fel honaposan visszajottem fogadott orszagomba(3. fejlodo vilag - D. Amerika) es azota nem hallok semmi mast, mint ezt ne meg azt ne. A multkor munkahelyen szulinapoztunk es kitoltottem magamnak fel(!!!) deci kolat. Egyszerre az egesz iroda huledezve nezett ram es elkezdtek mondani a velemenyuket. Nem vagyok egy szensavas udito imado, es a terhessegem alatt ez volt az elso alkalom, hogy megkivantam, miert ne? De azt a szoaradatot hallottatok volna! Arrol nem beszelve, hogy rendszeresen beszolnak, ha fekete felsot veszek fel. Teljesen kiakadtak azon, hogy festem a hajam, stb. Egyszoval nap mint nap megelem, hogy valami miatt leszurnak, hogy nem vigyazok magamra, meg a babara. Ettol fuggetlenul en EN vagyok, es ha ugy erzem, hogy valami megkivanok, akkor mertekkel, de eszem-iszom-csinalom. Termeszetesen amitol a doki eltiltott azt nem kockaztatom. Pl. kozolte, hogy ne utazzak 700 km-t autoval, meg ha 1-2 orankent megallunk, akkor se. Nem teszem. Ugyanakkor, el tudom kepzelni, hogy ugyanerrol egy otthoni dokinak mas a velemenye. Pedig csak annyi, hogy 29 hetes terhes vagyok, 39 eves es elso baba, de nem haldoklom, meg csak beteg sem vagyok, nem vizesedem, vernyomasom rendben stb.
Szerintem a kerdezonek igaza van, elvezni kell a masallapotot es nem ugy kezelni, mintha kalitkaba lennenk zarva, eltiltva minden jotol.
Boldog babavarast mindenkinek
Hát ez volt a legjobb poén a végére... :))) Hogy a 20 éves fia írogatott... Én nem hiszem el a storyt, vagy ha igen, akkor anyja-fia nagyon egy húron pendül, ugyanaz a szóhasználat, ugyanaz a mocskos beszéd... és 68%-os vagy Édesem, úgyhogy nem hinném, hogy nagy népszerűségnek örvendsz! :)))
Kérdező, látom, ügyesen kezeled a konfliktusokat, csak így tovább, és maradj is ilyen mindig! :)
22.11-es.
Tudod mikor elkezdenek így személyeskedni,amikor totál férleértik a kérdésemet és szidnak össze-vissza meg olyanokat állítanak rólam ami hírből sem igaz(az illető szavaival élve:"sz@rok a születendő gyerekemre)hát akkor máshogy már nem tudok reagálni csak így,amellett hogy kinyílik a zsebemben a bicska de rendesen!De látom a többség értette a kérdésemet,nem vitát akartam,de tény és való hogy csak kinevetni tudom azt aki így fel tudja húzni magát mint ez a valaki,ráadásul b@aromi sok esze van ha így reagál egy kérdésre:VÁDASKODVA!Azonkívül mindent magára vett amit írtam,na most az ilyennek mekkora lehet az intelligancia hányadosa???
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!