Miért van ez a sok őrültség hogy ezt ne meg azt ne? Kismamik szerintetek?
Komolyan mondom az eszem megáll már attól hogy ha valaki babát vár akkor mennyi mindent nem szabad elvileg csinálni,enni,inni...Például:nem szabad hangos zenét hallgatni(nem dobhártyaszaggatóról beszélek hanem ami kicsit fel van hangosítva)akkor hogy ne együnk annyi édességet(miért is ne ha kívánom?)kettő helyett kell enni(ekkora badarságot,majd hányingerig eszem magam nem?),sokak szerint nem jó hajatfesteni(én festem,nem várom meg míg ocsmányul lenő mint unokatesómnak)meg olvastam itt olyanokat hogy nem esznek téliszalámit meg sajtot...,nem merik kenni a hasukat csíkok ellen...Meg még egy csomó minden van,én nem értem mi ebben a jó???Az ilyen "tanácsok" szerint egy babás nő legyen mondjon le mindenről amit eddig szeretett,mondjon le a szépségápolásról,ételekről,italokról,mindenről csak mert terhes???Álljon már meg a menet.Akkor minden kismami maradjon otthon egész terhessége alatt mellőzve mindentamit eddig csinált,megszokott,mert valakik azt mondják...:S Mért kell ennyire félni mindentől?Ha kismamik vagyunk már le kell mondanunk mindenről,akkor már nem élhetünk normális életet?Azért is kérdem mert mint említettem unokatesóm volt olyan ostoba hogy nem festette a haját,nem merte lakkozni a körmét,a hasát nem merte kenni "nehogy baja legyen a babának"...Megáll az ész!!!Véleményeket várok!
21hetes km
Szia! Ha nem is ennyire drasztikusan de egyetértek veled. HA megnézed akik már a terhességben is ilyenek azok a gyerekkel is ilyenek lesznek. É lesz nekik egy szép ugyanakkor minden nyavalyát összeszedő gyerekük, ők meg majd nem értik miért is.
Festettem a hajam, lakkoztam a körmöm, mindent csináltam de ésszel. Hiszen az ember félti azt akit a szíve alatt hord.
Nem tudom,de mikor ilyeneket mesélek a férjemnek,néz rám nagy kerek szemekkel,hogy hogy lehetnek egyesek ilyen...
Hiszen nem betegek vagyunk,más állapotban vagyunk.Én mindent eszek,iszok,mértékkel.Még a kóla is belefér,hetente 2 dl.Inkább,minthogy megőrüljek a kívánósságtól.
Egyetértek Veled, bár ez engem annyira nem foglalkoztat. Megtanultam szelektálni az infokat, és azt csinálom, ami szerintem nekem és a babónak jó, vagy nem árt.
Én azt gondolom, hogy ezek a szokások, hiedelmek azért alakultak ki, mert mostanában már annyi infót kapunk mindenhonnan, hogy ez káros, az káros, így felszívódik, úgy felszívódik, hogy az nem lenne baj, nekünk, ha nem várnánk a csöppet, de mivel ezek a "szerek" állítólag eljutnak a babóhoz, így már féltjük őt.
Én azt hiszem a nyershúst és a nyerstojáts tartottam, cigifüstös helységbe nem mentem (bár babó előtt sem bírtam a cigifüstöt, de most mégjobban nem), alkohol: havi 1 deci bor, most a citromos Gösser-t kívánom, így heti egy pohárral iszok. Hajat amúgy sem festettem, de ha így lett volna, sztem ugyanúgy festettem volna. Körmeimet heti rendszerességgel lemosom, lakkozom. A gáztűzhelyt is le kell takarítani (néha). Édességeket halomszámra ettem, de mióta diétáznom kell a cukor miatt, átértékelődött bennem a cukros ételek felesleges kalóriája, de azért nem azt jelenti, hogy mostmár nem fogok megenni egy kakaóscsigát, vagy csokit szülés után.
Szóval szerintem ez azért alakult ki, amiért a társadalmunk, életvitelünk változik, és erről rengeteg, sokszor eltérő infóink vannak.
Hiszen mostmár mit tudsz magadhoz venni, ami tisztán egészséges? Levegőt és vizet már rég nem, az ételek is tele vannak mesterséges anyagokkal, a kozmetikumokban is ki tudja mi van... semmit de semmi olyat nem tudsz mondani, amire valaki nem mondaná, hogy ez árt valami miatt.
Hírtelen ennyi jutott az eszembe :o))
32 hetes kismami
Teljes mértékben igazat adok neked!!Én soha nem foglalkoztam avval,hogy mit szabad és mit nem.Azt ettem,ittam amit éppen akartam,Ha kedvem volt elmentem 7 hónaposan úszni egyet,vagy táncolni:)
Amit nem csináltam(és számomra esztétikailag is ronda látvány) Nem dohányoztam(leszoktam amikor megtudtam,hogy babát várok),Nem ittam alkoholt(igaz most sem iszok,mert alapból nem bírom az alkoholos italokat)nem drogoztam,sőt ha nem volt muszáj semmi gyógyszert nem vettem be(most is így vagyok vele) De ha olyan napom volt akkor egész nap csokit ettem...
Ma a 17 éves fiam,akinek olyan gyomra van,hogy bármit megeszik,nem válogat,nagyon ritkán volt beteg.Elég szívós,és jól bírja az iramot..Testileg és lelkileg is erős gyerek:):)
JA! Én imádtam,és most is imádok zenéket hallgatni,ha jó szám megy bizony igazi hangerővel hallgattam,és hallgatom most is:) ennek az lett a hátránya,hogy a fiam nem szereti a disco zenéket,inkább a ROCK zene ami nála nyerő:)
Kedves kismama! Fogadd meg a tanácsomat,és úgy éld át a 9 hónapot ahogy neked jól esik!Ha táncolni van kedved,és bömböltetni a zenét,csináld nyugodtan.HA te jó kedélyű vagy,és vidám,akkor a baba is az:):) nem kell a hülye szabályokat betartani,hisz te tudod mi jó neked,és a magzatodnak...Abban is igazad van,hogy azért mert kismama lettél,és idővel hordónyi nagy hasad lesz,attól még te NŐ vagy,és igenis legyél végig csinos...
Egyedül a bagó,az alkohol,és a különböző gyógyszerek azok amik árthatnak a babának...De gondolom ez eszedbe se jutott:)
További szép hónapokat kívánok neked!
egyetértek veled... nekem is felmegy a pumpám, amikor hallom hogy a terhes nő ezt ne egyen meg azt ne, stb...amit eddig leírtatok.
én ismerek egy védőnőt van 3 gyereke, a legkisebbik 17 hónapos, a játszótéren 4kézláb kúszott a homokban, néha a kukába kapaszkodva állt fel. azt mondta hogy soha nem volt beteg, napi 500 mg C-vitamint nyomat beléjük, télen 1000 mg-ot. ellenálló lesz a szervezete ha nem neveljük üvegkalitkában. csak a cigány gyerekekről nem megyek el... télen lengén öltöznek stb és nincsenek megfázva mint akit agyonöltöztetnek és jól kimelegednek majd leöltözve egyből megfáznak...hát igen....
na jól elkanyarodtam a témától.
én is festettem a hajam első terhességem alatt és most is, naponta iszok 2 db 3az1-ben kávét, megeszek mindent amit megkívánok, iszok Coca Cola-t stb....
ne hallgass senkire élj úgy ahogy neked jólesik :)
Látom egyetértetek velem.:) Hát én nem is tartom be ezeket az őrültségeket,csak azért írtam mert nem bírom az ilyet magammal megbeszélni,kíváncsi vagyok más véleményére is mert ez számomra olyan téma!:) Köszi az eddigi válaszokat,és írjatok még!!!!!Várom a többit!
Mindenkinek boldog babázást meg babavárást kívánok!:)
én óvtam a babámat, nem festettem hajat, se körmöt,nem ettem chipset, csokit, az olcsó light colát lecseréltem antioxidánsos teára, nem etem csak szintiszta husit, semmi májkrém, se virsli, párizsi.
Eredmény: egy ételallergiás baba, nem tudni, h a tartósítószerre, vagy más E számra allergiás. Most egyelőre a tejallergia a biztos, a többi majd csak később vizsgálható. Lehet, h ártottam a babámnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!