Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van ez a sok őrültség...

Miért van ez a sok őrültség hogy ezt ne meg azt ne? Kismamik szerintetek?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom az eszem megáll már attól hogy ha valaki babát vár akkor mennyi mindent nem szabad elvileg csinálni,enni,inni...Például:nem szabad hangos zenét hallgatni(nem dobhártyaszaggatóról beszélek hanem ami kicsit fel van hangosítva)akkor hogy ne együnk annyi édességet(miért is ne ha kívánom?)kettő helyett kell enni(ekkora badarságot,majd hányingerig eszem magam nem?),sokak szerint nem jó hajatfesteni(én festem,nem várom meg míg ocsmányul lenő mint unokatesómnak)meg olvastam itt olyanokat hogy nem esznek téliszalámit meg sajtot...,nem merik kenni a hasukat csíkok ellen...Meg még egy csomó minden van,én nem értem mi ebben a jó???Az ilyen "tanácsok" szerint egy babás nő legyen mondjon le mindenről amit eddig szeretett,mondjon le a szépségápolásról,ételekről,italokról,mindenről csak mert terhes???Álljon már meg a menet.Akkor minden kismami maradjon otthon egész terhessége alatt mellőzve mindentamit eddig csinált,megszokott,mert valakik azt mondják...:S Mért kell ennyire félni mindentől?Ha kismamik vagyunk már le kell mondanunk mindenről,akkor már nem élhetünk normális életet?Azért is kérdem mert mint említettem unokatesóm volt olyan ostoba hogy nem festette a haját,nem merte lakkozni a körmét,a hasát nem merte kenni "nehogy baja legyen a babának"...Megáll az ész!!!Véleményeket várok!

21hetes km

2009. okt. 12. 14:59
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
0%
Utsó vagyok, azért mert valaki óvja a babát, még nem kell lenézni.Én sem nézlek le téged, mert te meg xarsz mindenre, és úgy élsz ahogy eddig, semmi káros dologról nem mondasz le a baba érdekében.
2009. okt. 12. 15:27
 12/35 anonim ***** válasza:
93%

Nem vagyok eszetlen:)

De logikus, gondolj bele, ezekkel a művacakokkal nem találkozott, csak most. Teljesen idegen számára ez a sok élelmiszeripari méreg...

2009. okt. 12. 15:31
 13/35 A kérdező kommentje:

15:19-es!

Na most jól figyelj!!!KI vagy te hogy ilyeneket mersz feltételezni rólam???Feltettem egy kérdést amiben elfogadok negatív hozzászólást,de ne személyeskedj hogy nem vigyázok a gyerekemre mert tudod én erre allergiás vagyok!Ja és mit húztad fel az agyad?Magadra vetted?Sajnálak,kiállítottál magadról egy szegénységi bizonyítványt!Nem,miattad vitázni nem fogok itt,de vedd már észre hogy a válaszolók mind egyetértenek(eddig)mert nem ők szerintem nem olyan nők akik letrógeresednek 9hónap alatt csak mert gyereket várnak.De ha szerinted szép egy lenőtt hajú,magától mindent megvonó,vitaminokkal magát telezabáló,állat simogatástól félő,lerongyolódott nő aki még azt hiszi hogy a sétálással is árt magának meg a gyerekének hát akkor csak szánni tudlak!

2009. okt. 12. 15:34
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Na, szerintem a kérdező nem vitát akart indítani. És az pedig, hogy így gondolkodik, nem kell egyből elkönyvelni olyannak, hogy sz...ik a babájára. A kérdésből én azt olvasom ki, hogy őt az zavarja, hogy sokan ezt ilyen módon hangoztatják, mint "kedves utolsók". Ha már valaki kólát iszik, vagy festi a haját terhesen, az már sz..ik a babájára? Akkor aki meg nem csinálja, az meg olyan burokban tartja, hogy az egészséges életmódot csak akkor tudná tartani, ha tanyán élnének, és minden ételt, italt maguk termelnének. Aztán meg mikor közösségbe meg a pici, kijön az ilyen-olyan allergiája...

Ez olyan dolog kicsit lesarkítva, hogy hiába nem beszélünk itthon csúnyán, nem úgy nevelem a gyerekem, ha már az ovódában a másik gyerektől megtanulja. (az már más kérdés, hogy szintén nevelés kérdése, hogy később hogyan mennyit használja a káromkodást)

Szóval a kérdezőt nem kell mindenfélének lenézni, és én azt sem gondolom, hogy nem óvja a babáját. Csak egészséges mértékben.

Különben is: a hajfestékről, körömlakk szagokról mindig csak azt mondják: káros. De miért káros? Mi baja lesz tőle a babónak konkrétan? Ezt még senki nem fejtette ki tudományosan, legalábbis én nem hallottam. Ezek számomra is csak népi hiedelmeknek tűnnek, aminek van alapja, mert tényleg káros anyagokat tartalmaz, de akkor visszakanyarodtunk oda, hogy miben nincsen káros anyag????

2009. okt. 12. 15:38
 15/35 A kérdező kommentje:

Mintha azt kérdeztem volna hogy:Baj hogy piálok terhesség alatt???

Fujj de sok nyomorult ember van,az ilyen próbálja meg értelmezni a szöveget mielőtt állatságot ír,és megvádol!!!!!!!!!!Az ilyen tényleg mehet az anyjába,engem ne vádolgasson egy idegen!!!

2009. okt. 12. 15:38
 16/35 anonim ***** válasza:
71%

Tényleg mindenki úgy éli a várandósságát, ahogy akarja, és jónak látja. Ezt sem a kérdező, sem pedig az ellentábor nem vitatja, igaz?? :o)))

Eléggé pörögnek itt az események úgy látom :o))

2009. okt. 12. 15:44
 17/35 anonim ***** válasza:
85%

Na kösz.

Ezek miatt nem szeretek már az oldalra jönni.

Nem tömöm a gyereket semmiféle dologgal, nem veszek a boltban kétkiló adalékot, ha erre gondolsz. Csak tudod a tejtől elkezdve az összes felvágottban, péksüteményben, mindenben benne van.

Nem is tudom, h miért is írtam, el sem tudod képzelni, h mit érzek, amikor vérvételre hordom a gyerekem, amikor kisérleteznek rajta, h mégis mitől lesznek kiütései, mitől fullad be, vagy mitől lesz hasmenése. Nem vártam ilyen durva választ, elhiszem, h forrnak az indulatok, de talán nem kellene vagdalkozni, és mindjárt kígyót békát kiabálni egy olyan anyáról, akit nem ismersz, akiről semmit nem tudsz.

Szégyellheti magát itt már nagyon sok anyuka, ami itt folyik ezen az oldalon, az már néha tényleg bicskanyitogató.

2009. okt. 12. 15:47
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem,hogy miért akadt ki pár ember a kérdező kérdésétől! Abban igazad adok mindenkinek,hogy mindenki úgy éli át a terhességet,és az utána jövő napokat a babával,ahogy Ő maga jónak látja.Ha valaki a 9 hónap alatt "burokban" akar lenni,nem festi a haját,körmét,nem eszik meg bizonyos ételeket,Az az Ő dolga..De úgyanúgy a másik kismama aki úgy gondolja,hogy ennek nincs semmi értelme,és ő meg festi a haját,körmét,és ha jól esik neki,akkor megeszik egy jó nagy tányér töltött káposztát az megint csak az Ő dolga!!

De ettől még lehet mindenki csodálatosan jó anya,és ez nem az jelenti,hogy önző mert nem tud lemondani a gyerek érdekében dolgokról!

Én a második kismama voltam..Élveztem a terhesség minden napját.Jól esett,hogy ettem hamburgert sok hagymával,és ettem mogyorós csokit:)

A gyerekem születése után sem mondtam le ezekről a dolgokról.A lányom ma 15 éves.Egészsége,nagyon ritkán volt beteg(nem is emlékszem mikor volt utoljára beteges)Nem allergiás semmire.Ráadásul velem ellentétben a legcsípősebb,legerősebb ételeket imádja:)

Kicsinek mindig hagytam,hogy mezítláb szaladgáljon a kertben,ma szépen tud járni(nem csámpás mint sok fiatal,és nem szenved lúdtalppal vagy boka süllyedéssel)

De ettől még jó anya vagyok,és jó anya lesz a kérdező is..Persze jó anya az is aki a széltől is óvja a gyermekét..

2009. okt. 12. 15:52
 19/35 anonim ***** válasza:
96%
És a válaszolók egyike miért használ olyan kifejezéseket, hogy "pofázik"? Az se jobb. Egyébként a hejfesték és a körömlakk nem kerül be a szervezetbe, tehát nyugodtan lehet használni, persze fontos a szellőzés. Ha valaki nem meri, hát nem meri. Ha meg igen, az is az ő dolga. Szerintem sokkal nagyobb baj, hogy egyesek nem tudnak egy kis kultúrált viselkedést magukra erőltetni.
2009. okt. 12. 16:10
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Májkrémet, sajtot, téliszalámit miért nem szabad enni? Téliszalámiban nagyon sok a fehérje és az fontos várandosság alatt, nem? Én ezeket kívántam a legjobban.
2009. okt. 12. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!