Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van ez a sok őrültség...

Miért van ez a sok őrültség hogy ezt ne meg azt ne? Kismamik szerintetek?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom az eszem megáll már attól hogy ha valaki babát vár akkor mennyi mindent nem szabad elvileg csinálni,enni,inni...Például:nem szabad hangos zenét hallgatni(nem dobhártyaszaggatóról beszélek hanem ami kicsit fel van hangosítva)akkor hogy ne együnk annyi édességet(miért is ne ha kívánom?)kettő helyett kell enni(ekkora badarságot,majd hányingerig eszem magam nem?),sokak szerint nem jó hajatfesteni(én festem,nem várom meg míg ocsmányul lenő mint unokatesómnak)meg olvastam itt olyanokat hogy nem esznek téliszalámit meg sajtot...,nem merik kenni a hasukat csíkok ellen...Meg még egy csomó minden van,én nem értem mi ebben a jó???Az ilyen "tanácsok" szerint egy babás nő legyen mondjon le mindenről amit eddig szeretett,mondjon le a szépségápolásról,ételekről,italokról,mindenről csak mert terhes???Álljon már meg a menet.Akkor minden kismami maradjon otthon egész terhessége alatt mellőzve mindentamit eddig csinált,megszokott,mert valakik azt mondják...:S Mért kell ennyire félni mindentől?Ha kismamik vagyunk már le kell mondanunk mindenről,akkor már nem élhetünk normális életet?Azért is kérdem mert mint említettem unokatesóm volt olyan ostoba hogy nem festette a haját,nem merte lakkozni a körmét,a hasát nem merte kenni "nehogy baja legyen a babának"...Megáll az ész!!!Véleményeket várok!

21hetes km

2009. okt. 12. 14:59
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Jó nagy lavina lett itt.

A tejallergiás baba anyukájának: az én kismanóm is az volt, de nem attól amit ettem, vagy nem ettem a várandósság alatt. Szerencsére kinőtte.

Aki pedig leszólja a tejallergiás baba anyuját: igaz nem tudom, hogy neked szerzett e valamilyen allergiát a gyereked, de nem kívánom azt, amit át lehet élni havi orvosi ellenőrzéssel, állandó vérvétellel, mindig azon agyalni, hogy mit adj a gyereknek enni, mert tényleg mindenben-de mindenben tejfehérje van. Ha bemész egy bioboltba és vennél 1 liter növényi alapú tejet, az is 400-500 ft egy liter.

Kívánom, hogy mindegyikőtök babája teljesen egészséges legyen.

A kérdezőnek: szerintem sem kell mindenről lemondani, mert lehet hajat festeni, hiszen gyártanak ammóniamentes hajfestéket is. Körmöt lakkozni lehet nyitott ablaknál is.

Takarítani is kell vegyszerekkel, mert pl. a fürdőkádat fertőtleníteni kell.

De: nem megyek a belvárosba sétálgatni, nem iszom meg heti 1 pohár vörösbornál többet, nem dohányzom. Kerülöm a dohányfüstös helyeket, ha valami oknál fogva nem sikerül, akkor nem háborgok, hanem igyekszem minél előbb eljönni onnan. pl. aluljáró.

Szóval mindent lehet, csak a lényeg a mérték.

Élvezzétek a terhességet minden kínjával-bajával együtt, mert egy örök élmény, ami hamar elmúlik és lehet, hogy sosem lesz már élményben részed, mint az alatt a 9 hónap alatt. Ha pedig meg lesz a babád, lehet, hogy átértékeled a világot :)

Sok boldogságot mindenkinek a várandóssághoz és az anyasághoz.

2009. okt. 12. 16:20
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Én egy aggódósabb kismama vagyok, de hozzáteszem, érzem, és tudom, hogy nem vagyok teljesen normális. :)

Nagyon nehezen jött össze a baba, inszeminációk sorozata, és semmi eredménye nem volt a beavatkozásoknak. Amikor megvoltak a beavatkozások, akkor feltettem a lábam és semmit tettem. Aztán jött 2 hónap pihenő, amikor mindent csináltam. Bicajoztam, szteroidot szedtem (allergia gyógyszer) mérgemben végigrohantam a Rákóczi úton, emeltem, rendezgettem... és sikerült a baba, spontán. Azóta megint a felteszem a lábamat elven vagyok, de már sokat javultam ezügyben. Most már normálisan jövök-megyek, takarítok, végzem a teendőimet. A hajamat nem festem, de nem a baba miatt, hanem mert nem. A kemikáliáktól tartózkodom, bár... az utóbbi 4 napban kemotoxszal irtottam a legyet, persze nem lélegeztem be...

Amit nem eszem meg, az a tatárbifsztek és a nyers tojás. Illetve magas az inzulinom, amit ha nem tartok kordában vetéléshez vezethet, így kevés édességet eszem. Nem térem át biokosztra, nem iszom csapvíz helyett ásványvizet, és a kutyám most is itt fekszik mellettem, nem zártam ki a lakásból.

Igyekszem szép kismama lenni, itthon se szakadtan lenni, ha meg elmegyek valahova pláne nem. Sógornőm eléggé le volt pukkanva, sőt most is le van, olyan, mint egy anyaotthonos. Ezt el szeretném kerülni.

Jó lenne lazábbnak lenni. :) Viszont ismerve magam inkább óvatos maradok, mert nem tudok feloldódni.

2009. okt. 12. 16:27
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

16.20-asnak nagyon szépen köszönöm. Ezt valószínűleg csak mi tudjuk, milyen őrület, és ami a még rosszabb, sokan hülyének néznek, hogy miért nem engedem,h a fiam a játszin elfogadja a Pombar macikát, és miért kérem el annak az édességnek a zacsiját, amit nem ismerek, és ha nincs benne tej, akkor adok csak engedek neki egy darabot megenni.

Remélem, h az enyém is kinövi!

Jó babázást mindenkinek!

2009. okt. 12. 16:33
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Na hallod,én mindig elhűlve hallgattam,olvastam mások babás beszámolóit,hogy mit nem mit igen.Aztán én is terhes lettem,és rájöttem,hogy miért is viselkednek így az állapotos nők.

pl én rendszeresen festettem a hajam.terhesség alatt 2havonta és ammónia mentes festékkel.Ez tuti nem árt.imádtam a Gigi D'Agostinot bömböltetni majd a terhességem közepétől szépen áttértem a babás(micimackó)dalokra.Jól esett mikor "meghallotta" és jelzett.Cola helyett áttértem alkalmanként a spritera,de kikevertem a bubikat.A fekete teát váltotta a gyümölcs.Mivel nem tudtam meginni a kávét,maradt a 3in1.körmömet sose festettem(ekcéma miatt),így az nem hiányzott.de ugyanúgy kifestettem és felöltöztem csinosan.

Sose bagóztam,és így terhesen inni sem ittam.Talán össz-vissz egy pohárka bort,de az sem esett jól.

mára már (lassan)1 éves a fiam.simán hagyom kibontakozni kint/bent.megtépi a kutyát,a falevelet gyűrögeti...kavicsot is megízleli(bár ettől heroltom van)de bemegyünk és kéz/arc mosás.pl most hogy már darabosat is rág reggelente csipa morzsa minden,amit fél órán belül felcsipeget...

vigyázni kell,de nem "megőrülni".én is ismerek olyant aki nővérke létére "beskatulyázta" a babáját-meg is van az eredménye.

Persze jogában áll mindenkinek azt tenni amit akar-nem ítélek el senkit.Hiszen mindenki maga tudja/érzi mi a jó nekik.

2009. okt. 12. 19:24
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
16.20-as vagyok. Kedves kérdező! Elhiszem, hogy kinyílik a bicska a zsebedben, de egy olyan dologról kéred ki a véleményeket, ami megosztja az embereket. Én tisztelem a véleményedet, 80%-ban egyet is értek veled, de a maradék 20% az én egyéni döntésem. Nem kell túllihegni a terhességet, ámde megértem azt is, aki egy kicsit jobban, sőt már extrém módon ódzkodik bizonyos dolgoktól. Honnan tudhatnánk miért teszi? Lehet, hogy tényleg 10 éve próbálkozik, hogy terhes legyen és ő úgy érzi hogy mindentől megóvja a babáját mérlegelés nélkül.
2009. okt. 12. 20:22
 26/35 A kérdező kommentje:
Azokról írtam akik már olyan dolgokat nem mernek megtenni mint amiket írtam.Az egyik végletről!Aki észrevette annak örülök,aki nem,az elmehet a ...Ennyi!
2009. okt. 12. 20:31
 27/35 anonim ***** válasza:
52%

Te jó ég, hol kell jelenteni?

Ez már mélyen a szint alatt van(

2009. okt. 13. 08:34
 28/35 anonim ***** válasza:
Sehol, nem érdemes jelenteni. Jön egy újabb e-mail címmel és annyi. Egyszerűen nem kell róla tudomást venni.
2009. okt. 13. 09:28
 29/35 A kérdező kommentje:
Úgy szeretem mikor ennyire ki tudok akasztani embereket!!!:D XD XD :D Mindig elérem a célom!Köszi-köszi!!!:D
2009. okt. 13. 09:52
 30/35 anonim ***** válasza:
52%
Akkor ezek szerint Te, kedves Kérdező csak vitát akartál generálni, hogy jót röhöghess a markodba :) Gratulálok és örülök, hogy örülsz, hogy elérted a célodat. Szép napot Neked :)
2009. okt. 13. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!