Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kitől kapok kiskönyvet ha...

Kitől kapok kiskönyvet ha nincs védőnőm?

Figyelt kérdés

Második fiammal voltam terhes mikor úgy döntöttem elegem van a védőnőkből és lemondom ezt a szolgáltatást! Sokan nem is tudnak erről a lehetőségről, pedig a védőnő nem kötelező! Nekem 2,5 év alatt 4 volt, az elsőt költözés miatt veszítettem el, a második egy idős nő volt aki nem egyszer ittasan jött el hozzánk, őt kirúgták, harmadjára egy helyettesítőt kaptam aki az utcán még köszönni sem volt hajlandó, végül az utolsónak down kóros a fia, ezért engem folyton ezzel rémisztgetett, a létező összes vizsgálatot el akarta rajtam végeztetni, ráadásul kéthetente "beugrott" és elkávézgatott nálunk egy fél délutánt...

Neki szóltam, hogy ezt nem szeretném a jövőben, alá kellett írnom egy papírt, azóta nem is láttam, ennek kb 2 éve... Most ismét babát várok akkor kitől kapok kiskönyvet? A védőnői szolgáltatást továbbra sem szeretném...

2013. jún. 18. 11:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

egyébként meg lehet jelenteni a gyerekorvosnál, akivel együtt dolgozik, hogy nem megfelelően végzi a munkáját.

hol laksz?

2013. jún. 18. 13:06
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha folyton ilyen embereket fogtál ki, akkor valahol megértelek. Biztos, hogy nem kötelező a védőnő, de abban nem vagyok biztos, hogy az pénzbeni ellátásokhoz csakis az orvosi pecsét kell. Lehetségesnek tartom, hgoy a rendszeres találkozás a védőnővel szintén kell az ellátásokhoz. Esetleg rákérdezhetnél az OEP-nél. Én szerencsés vagyok, mert nem tolakodó a védőnőm, és amikor találkoznom kell vele, az pont az orvosi ellenőrzések közé esik, amikor már nyugtalan vagyok és szeretném tudni, hogy minden rendben van-e odabenn. Védőnőnél pedig meg tudom hallgatni a kis szíve dogogását. Megnézi a vizeletemet, súlyomat, vérnyomásomat és attól függetlenül, hogy magándokihoz járok mindig ellenőrzi, hogy minden leletem rendben van-e, egyáltalán kezemben van-e stb... Szóval én meg vagyok elégedve vele. A családlátogatások és hogy a privát szférámbana lakásunkon is megjelenik azt azért kihagynám, dehát, ez is hozzátartozik és elfogadom.
2013. jún. 18. 13:06
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csak az én védőnőm volt pisimániás? Ha ezt tudom...
2013. jún. 18. 13:07
 24/26 A kérdező kommentje:

Veszprémben lakom és a döntésemet anno megbeszéltem a gyerekorvosunkkal, semmi kifogása nem volt...

És mondom minden járandóságot megkaptam így is!

2013. jún. 18. 13:08
 25/26 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudtam , hogy le lehet mondani. Épp a napokban gondolkodtam el rajta, hogy miért is van rá szükség. A beutalókat orvos írja, a védőnő nekem a kiskönyv kitöltésén kívül semmit nem csinált. Adott egy rakat reklámújságot meg prospektust, az eredményeket beírta a kiskönyvembe, amihez szerintem azért külön ember nem kell. Vizsgálatokat nem végzett... jah, de kétszer mért vérnyomást. Ennyi. De ezt megteszi az orvosom is, minden alkalommal,amikor találkozunk. Kicsit úgy érzem, csak úgy van... látogat, nézelődik, beszélget, stb. hasznát még nem láttam.
2013. jún. 18. 13:14
 26/26 A kérdező kommentje:
2013. jún. 18. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!