Kitől kapok kiskönyvet ha nincs védőnőm?
Második fiammal voltam terhes mikor úgy döntöttem elegem van a védőnőkből és lemondom ezt a szolgáltatást! Sokan nem is tudnak erről a lehetőségről, pedig a védőnő nem kötelező! Nekem 2,5 év alatt 4 volt, az elsőt költözés miatt veszítettem el, a második egy idős nő volt aki nem egyszer ittasan jött el hozzánk, őt kirúgták, harmadjára egy helyettesítőt kaptam aki az utcán még köszönni sem volt hajlandó, végül az utolsónak down kóros a fia, ezért engem folyton ezzel rémisztgetett, a létező összes vizsgálatot el akarta rajtam végeztetni, ráadásul kéthetente "beugrott" és elkávézgatott nálunk egy fél délutánt...
Neki szóltam, hogy ezt nem szeretném a jövőben, alá kellett írnom egy papírt, azóta nem is láttam, ennek kb 2 éve... Most ismét babát várok akkor kitől kapok kiskönyvet? A védőnői szolgáltatást továbbra sem szeretném...
Szerintem a védönöi szolgálat a babára terjed ki, föleg a szülés után. vagy is attól hogy az 1-2 gyerekre lemondtad, attól most megint kötelezö, és ha nem akarod akkor lemondod erre is.
Azt eltudom képzelni, hogy a védönöi szolgáltatás kötelezö a terhesség alatt, mert ugye a gyed, gyes is ahhoz kötött.
De fáradj be a védönöhöz és kérdezd meg töle. Nem fogja a fejedet leharapni, vagy kérdezd meg az önkormányzatot, házirovost, nögyógyászt.
vagy egyszerüen keress egy olyan védönöt aki tetszik neked.
Kikéred és megint lemondasz róla!
A védőnőnek meg semmi köze ahhoz h kap-e juttatást vagy sem. Az az orvosi vizsgálatokra vonatkozik.
Az én védőnőm se nézett soha vizeletet meg ilyeneket. Mindent az orvos csinált. És nem fogadott dokim volt. Nekünk úgy volt a rendelés h egyszerre volt bent a doki a védőnő a rendelőbe ahova járnom kellett. Terhesség alatt 2x volt kint. Szerencsére én egy aranyos nőcit kaptam.
De valóban kérdezz utána h is van ez. De jó tudni h ilyen lehetőség is fenn áll h le lehet mondani. Ne adj Isten egyszer vmi bolondot kapnék :D
Na erre most kíváncsi lettem h miért felelőtlenség nem kérni a védőnőt? Ha orvost nem kérne aláírom. De h védőnőt???
Ugyan miben lesz szegény gyerek hátrányos h nem megy hozzájuk? Ő lesz a harmadik babája új tanáccsal már nem tudja ellátni. Orvos fogja látni a gyereket mindig. Az h nem mér neki súlyt meg vérnyomást na bumm. Saját magának mérheti. Pocakméret nem lesz mérve esetleg? Nekem pl soha nem mérte az enyém. Én mértem magamnak. Meg főleg egy ilyen elmeháborodott nőt miért kellene megtűrnie a házában??
Sok rokonom lakik szlováikában és ott már megszüntették ezt a védőnő dolgot. És jól megvannak nélkülük. Köszönik szépen minden gyerek egészséges és nem lettek hátrányosak azért mert nincs védőnőjük.
Könyörgöm mindenki magának szüli a gyerekét. Ha neki nincs szüksége arra h vki járjon és tanácsokat osszon igenis mondhasson le arról anélkül h felelőtlennek tartanák. Miért kellene egy idegent a házában megtűrnie főleg úgy h tiszta hülyeségeket beszél neki???
Csak a védőnő állítja ki, mindenképp el kell menned hozzá.
Szerintem (de lehet, hogy rosszul tudom) terhesség alatt kell járni védőnőhöz, nem? Arról tudok, hogy utána le lehet mondani, szülés után én is le akarom.
én a 3. terhességemnél is normálisan jártam védőnőhöz, meg se fordult a fejemben, hogy ne menjek, itt nem szokás hőzöngeni.
Magyarországon van védőnői szolgáltatás, és éljünk vele.
Ő nézte a vizeletemet, beutalókat írt, vérvételekre, szívhangot hallgatott, afp-re, magzatvízvizsgálatra küldött stb.
érdekes, hogy neked mindegyik védőnővel bajod volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!