Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan zajlik a terheléses...

Hogyan zajlik a terheléses vércukor mérés? Védőnőm azt mondta 2szer szúrnak meg, az ismik meg azt, hogy 2 óra alatt 4szer!

Figyelt kérdés
2013. febr. 27. 15:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Engem megszúrtak egyszer, majd 2 óra múlva mégegyszer. Tehát összesen kétszer.
2013. febr. 27. 15:02
 2/9 anonim ***** válasza:
1. vércukorszint-méréshez pici szúrás az ujjba. aztán vérvétel,majd rá 2 órára még egy vérvétel. legalábbis nálam igy volt
2013. febr. 27. 15:04
 3/9 anonim ***** válasza:
épp ma voltam. Éhgyomorra 1 szúrás, azt kiértékelik, és ha nem magas a cukrod, terhelnek, nálunk a "cukros" vizet kell inni, utána az ivástól számított 60 perc múlva néznek egy értéket, majd 120 perc múlva.
2013. febr. 27. 15:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Én pénteken megyek,kiváltatták velem a 75g cukrot,meg azt mondták vigyek citromlevet mert irtó rossz lesz majd meginni a cukros vizet.
2013. febr. 27. 15:14
 5/9 anonim ***** válasza:
nem olyan vészesen rossz, de annyira tömény édes, hogy én az utolsó kortyoknál azt hittem visszajön az egész :s
2013. febr. 27. 15:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is meg kellett venni a 75g szőlőcukrot. Citromlével olyan, mit egy nagyon tömény limonádé. Iható, de azért nem kaptam rá. Egyszer vettek éhgyomorra vért, és utána meg kellett inni a cukros löttyöt, majd 120 perc múlva megint vettek vért. Az az 2-szer. Nálunk akkor is terhelnek, ha az éhgyomri érték normális, sőt ezt nálunk egyszerre értékelik ki. Nekem az éhgyomri teljesen jó volt, a terheléses már nem.
2013. febr. 27. 15:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Engem is 3x szórtak anno. Egyszer éhgyomorra, aztán a lötyi után 1 majd 2 órával, el is durrant az egyik karomban a véna...

Egyébként a lötyi nem vészes, meg lehet inni szépen kortyonként. Arra viszont figyelj, hogy miután vége, csak óvatosan kezdj enni. Én borzasztó éhes voltam már akkor és mikor elkezdtem kiflit enni, pár falat után rosszul lettem, vércukor-ingadozás, lefőttem, borzasztó volt... Aztán mondta is nővérem, aki ápolónő, hogy igen, ezt elfelejtik mondani, hogy utána óvatosan, mert ha jól működik a szervezet, akkor ebből adódhatnak ilyenek, hogy túlpörög az inzulintermelés...

2013. febr. 27. 15:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2013. febr. 27. 15:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Régebben voltak helyek, ahol valóban 4x vettek vért 2 óra alatt (az első terhességemnél nekem is így csinálták), de úgy tudom, mostmár mindenhol csak 2x szúrnak, egyszer éhgyomorra, egyszer pedig a lötty megivása után 2 órával.
2013. febr. 27. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!