Van még értelme leszokni, dohányos kismamák?
Sajnos, egészen a 28. hétig dohányoztam. Ami különbség, hogy a napi egy dobozt (még a terhesség előtt szívtam ennyit) sikerült csökkenteni először napi 5-6 szálra, a vége fele pedig már csak 3-4-et szívtam egy nap. Szombaton voltam pont 28 hetes, akkor megfogadtam, hogy nem mérgezhetem tovább a babámat, ezért úgy döntöttem, hogy nem szívok többet. Ma kedd van, nem is gyújtottam rá, de eléggé nehéz. Így kicsit ingerlékenyebb, idegesebb vagyok. Volt értelme leszokni? Nem ártok ezzel többet a babának?
A méhlepényről eltűnnek a dohányzás jelei - ha a szülésig nem gyújtok rá, vagy az már olyan marad amilyen (ha eddig látszott is rajta?)
Lehet leszólni, beszólni, én is tudom, hogy nagy baromságot csináltam, és rohadt lelkiismeret furdalásom van, de remélem, hogy nem ártottam maradandóan a kisbabámnak.
Köszönettel: egy kismama
Köszönöm, hogy írtatok!
Lementem a boltba, hogy veszek egy doboz cigit, hogy majd ez lesz az utolsó (pedig már volt egy-két utolsó doboz), de aztán a pénztárnál meggondoltam magam. Nem vettem meg. Úgy gondoltam, hogy ezt a kis időt már kibírom.
Ehelyett átmentem a zöldségesbe és vettem egy kg őszibarackot. Igaz, hogy jó drága volt, de még így sem fizettem többet, mint ha cigit vettem volna. Valamint vettem egy tökmagot, hogy a kezemet is "lefoglaljam".
Tudom, hülyeség, ha azt írom, hogy büszke vagyok magamra, hiszen egészen idáig csak ártottam a babámnak, de megígértem neki is és magamnak is, hogy ezentúl csak pozitív dolgokat fog kapni tőlem.
Köszönöm a támogató szavakat!
Gratulálok az eddig elért eredményhez. Igaz én még csak most vagyok 11 hetes, de én is dohányoztam előtte. Addig jutottam, hogy megérzem a füst szagát és hányingerem van ezért már a 6. hét óta nem gyújtottam rá. A gyümölcs mindenképp egészségesebb mint a cigi. Én a kertbe járok ki mindig cseresznyét, meggyet vagy málnát majszolni! :D
Amúgy rám is egy időben rám tört, hogy rá kéne gyújtani, de eszembe jutott, hogy több kárt okoz nekem mint hasznot.
Köszönöm az összes választ!
Tudom, hogy nem volt helyes, és nagyon ideges vagyok miatta, hogy esetleg baja lett a babámnak. Az eddigi uh-okon mindig mindent rendben találtak. Kedden megyek 4D-s uh-ra, arra jutottam, hogy bevallok mindent a nőgyógyászomnak, aki végzi majd. Ott látni fogja, ha bármi fejlődési rendellenessége, baja lenne a babának vagy a méhlepénynek? Muszáj, hogy megnyugtasson, mert ha ezt a három hónapot végig idegeskedem, akkor azzal sem vagyok előrébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!