Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van még értelme leszokni,...

Van még értelme leszokni, dohányos kismamák?

Figyelt kérdés

Sajnos, egészen a 28. hétig dohányoztam. Ami különbség, hogy a napi egy dobozt (még a terhesség előtt szívtam ennyit) sikerült csökkenteni először napi 5-6 szálra, a vége fele pedig már csak 3-4-et szívtam egy nap. Szombaton voltam pont 28 hetes, akkor megfogadtam, hogy nem mérgezhetem tovább a babámat, ezért úgy döntöttem, hogy nem szívok többet. Ma kedd van, nem is gyújtottam rá, de eléggé nehéz. Így kicsit ingerlékenyebb, idegesebb vagyok. Volt értelme leszokni? Nem ártok ezzel többet a babának?

A méhlepényről eltűnnek a dohányzás jelei - ha a szülésig nem gyújtok rá, vagy az már olyan marad amilyen (ha eddig látszott is rajta?)

Lehet leszólni, beszólni, én is tudom, hogy nagy baromságot csináltam, és rohadt lelkiismeret furdalásom van, de remélem, hogy nem ártottam maradandóan a kisbabámnak.

Köszönettel: egy kismama

2013. jún. 11. 07:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy van értelme! Lerakni sose késő, magad miatt is nemcsak a Baba miatt. Egyáltalán nem ítéllek el, én is dohányos voltam, és tudom mennyire nehéz! De ha az első két hetet kibírod onnantól már könnyebb!
2013. jún. 11. 10:17
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok!

Lementem a boltba, hogy veszek egy doboz cigit, hogy majd ez lesz az utolsó (pedig már volt egy-két utolsó doboz), de aztán a pénztárnál meggondoltam magam. Nem vettem meg. Úgy gondoltam, hogy ezt a kis időt már kibírom.

Ehelyett átmentem a zöldségesbe és vettem egy kg őszibarackot. Igaz, hogy jó drága volt, de még így sem fizettem többet, mint ha cigit vettem volna. Valamint vettem egy tökmagot, hogy a kezemet is "lefoglaljam".

Tudom, hülyeség, ha azt írom, hogy büszke vagyok magamra, hiszen egészen idáig csak ártottam a babámnak, de megígértem neki is és magamnak is, hogy ezentúl csak pozitív dolgokat fog kapni tőlem.

Köszönöm a támogató szavakat!

2013. jún. 11. 10:31
 13/25 anonim ***** válasza:
40%
Előszöris, szerintem nagyon kitartó vagy, és büszke lehetsz magadra, hogy eddig eljutottál. Ha már nagyon kívánod, sztem 1-1 szál cigitől nagy baj már nem lehet. De mindenkinek úgy lenne a legjobb, ha teljesen elhagynád, és végleg. A lepényről nem fognak eltűnni a dohányzás jelei, ugyanis eddig is szép adag mérget kellett neki kiszűrni. Minden jót, és sok sikert kívánok. Olyan jó ilyet olvasni, hogy valaki legalább megpróbálta :)
2013. jún. 11. 10:57
 14/25 anonim ***** válasza:
73%

Gratulálok az eddig elért eredményhez. Igaz én még csak most vagyok 11 hetes, de én is dohányoztam előtte. Addig jutottam, hogy megérzem a füst szagát és hányingerem van ezért már a 6. hét óta nem gyújtottam rá. A gyümölcs mindenképp egészségesebb mint a cigi. Én a kertbe járok ki mindig cseresznyét, meggyet vagy málnát majszolni! :D

Amúgy rám is egy időben rám tört, hogy rá kéne gyújtani, de eszembe jutott, hogy több kárt okoz nekem mint hasznot.

2013. jún. 11. 11:43
 15/25 anonim ***** válasza:
73%
gondolj arra,hogy amíg te cigizel a babád nem kap levegőt..nagyon felelőtlen vagy..legalább innentől kezdve ne gyújts rá...
2013. jún. 11. 15:53
 16/25 anonim ***** válasza:
50%
az szép, mi rossz volt abban, amit írtam?
2013. jún. 11. 16:04
 17/25 anonim ***** válasza:
68%
13-as jó hogy nem már megveregeted a vàllát,hogy milyen ügyes volt..gondolkozzál már...28hetes és végig cigizett..egyáltalán nem lehet büszke magára..azért mert egy napot kibírt cigi nélkül..tényleg nagyon kitartó...
2013. jún. 11. 16:16
 18/25 anonim ***** válasza:
73%
Szia!Én múlthéten szombaton tudtam meg hogy terhes vagyok.Nagy dohányosnak számítottam,napi 1 doboz cigit elszívtam.Szombat óta egy szálat sem szívtam el.Az legyen benned hogy a kisbabádnak ártasz vele a legjobban.Magadnak is,de jelen helyzetben ez mellékes.Szerintem ne gyújts rá többet!!!
2013. jún. 11. 16:18
 19/25 anonim ***** válasza:
49%
Jó,nyilván nem kell megveregetni a vállát,nem is erről van szó.... Az, aki nagy dohányos, annak igenis nehéz letenni a cigarettát, és igen,sokszor egy egy nap is nagy kitartásnak számít... Nyilván a gyermek érdekei kell nézni,bár nem várandósan is ártalmas a cigaretta, de igenis nehéz leszokni... Hisz ez egy pótcselekvés... jól esik kaja után, kávé mellé,szex után ha ideges vagy... stb... az aki nem dohányzik, ezeket nyilván nem tudja... a Kedves 13as válaszoló semmi rosszat nem írt. Amúgy,én amikor pl már tényleg nagyon nem bírtam,akkor a párom cigijéből kunyeráltam egy egy slukkot... amikor pl ideges voltam valami miatt... idegeskedéssel ugyanúgy lehet ártani a magzatnak. Nem helyes az,amit tesz vagy tett, de ezt a kezdetektől nyilván ő is tudja... Kitartást kívánok Neked Kedves Kérdező,és jó egészséget kívánok mind a kettőtöknek. Tedd le a cigit,és nyugodj meg,nem lessz semmi baja a kicsidnek!
2013. jún. 11. 17:26
 20/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm az összes választ!

Tudom, hogy nem volt helyes, és nagyon ideges vagyok miatta, hogy esetleg baja lett a babámnak. Az eddigi uh-okon mindig mindent rendben találtak. Kedden megyek 4D-s uh-ra, arra jutottam, hogy bevallok mindent a nőgyógyászomnak, aki végzi majd. Ott látni fogja, ha bármi fejlődési rendellenessége, baja lenne a babának vagy a méhlepénynek? Muszáj, hogy megnyugtasson, mert ha ezt a három hónapot végig idegeskedem, akkor azzal sem vagyok előrébb.

2013. jún. 11. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!