Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi értelme van ennek és miért...

Mi értelme van ennek és miért csinálják a kismamák?

Figyelt kérdés
Miért hasonlitgatják a kismamák a hasukat össze állandóan,hogy kinek mekkora?Számtalan esetben tették már fel nekem a kérdést,hogy na mekkora hasam van már,vagy látod már,hogy látszik?Mindezt már akár 8hetesen is.De amikor azt mondom az illetőnek,hogy az nem a baba hiszen lehet vagy 2cm hanem puffadás megsértődik vagy én nem értek hozzá stb.Én is szültem amúgy.Ez miért van a kismamáknál?Mi ez a hasméret őrület és versengés,hogy kinek mekkora a hasa és már 6hetesen is látszik neki?
2013. máj. 6. 09:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%

Én még nem tapasztaltam versengést ebben a témában, meg "őrületet".

Aki a hasa méretét, növekedését figyeli, abban szerintem egyszerűen csak a természetes anyai büszkeség van. Aki babát tervezett, az nyilvánvalóan örül annak, ahogy odabent fejlődik a kicsi, és várja, hogy minél nagyobb legyen és megszülessen.

Aki pedig kérdezi, hogy mekkora már a hasad, az azt hiszi, hogy te is büszkén és izgatottan várod, hogy növekedjen. És ebben nem számít, hogy "az már a baba-e", mert a méh növekedése is a terhesség része. Ha a mellünk nő közben, azt is ámulattal nézzük, pedig az sem a baba. :)

2013. máj. 6. 09:08
 2/13 anonim ***** válasza:

Ezt én se értem.Eleinte nekem is azt mondták azért van hasam mert gázokkal vagyok teli :P Közben meg ikreket várok.

Most meg azt kapom meg hogy nem is nagy a a hasam .Holott 20 hetes vagyok.De a lábamat már most se látom.Én nem foglalkozok velük.Akkora amekkora és kész :)

2013. máj. 6. 09:09
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én hétvégén egy 4-5 hetes kismamától hallottam, hogy ő már látja, hogy nő a hasa. :D És már ultrakívánós, és egyébként is, ő már nagyon terhes.

Szerintem ilyenkor agyban is más állapotba kerülnek/kerülünk. Van, aki jobban, van, aki kevésbé. :) Én most vagyok 7 hónapos, én a kevésbé kategóriába tartozom, azt hiszem. Én örültem, hogy tudtam még egy csomó ideig hason feküdni. :D

2013. máj. 6. 09:11
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
szerintem nincs ilyen őrület:) én is megnézek egy másik kismamát, de csak ezért nem kérdezem meg, hány hetes a pocija, hogy aztán méregessek, a környezetemben se tapasztaltam ilyet. akinek van egy kis magához való esze, az tudja, mindenki más, máshogy reagál a teste. nekem 5 hetesen kiszúrták - de "csak" mert ikrek, persze előbb puffadtam stb. de hogy méregetném magam másokhoz, vagy mások hozzám, ilyet nem vettem észre :)
2013. máj. 6. 09:22
 5/13 A kérdező kommentje:
Örülök,hogy ti nem tapasztaltatok ilyet:) Nekem már a könyökömön jön ki és nem értem akkor sem a lényegét.Persze,én is aggódtam a fiam fejlődésén,növekedésén az teljesen természetes,na de miért van ez,hogy húúú már látszik a baba a hasamon 6-8hetesen és ha hülyén nézek rá az emberre akkor meg van sértve és én nem értek hozzá válasz jön.Ez számomra blődség.
2013. máj. 6. 10:33
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
én múltkor egy ismerős csajon akadtam ki.Elkezdte kérdezgetni hogy én mikor kezdtem el rosszul lenni,hányni.Mert ő már most hányingerrel küzd meg hány.Pedig csak 2 hete késett a menszesze.Tesztet nem is csinált de ő tudja hogy terhes.Meg már látszik a hasán is.Aztán rá 2 napra megjött neki......
2013. máj. 6. 11:14
 7/13 anonim ***** válasza:
48%
Nem értem ez miért baj,hiszen mindenki szeretné ha már látszódna a hasa és büszkén sétálhatna mindenfelé.Ez csak a büszkeség,te meg letöröd azzal,hogy csak puffad.Ne feledd,hogy nincs jogod mások jó kedvét letörni.Ilyenkor bólogass és értsd meg hogy ő annyira izgatott,hogy kissé többet lát bele a dologba.Egyébként a mi családunk olyan fajta,hogy sem én sem a tesóm nem ppuffadt,mégis látszott már 8 hetesen,hogy valami van.Rám a párom szólt,hogy hé látszik a hasad,mondom á dehogy még nem,erre megnéztem és tényleg.
2013. máj. 6. 11:30
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Jah és szerintem az csúnyább dolog,hogy egyes kismamák azt hiszik csak ők lehetnek terhesek,ez az ő kiváltságuk és emiatt gorombák egy másik várandóssal!
2013. máj. 6. 11:33
 9/13 anonim ***** válasza:
86%
Csakis bûszkesègből. Tudom, hogy nekem is csak a puffadástól volt hasam 8 hetesen, mégis mindenki dícsérte, hú már hogy látszik. Tök mindegy, ez is a terhességtől van, nem igaz?
2013. máj. 6. 11:41
 10/13 A kérdező kommentje:
Senki nem beszélt gorombaságról és arról sem,hogy kinek a kiváltsága.Én azt irom,hogy amikor tényként közlöm a kismamával,hogy az nem a baba hanem terhességi puffadás,megsértődik és a kismama hülyéz le engem.Vagy azt lehet és normális?Ugyan,én nem fogok azért bólogatni és hülye lenni,hogy álomba ringassam és elhitessem vele,hogy igen,az már a 2-6cm babád ami látszik.Azt hiszem kinőttünk már az oviból,legalábbis én biztos.
2013. máj. 6. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!