Van még értelme leszokni, dohányos kismamák?
Sajnos, egészen a 28. hétig dohányoztam. Ami különbség, hogy a napi egy dobozt (még a terhesség előtt szívtam ennyit) sikerült csökkenteni először napi 5-6 szálra, a vége fele pedig már csak 3-4-et szívtam egy nap. Szombaton voltam pont 28 hetes, akkor megfogadtam, hogy nem mérgezhetem tovább a babámat, ezért úgy döntöttem, hogy nem szívok többet. Ma kedd van, nem is gyújtottam rá, de eléggé nehéz. Így kicsit ingerlékenyebb, idegesebb vagyok. Volt értelme leszokni? Nem ártok ezzel többet a babának?
A méhlepényről eltűnnek a dohányzás jelei - ha a szülésig nem gyújtok rá, vagy az már olyan marad amilyen (ha eddig látszott is rajta?)
Lehet leszólni, beszólni, én is tudom, hogy nagy baromságot csináltam, és rohadt lelkiismeret furdalásom van, de remélem, hogy nem ártottam maradandóan a kisbabámnak.
Köszönettel: egy kismama
ha egyik napról a másikra leteszed,minden átmenet nélkül... teljesen mindegy hogy előtte mennyit szívtál,hány szálat... az nem tesz annyira jót a babának... nyilván több az olyan eset,hogy semmi gondot nem okoz, de van olyan is amikor nikotin sokkot kap a gyerek, az eddig felgyűlt nikotint megkapja a kicsid. Én nem szóllak le egyáltalán, ez a Te döntésed... Eddig gondolom rendben találtak mindent a kicsinél.
Az,hogy a méhlepényen meglátszik e azt nem tudom,de szerintem igen, és már biztos hogy most is látszik,és az csak úgy nem hiszem hogy eltűnik.
Én azt javaslom inkább,hogy vegyél gyenge cigarettát, nem tudom eddig mennyire erőset szívtál,de akár a leggyengébbet,és azt fokozatosan hagyd el. Vagy vegyél e-cigit. igazából a kátrány az ami nagyon káros,nem a nikotin.
Le lehet pontozni...
1 vagyok
ez a te döntésed,ezt neked kell tudnod, én csak a véleményemet írtam le és azt, amit nekem az orvosom anno tanácsolt,mivel én is dohányoztam... múlt idő.... de azóta megint dohányzok sajnos... 1 éves a lányom
Szerintem most már ne gyújtsál rá semmi képpen sem.
Amit az elsö írt nem hülyeség, a nagy dohányosoknak nem szabad letenni egyik napról a másikra, hanem kb 1-2 hétnek kelle eltelni, de te már csak 3-4-et szívtález azért lényegesen kevesebb mennyiség, ha eddig nem lett baj már nem lesz, így semmi esetre sem gyujtsál rá.
Ha tovább cigizel a baba vérellátása is gyengül, nagyon gyakroi az elmeszesedett köldökzsinor(gondolom tudod, hogy ez oxigénhiányos állapothoz visz, ami agykártól egészen a halálig vezethet), tüdö porblémák. Sok gyerek egészségesen születik meg, de késöbb erös tüdö problémái lesznek...
Ne ne gyújtsál rá már, bírj ki még minimum a szülésig. Annyit még, hogy ha szoptatás alatt cigizel akkor nagyon rossz ízü lesz a tejed, a babáknál tuti, hogy hasfájást okoz, így akkor se cigizz.
Ne gyújts rá most újra, nem voltál erős dohányos, és egyébként is fokozatosan csökkentetted az adagot, jól csináltad.
A lepényről nem fognak eltűnni a jelek, de ezzel már ne foglalkozz, visszacsinálni úgysem lehet, most az a lényeg, hogy letetted a cigit, így a babád nemcsak a hasadban, de szoptatáskor sem fogja direktbe nyelni a káros anyagokat.
Persze, hogy van értelme, legalább levegőt is kap a babád innentől. A méhlepényen nem hiszem, hogy javulás mutatkozna innentől, de legalább romlás nem lesz emiatt.
Ne gyújts rá többet, hiszen szépen csökkentetted az adagodat, ennyi idő után már nyugodtan le lehet rakni. Ki fogod bírni, az idegességre még a hormonok is rápakolhatnak. Még egy hét, és már sokkal jobb lesz. Tarts ki, ne gyújts rá, kitartást kívánok. Egyél helyette gyümölcsöt és sétálj, szívd be jó mélyen a levegőt, a babának is jót tesz.
A méhlepény érettségén fog látszani. Sajnos a dohányzás öregíti a lepényt, ezért is okoz koraszülést a terhesség alatti dohányzás. A magzat ki súllyal születhet, mivel a nikotinnak érszűkítő hatása van és ezért nem jut elég tápanyaghoz a baba.
Szerintem se gyújts rá többet! Én akkor tettem le a cigit, amikor pozitív lett a teszt (napi 1 dobozzal szívtam). Másnap már nem gyújtottam rá. Az elején sokat gondoltam rá, hogy milyen jó lenne rágyújtani, de mostanra már eszembe se jut. Sőt baromi büdösnek érzem. A szülés után se szeretnék visszaszokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!