Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha az orvosom nem lát 7...

Ha az orvosom nem lát 7 hetesen csak petezsákot, érdemes elmenni másik orvoshoz vagy nem?

Figyelt kérdés
A doki missed ab-ot javasolt.Sajnos a 7 hét biztos, nem lehet fiatalabb terhesség, max ha a spermiumok életképesek bent pár napig...mit tegyek?
2013. jún. 6. 07:25
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
missed ab előtt - már csak a saját lelkiismereted megnyugtatása miatt is - mindenképp érdemes mással is konzultálnod. 7 hetesen elvileg már tényleg láthatónak kéne lenni, de az igaz, hogy a spermiumok majdnem egy hétig is elvannak odabent, és lehet, hogy még csak 6 hetes vagy.
2013. jún. 6. 07:33
 2/31 anonim ***** válasza:

Menj el másik dokihoz is.

Bár nekem 6 hét 1 naposan már mindkét gyermekemnek dobogott a szíve.

2013. jún. 6. 07:37
 3/31 anonim ***** válasza:
Egy hét múlva menj el egy másik dokihoz, utána párnap múlva vissza a sajátodhoz, én 9-10 hétnél előbb nem kérném a missed abortuszt, mert van, hogy csak később látják meg. Esetleg magán dokihoz is mehetsz ahol profibb gépekkel is megnézik biztosan nincs ott senki.
2013. jún. 6. 07:40
 4/31 anonim ***** válasza:
Azért érdemes elmenni másik orvorhoz is. Nekem 6 hetesen semmilyen terhességre utaló jelet se látott, közölte, hogy mivel tényleg magas hcg szint (megnézette ő is a kórházban), akkor méhen kívüli terhes vagyok, feküdjek be, és megműt még aznap. Na, én nem nyugodtam bele, saját felelősségre hazajöttem. Két nap múlva egy másik orvos megállapította, hogy kb. 6 hetes terhes vagyok.
2013. jún. 6. 07:41
 5/31 A kérdező kommentje:
köszönöm. magnrendelésre járok, ott biztos korszerű a gépe...9-10 hét körül?De hanem látja, mitől lehet?
2013. jún. 6. 07:50
 6/31 anonim ***** válasza:

Tegnap este te tetted fel azt a kétségbeesett kérdést is, ugye?

A dokid is adott még egy hetet.

Nem nézetett hcg-t? Ilyenkor 4-5 napos különbséggel azt is szoktak nézni, mert ha a hcg csökken, akkor már biztos a gond. Ha viszont szépen emelkedik, ennek ellenére mégsem lát semmit, az megint gond. Végső esetben még mindig kérheted, hogy várjatok egy hetet. Ha a 9. hétre sincs semmi, akkor ott már biztos, hogy nem fejlődött a petezsákban baba. :(

Ha megnyugtat, konzultálj másik orvossal, menj máshová uh-ra, de ne kínozd magad feleslegesen. Sokakkal megesik, hogy az első terhesség nem sikerül, ettől függetlenül még lehet majd egészséges kisbabád.

Nagyon szorítok érted, hogy mégis ott legyen az a baba!

2013. jún. 6. 07:51
 7/31 A kérdező kommentje:
igen, én voltam, ne haragudjatok:-(
2013. jún. 6. 07:57
 8/31 anonim ***** válasza:
A spermiumok amúgy 3 napig életképesek bent. Vannak babák akik elbújnak az első időben és nem látják őket, nem vagyok orvos nem tudom miért, de van ilyen. (rosszul fekszik, még nem növesztette magát nagyobbra stb.) Illene a HCG szintedet megnézni azért abortusz előtt, és várni 1 hetet mert ha akkor sincs szívhang se baba akkor azért biztosabb a dolog.
2013. jún. 6. 07:58
 9/31 A kérdező kommentje:
nem nézetett, pedig kértem, azt mondta egyértelműen terhes vagyok, méhen belül, vastag a méhnyálkahártya is, csak üres a petezsák, és kicsi, már ekkorának kellene lennie benne az embriónak...és jól megijesztett,hogy milyen veszélyes a műtét, úgy kell csinálni, hogy még lehessen gyerekem:-(szóval meghalok...31 éves vagyok, első baba, nem is vagyok fiatal
2013. jún. 6. 07:59
 10/31 anonim ***** válasza:

Jaj, drága, senki se haragszik!

Hcg labort akár a háziorvostól is kérhetsz. Az én dokim automatikusan küldött laborra, amikor a hatodik hét elején alig egy cm-es petezsákot látott csak. Egy hét múlva már benne volt a 3,3 mm-es baba, pulzáló szívvel. (Azt mondta, ha akkor sem látunk benne semmit, jön a következő hcg vérvétel. Már az emelkedésből is látni kellene, hogy mi hogyan fejlődik. pl. a méhen kívüli terhességnél általában nem duplázódik, hanem csak másfélszereződik a hcg szint.)

Ha megnyugtat, tényleg menj el még egy uh-ra, de ilyenkor csak a türelem és a várakozás tudja a megoldást adni.

2013. jún. 6. 08:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!