Lehet baj, hogy nemmentem el hamarabb orvoshoz?
Figyelt kérdés
két hete voltam ügyeleten mert elkezdtem gyengen verezni nagyon gyengen,doki megallapitotta hogy hét hetes terhes vagyok amit persze mar tudtam es szerinte minden rendbe van velem es gyakori elsö honapokba a verzes.azt mondta mig nemönt el a vér es nincsennek görcseim,nemkell visszamenjek es kaptam termint holnapra! irt ki magneziumot,es kupot. màsnap delbe egy vercsomo jött ki belölem utana epp hogy csak barnazgattam. utana egy napig semmi majd megint gyengen vereztem.masnap mintha menstrualtam volna estig utana nagyon gyengen még majd elmult. közbe telefonaltam be dokimnak mondtam mi törtent szerinte sincs baj.igy vartam szoval holnap megyek kerdesem hogy valaki volt hasonloan? remelm minden rendbe a babammal . esetleg valaki leirna mik a veteles pontos tünetei? nagyon köszönöm ha valaszoltok2013. jún. 4. 19:18
11/27 anonim válasza:
Az ügyeleten miket kaptál, milyen gyógyszereket írt fel? Én az ügyelet után elmentem volna a saját dokimhoz, mondjuk te felhívtad így te nem követtél el hibát, valamint a dokid joggal bízott az ügyeletes szakvéleményében. Szóval szerintem hibát nem követet el senki, nehéz megítélni mikor van baj, még az orvos sem tudja mindig, hogy a bent alvó csöppség mire készül. Sajnos az orvosok sem tudnak minden babát megmenteni, és talán amelyik menni akar nem is szabad foggal-körömmel marasztalni. Na és most elmondom az én esetemet. Első próbálkozásra terhes lettem, minden rendben volt, aztán 1 hét után egyszer csak megjött. Semmi görcs, semmi előjel, egyszerűen "kést a mensim". Volt 6db pozitív tesztem biztosan tudtam,hogy terhes vagyok, rohantam a dokihoz aki ekkor már semmit nem látott. Azt mondta nincs baba, és semmi ami a babából maradt volna , így műteni nem kellett. Várunk 2 hónapot ismét első próbálkozásra terhes lettem, egy nappal a 6 hetes UH előtt barnáztam , másnapra volt időpontom az orvoshoz így vártam. Kaptam Rutascorbint és magnéziumot, azt mondta nincs semmi baj szépen ver a picike szíve. 7 hetesen csurogni kezdett a vér, rohantam a kórházba, biztos voltam, hogy megint meghalt a babám, de az orvos azt mondta nyugodjak meg ott ver a kis szíve. Egy éjszakára bent fogtak, másnap megnézett a saját orvsom aki megint rendben talált mindent, és haza engedett, ő azt mondta ezért nem fektet volna be, a másik doki befektetett, az ápolónők azt mondták ilyenkor legalább 24 órát de inkább 48-at bent kellene feküdni. (én mondjuk utáltam bent lenni, ha nem engednek haza, komolyan saját felelősségre jöttem volna el, mert bent sem történt semmi csak feküdtem, feküdni itthon is tudok) Duphastront, Magnéziumot, Rutascorbint szedtem (és persze már a terhesség elejétől Folsvat) Most 16 hetes vagyok, a babám teljesen jól van, növekszik és semmi panaszom nincsen. Magnéziumot szedek napi 2db és Folsavat.
12/27 Szandy89 válasza:
hát nem hangzik valami jól! Én tuti beparáztam volna és visszamentem volna egy másik dokihoz!!!
13/27 anonim válasza:
Mit adtak mikor bementem? Magneziumiot a gorcsre infuzioban. Ez ejszaka tortent mikor be kellett mennunk.. Ott is tartottak, es 2 napra ra elveteltem. 18 hetesen!! Vagyis meg kellett szulnom, mert egyszeruen elontott a maagzatviz es tolofajasaim voltak.. Elotte nekem sem volt semmi bajom es rendesen fejlodott a magzat. Relytely hogy miert tortent ez, nincs ra valasz..
14/27 anonim válasza:
amugy neked meg tudtak mondani mitol verzel? elozo valaszolo?
15/27 anonim válasza:
11 vagyok: Nekem nem tudták meg mondani a vérzés okát. Akkor lett volna esedékes a második mensim ez volt az egyik indok, és nekem ez jobban is tetszik mint a másik. A másik, hogy nekem végig volt valami felgyülemlésem a méh falon (8 hét előtt) de azt mondta az orvos ez normális sok nőnek van ilyen, a baba ahogy ássa magát gyakran kialakul ilyesmi, viszont a kis felgyülemlésem lehet egy másik babóca volt. Ez az opció nem igazán tetszik.
16/27 anonim válasza:
Szia!
Lehet már későn írok, de azért elmondom velem mi történt.
Engem egyik pillanatról a másikra szó szerint elöntött a vér, és egy tenyérnyi nagyságú alvadt vér darab távozott. (Előtte semmi bajom nem volt, se vérzés, se görcs.)
Azonnal doki (az autó állapotát nem is ecsetelem)mindenesetre a lényeg, hogy élt a magzat, csak a méhszájon kezdett alakulni a lepény, és levált egy darabja. Ez a 9. héten történt anno.
Remélem minden rendben van, de az orvosod valóban félvállról veszi. Én nem tudnék bízni benne!
17/27 A kérdező kommentje:
rossz hirem van sajnos elment a babam huu nagyon rossz erzes megallas nelkül zokogok" doki szerint nemkell mütet mert minden taozott es nemkell varjunk ujbol probalkozhatunk.....mikor fog enyhülni a fajdalom amit a szivembe erzek???
2013. jún. 5. 10:14
18/27 anonim válasza:
Sajnálom, tegnap már gondoltam a vércsomó miatt, de nem akartam vészjósló lenni. Nekem másfél hónapja volt és még mindig rossz. Remélem hamar teherbe esel.
19/27 anonim válasza:
11 vagyok. Nagyon sajnálom borzalmas érzés tudom. De hidd el, hogy ennek így kellett lennie. Szerintem 1-2 hónapot várjatok és aztán egészen biztosan jönni fog az újabb picike. Az ember csak zokog, de muszáj túllépned a dolgon hidd el idővel elmúlik, és igazi gyógyír ha majd jön a következő. Nekem az első babám ment el 2 napig csak sírtam az ágyban és fogtam a teszteket. Hiába hozott a férjem csokit, sütit semmi nem volt jó. Aztán harmad nap fel keltem és azt mondtam , már pedig lesz gyerekem és kész. Neki mennie kellett, nem volt egészséges. De most 16 hetesen már csak egy rossz álomnak tűnik az egész. Próbáld a jó oldalát nézni, nem volt műtét, nem okozott nagyobb problémát, nem kell 6-10 hónapot várni. Hidd el a következő már szépen beássa magát és semmi gond nem lesz. Nagyon nagyon sok nő jár hozzád hasonló módon, nem vagy egyedül hidd el. És természetes, hogy megvisel a dolog.
20/27 A kérdező kommentje:
ngyon szepen köszönöm a valaszokat az idö begyogyitsa a sebeimet
2013. jún. 5. 11:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!