A calciumtól hamarabb meszesedik a méhlepény?
Figyelt kérdés
Elkezdtem szedni 500 mg calciumot mert terhességi cukros lettem és kevesebb tejterméket eszem-iszom.2013. máj. 26. 22:11
2/10 anonim válasza:
Nem tudom, de orvos mondta neked, hogy szedd? Én cukorbeteg vagyok és nem szedtem kálciumot sem a terhesség alatt, sem egyébként. Amúgy is csak a tejjel kell vigyázni. Joghurtot, kefirt, sajtot, túrót lehet enni a diétába beszámítva.
3/10 A kérdező kommentje:
Nem az orvos mondta, mert 2 hete tartom a diétát, de az orvoshoz csak másfél hét múlva kell mennem, először megyek hozzá a cukordiéta óta. De amióta diétázok, éjszakai görcseim vannak lábban, hasban, a védőnő javasolta a magnéziumot, de napi egy calciummal együtt, amíg az orvos nem lát. Egyébként biztos van hatása mert elmúlt éjjel már jól voltam.
2013. máj. 26. 22:42
4/10 anonim válasza:
Egy rakás kalciumot szedtem, én is cukordiétáztam, 41+6-on szültem, a lepény a betöltött 41. héten még csak II. érettségű volt.
Szerintem nincs összefüggés.
5/10 anonim válasza:
Nekem egyszer egy nagyon kedves gyogyszeresz megsugta,hogy a kalcium gatolja a magnezium felszivodasat szoval egyutt szedni kicsit furcsa.
6/10 anonim válasza:
elozo vagyok talatam egy oldalt ahol emlitik is.
8/10 anonim válasza:
Nekem is "megsúgta" egy gyógyszerész, hogy nem gátolja a felszívódást, egyébként az általad linkelt cikkből idézek:
"Felszívódását segítik a fehérje dús ételek, illetve a rendszeres mennyiségben fogyasztott kalcium. "
Alatta írja, hogy a kalcium túladagolás gondot jelenthet, de terhes kismamánál nem olyan könnyű túladagolni a kalciumot, napi 500mg teljesen ok.
Én is ennyit szedtem, teljesen megszüntette a vádligörcsöket. Mellette magnéziumból is szedtem napi 1000mg-ot.
9/10 anonim válasza:
Azért azt tegyük már hozzá,hogy az izomgörcs a magnézium hiánytól van és az segít rajta,nem a kálcium.
10/10 A kérdező kommentje:
Hú, hát köszönöm a válaszokat!
2013. máj. 28. 14:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!