Méhlepény 10 mm-re fedi a méhszájat. Lehet még ebből spontán szülés a 40. hétre?! Tapasztalatok?
A 12. héten fedezték fel, egy kicsit barnáztam, de azóta nagyon jól vagyok. Meg voltam győződve róla, hogy a mai UH-on már feljebb kúszik... :(
Most 27 hetes vagyok.
Van valaki, aki ugyanebben a cipőben járt?
Azt tudom, hogy ha így marad, akkor nem lehetséges spontán szülni.
Azok is írjanak, akiknek ilyenkor még "jóra fordult" és olyanok is, akiknél nem.
Köszönöm!
Én úgy tudom, hogy 20 mm-re kell eltávolodnia a méhlepény alsó szélének a méhszájtól.
Kérdésem továbbá: hány cm széles a méhszáj/méhnyak? Az én 9-10 mm-em hanyad része az egésznek vajon?!
első vagyok, ezt nem tudom sajnos:) ezt a 3mm -t is a dokim mondta hogy az a minimum. De nekem nem sok esélyem van már erre mert azt mondta hogy 18 és 30 hét között nő arányaiban legtöbbet a méh tehát akkor van legnagyobb esély hogy teljesen felhúzódik a lepény.
Mondjuk attól is függ gondolom hogy már az elején (12.héten) mennyire feküdt a méhszájon vagy csak rálógott egy része, mert akkor esélyesebb hogy feljebb megy. Nekem sajnos már akkor is látszott meg 18 hetesen is hogy szinte a lepény közepe volt a méhszájon, tehát nem csak a pereme lógott rá.
Jaj, de jó hír!
Gondolom, Neked is az volt! :)
A vérzéssel nem tartottak bent a harmadik trimeszterben?!
Én ettől tartok a legjobban, mert van egy 21 hónapos kislányom, akivel össze vagyunk ragadva... :)))
Kikészülnék, ha a szükséges 3 éjszakánál többet kellene távol töltenem Tőle, az is baromi nehéz lesz!!!
Igen,nagyon örültem a hirnek,mert nagyon féltem a császártól,persze nem azért mert nem anya aki császárral szül,hanem féltem a komplikációtól és magától a műtéttől.
De,sajnos bent fogtak,kaptam tüdőérlelőt is ha esetleg valami probléma lenne és megindul vagy meg kell inditani a szülést.Viszont másnap este kiengedtek,mert semmi probléma nem volt:)
Szurkolok és kivánom,hogy neked sikerüljön a spontán szülés:)
Köszönöm szépen! :)
Olvastam dr. Hamvas Ferenc oldalán, hogy az elölfekvő lepény soha nem kerül onnan feljebb, ehhez képest millió nőről tudunk, akiknek igen. Ez nehezen jön össze a sohával...
Az mindenesetre aggaszt, hogy pont a 20. héttől nő óriásit a méh, az én lepényem meg meg sem moccant 4 teljes hét alatt!!!! :(
1 vagyok, mert az elölfekvő lepény és a MÉLYEN fekvő nem ugyanaz csak szeretik összekeverni meg egymás szinonímájaként alkalmazni. Az elölfekvővel az van hogy az a méhszájon is tapad (így egyértelmű hogy onnan hiába nő a méh nem tudja az egészet sokkal feljebb húzni) a mélyen fekvő vagy mélyen tapadó pedig lehet több féle, ha csak a mészáj közelében a méh alsó részén tapad, de nem éri el a méhszájat.
Ha épp hogy csak eléri a széle a méhszájat
Ha rálóg a méhszájra
és ha teljesen fedi (tulajdonképp ez az elölfekvő).
Én is így voltam 12 hetesen: palcenta praevia marginalis... latinul ugyanaz a helyzet, ami Nálad van (remélhetőleg csak volt); engem csak az aggaszt,hogy miért nem moccant egy hónap alatt semmit?!
Egyáltalán milyen "széles" a méhszáj, amit fed? Mennyi abból a 10mm? Hányad része? Ezt senki nem tudja? :(
Ha írsz, megköszönöm, én csak két hét múlva megyek újra...
ha esetleg a fenti dolgot megkérdeznéd nekem... már ha lesz rá idő, és kijön lépésre...
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!