Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Méhlepény 10 mm-re fedi a...

Méhlepény 10 mm-re fedi a méhszájat. Lehet még ebből spontán szülés a 40. hétre?! Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

A 12. héten fedezték fel, egy kicsit barnáztam, de azóta nagyon jól vagyok. Meg voltam győződve róla, hogy a mai UH-on már feljebb kúszik... :(

Most 27 hetes vagyok.

Van valaki, aki ugyanebben a cipőben járt?

Azt tudom, hogy ha így marad, akkor nem lehetséges spontán szülni.

Azok is írjanak, akiknek ilyenkor még "jóra fordult" és olyanok is, akiknél nem.

Köszönöm!

#tapadás #méhlepény #méhszájon #placenta praveia
2013. máj. 22. 14:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
1-es, igazad van, azt akartam irni, h MELLSOFALI, mehszajat reszben fedo a lepenyem. Nalam pont a nyilasig ert a 13. heten. Hat elegge mutogatta ott a doki. Ugye van a nyilas es korulotte meg valamekkora resz tekintheto a mehszajnak. Az aranyokra visszagondolva (van rola dvd-m is, sokszor megneztem) ez sztem pont olyan 1 cm lehet egyik iranyba ez a korperem (vagyis a sugar). Ezert en ugy gondolom, h kb ugy alhatott akkor mint nekem. (a mehnyakhoz viszonyitom, amit ugyanakkor mutogatott a doki a kepernyon es arra mondta, h 3 cm.) En amugy olyasmit olvastam korabban, h 3-4 cm-re kell eltavolodjon, h mehessen a szules.
2013. máj. 26. 08:55
 12/25 anonim ***** válasza:
1 vagyok ismét (ígérem eldugulok most már) kérdező lehet mégis kicsit jobban rálógott mint 1 cm de még szerintem mehet feljebb (kérdés hogy eléggé e) mert amúgy protokoll szerint is a 32.heti uh-n állapítják meg a lepény helyzetét ismét megbízhatóan tehát addig még van 5 heted, hátha feljebb menne addig is... előtte lényegében nekem azt mondta a dokim, nem is foglalkoznak vele (már persze ha nincs panasz vérzés stb.) mert úgyis a 32 hetes uh-n ellenőrzik nagyjából véglegesre hogy akkor lesz e ebből sima szülés vagy nem.
2013. máj. 26. 09:06
 13/25 A kérdező kommentje:

Jaj, kedves "1"-es, el ne "dugulj" már!!! :D

Én köszönöm ezt a sok hasznos és értelmes hozzászólást!!!!

Semmi eldugulás, írjatok, bármi jut eszetekbe, és KÖSZÖNÖM!!!!!! :)

2013. máj. 27. 09:25
 14/25 anonim ***** válasza:
1 es vagyok:DD úgy értettem, hogy tele velem az oldal:))) de én is tudom hogy ez nem egy gyakori eltérés és sajnos én is alig találtam rá pár hónapja infót mikor kerestem így a neten (mikor kiderült nekem is). Alig érkeztek válaszok a kérdésemre is pl. de máshol se nagyon láttam ilyesmi fórumot vagy bármit, ráadásul nekem a saját orvosom is mást mondott, egyszer meg ügyeletes vizsgált, az is mást mondott szóval kicsit olyan "fehér folt" ez a dolog...
2013. máj. 27. 09:29
 15/25 anonim ***** válasza:
Mai (19+1) ultrahang szerint a lepenyem mar 3cm-re eltavolodott a mehszajtol, tehat 6 het alatt 3-4cm-ert mozdult felfele. Azt nem tudom, h a terhesseg kesobbi szakaszaban is ilyen "gyors"-e, de ezt gondoltam megosztom, hatha pont ez erdekel valakit.
2013. jún. 3. 21:50
 16/25 A kérdező kommentje:

Mhm... de jó Neked! Akkor Te már benne vagy a 200-as listából a első 199-ben! :D Állítólag 200 ilyen nőciből 1 nem tud spontán szülni! Én is vágyok a Csapatodba!!!!

Remélem jún. 25-re már ott leszek! Ott kell lennem!!! :)

Köszi az infót!!!!! :)

2013. jún. 3. 23:36
 17/25 anonim ***** válasza:
Irj majd, kivancsi vagyok! Remelem jo hireket hozol! ;-)
2013. jún. 4. 00:24
 18/25 A kérdező kommentje:

Megvolt az UH: még mindig rálóg pár mm-re... :/

Szörnyű, hogy nem tehetek ellene semmit... :(

A szonográfus szerint még mindig van idő, ezért reménykedem tovább! Mhm...

2013. jún. 14. 08:24
 19/25 anonim ***** válasza:

Szia,

végigolvastam itt a válaszokat, mert érdekelt a téma, bár magam nem voltam/vagyok érintette ebben.

Egyetlen szempontból tudok hozzászólni a helyzetedhez:

a tesó kérdés.

Tavaly a harmadik babánkat vártuk, két kisgyerek mellé, és én is UTÁLOM a KÓRHÁZAT, és arra számítottam, hogy azt a három napot csak kibírjuk valahogy.

Végül máshogy hozta az élet, a picim nem akart kibújni, befektettek túlhordás miatt és egy hetet voltam bent, az első 5 napon csak várakoztam. :o(

Bejöttek a gyerekek látogatni, de elég borzasztó volt.

Mégis kibírtuk, visszanézve csak mosolygok, hiszen ennél nehezebb dolgokat is kibírtunk már. A nagyok remekül összenőttek apával és a nagyival (mondjuk amúgy is).

Szerintem próbálj meg rákészülni az összes lehetőségre, és elengedni, hogy legyen, ahogy elennie kell.

(Az a része is ismerős, hogy császár vagy nem, mert fent említett gyermekem a 39. hét közepéig faros volt, akkor faros szülés lett volna, majd befordult harántba, akkor császár lett volna, majd 3 nap múltán átfordult fejvégűbe)

Kitartás és nagyon szurkolok Nektek!

Mert így vagy úgy, baba lesz, és ez a lényeg, utólag Te is így fogod látni!

2013. jún. 14. 09:25
 20/25 anonim ***** válasza:
1 vagyok. Ú sajnálom:( Azért még szorítunk továbbra is:) Most akkor 31-32 hetes vagy? Neked még azt mondták mostantól is van esély hogy centiket feljebb megy? Mert engem akkor biztattak nagyon 20 és 32 hetes uh között hogy akkor nő legnagyobbat a méh felfelé és így tudja "húzni" a lepényt felfelé de 32-33. hét után már nem biztattak annyira hogy centiket feljebb mehet még azért kérdezem hogy csak velem voltak így pesszimisták vagy ez általános:)
2013. jún. 14. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!