Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítség, mit csináljak ezzel...

Segítség, mit csináljak ezzel a mértékű szorulással?

Figyelt kérdés

A baj az, hogy most vasat kell szednem (33 hetes vagyok) de annyira megkeményítette a székletemet, hogy 2 napja nem tudok elmenni WC-re.

A probléma sajnos nem az ingerhiánnyal van, mert folyamatosan WCre kéne rohannom, de muszáj visszatartanom, mert kb 15x próbáltam meg elmenni a 2 nap alatt, de nem fér ki egyszerűen, olyan kemény. Képtelenség, hogy kijöjjön. Egyébként erőlködnöm sem kell a WC-n, mert úgy érzem, mint mikor az embernek hasmenése van, folyamatos görcsök kísérik a napomat, de nem tudok WCzni.

Nézegettem a glicerines kúpot (sok folyadék, stb megvan, és nem is hiszem, hogy ami így összeállt a végbélnél, azt fellazítaná felülről akármi is), de a kúpra azt írják, ingert csinál. Na most nekem arra semmi szükségem, hogy ennél nagyobb ingerem legyen, mert így is alig bírom visszatartani, de a WCről le kell ugranom fájdalmamban, akárhányszor próbálkozom. És félek, hogy aranyerem lesz, ha ennek ellenére kipasszírozom magamból.

Ez a kúp lazít is rajta, vagy csak ingert csinál? Vagy akkor mi az ami bevált nektek?

Ne haragudjatok, hogy hosszú lett és undi, de én már kétségbe vagyok esve, és ez megkeseríti a napjaimat.

2013. máj. 28. 10:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Végig szedtem vitamint, a 38 hetesen szültem 3050g-mal, 49 cm-rel. Szóval ez sem egyforma mindenkinél.

Milyen vasat szedsz? Én Maltofert szedtem, de nem volt ilyen bajom.

2013. máj. 28. 11:28
 12/23 A kérdező kommentje:

Ferro Sanol a neve, nem tudom, Magyarországon létezik-e, mi külföldön élünk.

nem is mondtam, hogy a vitamintól feltétlenül nagy lesz a gyerek, de lehet, hogy még nagyobb lenne miatta, ha így is hajlamos rá, hogy nagyra nőjön.

2013. máj. 28. 11:33
 13/23 A kérdező kommentje:
Na, voltam gyógyszertárban, szereztem glicerines kúpot, és már a helyére is juttattam. most egy órát kell várnom a "csodára". majd megírom, mi történt. remélem elmúlik ez a rémálom.
2013. máj. 28. 12:39
 14/23 anonim ***** válasza:
Én is vasat szedek, nekem sem akar kijönni, sőt nem is kell.. 3-4 naponta ülök rá a wc-re,akkor szenvedés.. nem szeretnék aranyeret kapni..nekem a dokim azt írta fel a leletre, hogy 3,5-ös tej, madártej, sok folyadék..hát nagyon nem vált be...:/ majd én is kíváncsi vagyok a kúpra, bár ha nem kell, akkor a kúp sem segít?
2013. máj. 28. 14:58
 15/23 anonim ***** válasza:
elfelejtettem oda írni, 32 hetes vagyok:)
2013. máj. 28. 15:00
 16/23 A kérdező kommentje:
NEKEM sajna semmit nem segített a kúp. feltettem, vártam egy órát, rohannom kellett a WCre, mert az eddigi erős ingeremet felváltotta a "ha nem rohanok, bemegy" érzés. leültem, és kifolyt a kúp leve, a székletem meg pont ugyanolyan kemény volt. kb 20 perces vérizzadás és kínlódás után, hozzáteszem, kb egy 1 centis darabot préseltem ki magamból, megtöröltem, és csupa vér volt a WC papír. aranyerem nem lett, mert azt érezném, megtapiztam magam. szóval szerintem szétrepedt belül a belem, vagy passz. most 2 napig nem is vagyok hajlandó próbálkozni, eszem csakis gyümölcsöt, zabkását és lenmagot natúr joghurtban, majd ha úgy érzem, begyógyult a hátsóm, megpróbálom. természetesen a vasról leállok. írok, mi a helyzet majd.
2013. máj. 28. 16:16
 17/23 anonim ***** válasza:

Nem a beled repedt szét, hanem lehet belül egy aranyeres csomó, az szokott így vérezni.

Próbálj inni egy kis étolajat. Jobb ötletem nincs.

2013. máj. 28. 16:22
 18/23 anonim ***** válasza:
13-as vagyok, fuu nagyon sajnallak :( mennyire rossz erzes lehet :( nekem is tok faj, meg egyszer verzett, de akkor te mit erezhetsz :/ amugy az olaj az tenyleg lehet hasznal, az oliva olaj meg egeszseges is.
2013. máj. 28. 16:51
 19/23 anonim ***** válasza:

tudom nagyon drasztikusan hangzik, de ha semmi más nem segít, akkor próbálkozz meg a beöntéssel.

hosszú távon nyilván nem egészséges, de egyszeri alkalom nem okoz semmi problémát.

az a baj, hogy szerintem ez a fajta székrekedés olyan, amit felülről már nem nagyon lehet megsegíteni, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

pár hete én is ezzel szenvedtem, próbálkoztam a rostdús táplálkozással (rengeteg gyümölcs, zabkása) és emellé még joghurtot is ettem, de az lett az egésznek a vége, hogy iszonyatos hascsikarásom lett, mert a székrekedés "felett" meg már a másik fázis volt, ami nem tudott kijönni belőlem.

Szerencsére nekem a kúp segített,de nálam is a beöntés lett volna a következő lépés, ha az nem válik be.

Lehet egyébként, hogy vaskészítményt kellene cserélned, nem? Nekem pl nem okoz problémát az, amit szedek jelenleg. (Neo-ferro folgamma)

2013. máj. 28. 18:12
 20/23 A kérdező kommentje:

igen, én is ezt írtam, hogy hiába étkezem én most 3 napig úgy, ami mindent kihajt és hasmenést okoz, mert pont ezért van az, amit érzek, hogy wcre kell mennem, alig bírom visszatartani és csikar a hasam, de nem jön akkor sem ki.

beöntést hogy csináljak magamnak? nincs nekem semmim hozzá.

2013. máj. 28. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!