Segítség, mit csináljak ezzel a mértékű szorulással?
A baj az, hogy most vasat kell szednem (33 hetes vagyok) de annyira megkeményítette a székletemet, hogy 2 napja nem tudok elmenni WC-re.
A probléma sajnos nem az ingerhiánnyal van, mert folyamatosan WCre kéne rohannom, de muszáj visszatartanom, mert kb 15x próbáltam meg elmenni a 2 nap alatt, de nem fér ki egyszerűen, olyan kemény. Képtelenség, hogy kijöjjön. Egyébként erőlködnöm sem kell a WC-n, mert úgy érzem, mint mikor az embernek hasmenése van, folyamatos görcsök kísérik a napomat, de nem tudok WCzni.
Nézegettem a glicerines kúpot (sok folyadék, stb megvan, és nem is hiszem, hogy ami így összeállt a végbélnél, azt fellazítaná felülről akármi is), de a kúpra azt írják, ingert csinál. Na most nekem arra semmi szükségem, hogy ennél nagyobb ingerem legyen, mert így is alig bírom visszatartani, de a WCről le kell ugranom fájdalmamban, akárhányszor próbálkozom. És félek, hogy aranyerem lesz, ha ennek ellenére kipasszírozom magamból.
Ez a kúp lazít is rajta, vagy csak ingert csinál? Vagy akkor mi az ami bevált nektek?
Ne haragudjatok, hogy hosszú lett és undi, de én már kétségbe vagyok esve, és ez megkeseríti a napjaimat.
Szerintem a gyógyszertárban kérj valami székletlazítót. Mondd el a gyógyszerésznek a problémát, ő tudja legjobban mit lehet adni terhesség alatt.
Én is szedtem vasat, de megúsztam a székrekedést.
Ne várj vele sokat, mert úgyis ki kell jönnie, de ha vársz, akkor csak még keményebb lesz.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél.
Én még csak 17 hetes vagyok, de az elején nagyon durva szorulásom volt nekem is. Én akkor vettem gyógynövényboltból hashajtó lekvárt. Terhesen is szedhető, de persze nem huzamosabb ideig. Én pár este ettem belőle egy-egy kiskanálnyival, és el is múlt a baj. Nem is kellett tovább szednem. Nekem bevált.
De a védőnőm az ananászt javasolta akkor. Talán kipróbálhatod azt is.
Vagy a legjobb ha konzultálsz az orvosoddal, és Ő biztosan tud valami okosat mondani.
Kitartás!
Jó az a kúp, tedd fel de ne egyből menj wc-re, hanem várj 20-30 percet, és igen fellazítja a székletet.
Ha netán lenne aranyered azt krémmel jól ki lehet kezelni, nekem a Reparon bevált.
Szorítsd kicsit össze a fogad, és legyél túl rajta.
Jó szülésfelkészítő gyakorlat :)
Nekem csak a kúp segített! A glicerines kúp nagyon jóóó!!!
Kipróbáld, s meglátod hogy hat-e, nem vesztes vele semmit.
Mindenképpen szerezz be valami székletlazító vagy hashajtó készítményt, amit ilyenkor is lehet szedni, mert ez így nagyon nem lesz jó. Ha még nincs aranyered, akkor ez nagy mértékben hozzá fog járulni, hogy legyen.
De amúgy a legjobb az lenne, ha az egész étkezésedet átalakítanád és nem tüneti kezelést csinálnál, hanem amennyire csak lehet, elkerüld a székrekedést. Nyilván neked a vas, ami ennyire befolyásolja, de ha jobban odafigyelnél az étkezésre, akkor annyira nem lenne kemény a széklet. Rengeteg rosttartalmú ételt és italt fogyassz! Kerüld a székletfogó ételeket és igyál sok folyadékot!
Az interneten rá tudsz keresni, hogy mik tartalmaznak sok rostot.
Illetve amennyire meg tudod oldani, mozogj is, mert az is elősegíti a normál bélműködést.
egész terhességem alatt rendben volt a székletem, mindig rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, nagyon kevés kenyeret és sok olajos magvat eszem. vizet iszom naponta 2,5-3 litert, és sétálok is majdnem minden nap. egészen addig minden rendben volt, míg ezt a hülye vasat el nem kezdtem szedni. minden reggel el tudtam menni székrekedés nélkül WCre.lehet megpróbálkozom másfajta vassal, talán nekem ez a márka, ez a típus nem vált be. vagy ha nem válik be másmilyen, inkább megeszem napi egy kiló ételt, amiben sok a vas, talán az elég lesz.
lemegyek a gyógyszertárba ezért a kúpért, hátha segít rajtam.
köszönöm a kedvességeteket.
Jó ötlet, ha olyan ételek után nézel, amiben sok vas van. Nekem anno a céklát mondták, mint egyik ilyen étel.
Amúgy nem tudom, hogy mennyire rosszak az eredményeid, hogy valóban annyira muszáj vasat szedned? Nekem is mindig az alsó határérték közelében mozogtak az ilyen jellegű eredményeim, de még a határértékek közt volt, csak az alsónál és nekem azt mondta az orvosom, hogy inkább étkezéssel vigyem be a vasat, amennyi vas a terhesvitaminban van, az bőven elég és soha nem ment az alsó határ alá az értékem, tehát nem kellett vasat szednem.
nem, nem annyira alacsony, azt mondta ez egyébként belefér, de szerinte jobb felkészülni a szülésre, ahol igen nagy vérveszteség van, és ne akkor kelljen majd vasat pótolni, mikor már hiányom van belőle.
nem tudom, logikusnak logikusnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!