Hogyan értettétek meg ezeket a dolgokat? Már előre
félek, hogy ebből vita lesz!
Figyelt kérdés
Még nem született meg a fiunk,de előre félek attol,hogy lesznek a nagyszülőkkel gyermeknevelési vitáink.
Olyanokra gondolok,hogy:
- ha az újszülött babát szeretné fogdosni használja a fertőtlenítő kézmosót.
-Ha szoptatok ne jöjjön be a szobába és amúgy is kopogjon,ha nem reagálok a szobábol és pölö csend van akkor alszunk vagy szoptatok és ne nyissa rám az ajtót.Fürdetésnél pláne. (Lehet kapni kilincsre akasztható szoptatási idő feliratú figyelmeztetőt?)
-Ne kiabáljon a drága após ha alszik a gyerek.
-Ha éjjel felébred a gyerek ne akarja,hogy beletukmáljam a rudit.Persze ne szóljon bele a hozzátáplálásba és főként ne erőszakolja a gyerekbe azt a kaját,amit én nem engedek.
-És ne sértődjenek meg ezek miatt a rájuk vonatkozó szabályok miatt.
Én teljesen megértelek!Mi is anyósékkal lakunk,most vagyok 16 hetes terhes.De nekem is jutnak eszembe dolgok,hogy mivel fognak kiakasztani.Bár nagyon szeretnénk elköltözni,csak nem tőlünk függ./más városba van lakás,de amíg nem tudjuk eladni maradnunk kell :( /.Jó kopogni mindig kopognak.Jelenleg nálam azzal veri ki anyós a biztosítékot,hogy megkértük ne mondja senkinek,hogy babát várunk.Erre számomra tök idegenek kérdezőködnek!Vizsgálat eredményét várjuk,és amíg nem tuti,hogy minden rendben van nem akarjuk szét kürtölni.Szerintem ezt meglehetne érteni.Meg én úgy gondolom,hogy ezt a hírt a páromnak és nekem kéne közölni az ismerősökkel és barátokkal.Én ma jutottam el oda,ha hív nem veszem fel és nem beszélek vele.Szerencsére elutaztak!Jó lelkű,meg mindíg jót akar,de amit kérünk arra szarik rá.Bár ez volt az első dolog amit kértünk!na befejezem,mert még mindig nagyon kész vagyok!
Ja meg attól,hogy náluk laksz igenis van jogod megkérni őket erre arra.Az én párom is szól nekik mikor reggel6kor mosogat,meg a bejárati ajtót csapkodják.Ezekért nyugodtan lehet szólni!
2013. máj. 24. 18:57
32/50 anonim válasza:
Szerintem meg inkább meg kellene köszöni, hogy náluk lakhatók, és segítenek a bajban, nem még elvárásokat állítani nekik. Az ő gyereküket is felnevelték, és valamit azért jól csináltak ha te őt választottad a gyerekeid apjának.
2013. máj. 24. 19:01
33/50 Ananke válasza:
Azért mert ott lakhatnak nem kell mindent lenyelni.Nekik is tudomásul kéne venniük,ha már megengedték,hogy oda költözzenek,akkor ez részükről is jár kompromisszumokkal!Főleg ha jön egy új kis élet a lakásba.Pont most kéne az anyukának nyugodt időszak,mert teljesen új helyzetbe kerül ő is.Eleve izgulni fog mindent jól csinál e.Legalábbis én fogok!Nem felesleges dolgokkal idegesíteni.
2013. máj. 24. 19:07
34/50 anonim válasza:
Tehát mert gyereketek lesz az ő otthonukban ezért fogják vissza magukat?te viszel nekik mégegy plusz személyt a babát,téged is ők és a párod tartanak el és te támasztasz elvárásokat?(igen,ők tartanak el ha ugy nézed h albérleti dijat nem kell fizetnetek meg plusz egész rezsit és igy egy fizubol kijöttök....)
2013. máj. 24. 19:12
35/50 Ananke válasza:
Szerintem az,hogy legyenek halkabbak,és kopogjanak nem nagy kérés.Én se szeretnék úgy szoptatni,hogy közbe átjáró ház van. Ja,és ha ingyen laknak ott,akkor már fogják be a szájukat.Hát szép nem mondom.
2013. máj. 24. 19:25
36/50 A kérdező kommentje:
Ne haragudj engem egyedűl a párom tart el,s mert egy család vagyunk nincs olyan,hogy enyéém vagy tiéd pénz.Én takarítok,főzök,fele rezsi miénk,fele benzin miénk.Azért még jó,hogy nem kérnek bérleti díjat.Ha nem ismerős a helyzet gőzöm sincs mit pattogsz.A te gyereked meg biztos imád ordibálásra ébredni.Ezeket énnem követelem.Én betartom az ő szokásaikat,ők meg legyenek tekintettel ilyen dolgokra.Hallgasson zenét de üvöltesse HA ALSZIK A GYEREK.A saját dögfáradtfiára sincs tekintettel,attol tartok egy babára sem lesz.Nem hiszem,hogy okskodni kéne ha fingod sincd milyen ha nem egyedül laktok.A segítségről meg annyit,hogy még szép,hogy nem hagyják a fiukat és annak családját eladósodni,mikor 3 szoba fekszik üresen a házban.Ezt jelenti a család!Nem kérdés,hogy segít a család mikor kell.Ahogyan mi is segítünk ha kell.
2013. máj. 24. 19:27
37/50 A kérdező kommentje:
A párom ezekben teljesen egyetért,nem tartok rettegésben egy családot. Olyan nevetséges vagy!Na most mibe kötsz bele.Abba,hogy a wc-papírt ők vették és önző vagyok,hogy használom?
2013. máj. 24. 19:31
38/50 anonim válasza:
Igen ez a család viszont nem is követelőzik senki. Az persze természetes számodra, hogy befogadtak de már össze vissza kombinálsz és még többet akarsz. Na majd ha öregek lesznek és betegek, remélem akkor is ilyen természetes lesz számodra mi a család.
2013. máj. 24. 19:33
39/50 anonim válasza:
Itt nálunk meg a szomszéd bömbölteti a zenét...ez van,itt lakom,nem válogathatom meg a szomszédaimat,és nem is szolhatok nekik h kéremszépen gyerekemvan....
Te irtad h azért laktok ott mert egy fizubol nem tudtátok fizetni az albérletet....tehát ha nem szó szoros értelemben is,de eltartanak,mert segitenek abban h havi bérleti dijat ne kelljen máshol fizetnetek.Segitenek nektek,nem értem miért neked vannak elvárásaid,hagyhattak volna titeket a sz@rban is,mert ha valaki össze tud hozni egy gyereket akkor tudja is eltartani nem?vagy akkor hozok össze egy gyereket ha nem kell utána a szülőkhöz visszamenni.nekem is könnyebb lenne ha nem saját lakásban laknék hanem anyáméknál....
2013. máj. 24. 19:45
40/50 A kérdező kommentje:
Ez nem követelőzés.A babához az anyja meg az apja is alkalmazkodni fog.A követelőzést meg lesd meg értelmező szótárban.Igen mikor örégek lesznek akkor is egyértelmű lesz számomra a segítésük.Mi is az amit beszélek össze-vissza?Mindenképpen azt szeretnéd ha igazad lenne,holott fogalmad sincs a dologrol,tapasztalatod végképp semmi,suerintem még gyereked sem.Akkor féligmeddig ismernéd a nagyitémát.Vagy anyós vagy és fáj ez neked.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!