Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan értettétek meg ezeket...

Hogyan értettétek meg ezeket a dolgokat? Már előre félek, hogy ebből vita lesz!

Figyelt kérdés

Még nem született meg a fiunk,de előre félek attol,hogy lesznek a nagyszülőkkel gyermeknevelési vitáink.

Olyanokra gondolok,hogy:

- ha az újszülött babát szeretné fogdosni használja a fertőtlenítő kézmosót.

-Ha szoptatok ne jöjjön be a szobába és amúgy is kopogjon,ha nem reagálok a szobábol és pölö csend van akkor alszunk vagy szoptatok és ne nyissa rám az ajtót.Fürdetésnél pláne. (Lehet kapni kilincsre akasztható szoptatási idő feliratú figyelmeztetőt?)

-Ne kiabáljon a drága após ha alszik a gyerek.

-Ha éjjel felébred a gyerek ne akarja,hogy beletukmáljam a rudit.Persze ne szóljon bele a hozzátáplálásba és főként ne erőszakolja a gyerekbe azt a kaját,amit én nem engedek.

-És ne sértődjenek meg ezek miatt a rájuk vonatkozó szabályok miatt.

2013. máj. 24. 13:13
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
53%

Szoptatásnál én se szerettem ha valaki van bent,megmondod és ennyi,ha nem érti meg,akkor ujra elmondod...és igy a többinél is.Éjjel meg nem hiszem h felkel h megmondja h turorudit adj a gyereknek...sztem ő se adna...ha első gyerek,nem tudhatod igy előre hogy mibe fog beleszólni és mibe nem,ne aggodj feleslegesen.

A fertőtlenítős kézmosó helyett elég a normál szappan,ne parázd tul a dolgokat,persze alap a kézmosás,de ne akard h semmi "bacival" ne találkozzon a gyerek,akkor nem lesz ami erősítse az immunrendszerét...

Após:ha az ő házukban éltek,ezt nem igazán kötheted ki h mit nem csinálhat a saját házában...és amugy se jo a gyereknek ha csak síri csendben tud aludni.(kistesonál majd ez ugy se lesz kivitelezhető,ott a nagyteso fog kiabálni:))))

Szoval beszéld meg velük normálisan.Amugy első gyerek elött nekem is voltak elveim,és rájöttem h ebböl volt jópár amit magam se tartottam be miután a fiam megszületett.Pl. cumiellenes voltam egészen addig mig oda jutottam h más nem segitett:)))

2013. máj. 24. 14:04
 12/50 A kérdező kommentje:

Egyre jobban tartok ezektöl,mert egyre jobban ismerem őket.

A fertőtlenítő kézmosòt én is használni fogom,ezéért nekik is kell.Apósom folyton bütyköl valamit,vannak tyúkok vannak nyulak,a munkája is poros és koszos,anyósom öregeket ápol.Nekem ez eléggé fontos.

A kiabálásról annyit,hogy ha a párom éjszakás pihenni sem tud,mert délelőtt már üvölt bunyóspityu,na meg ha pihenni szeretnék nem a kiabálásra vagyok kíváncsi,főleg ha e mellé a párom öccse süket módon ordíttatja a tv-t.Én úgy nőttem fel,ha valaki alszik tekíntettel vagyok rá.Nem a zajokról van szó,hanem mikor zeng a ház.

Amikor a sögorom fél éves volt és felriadt este már szaladtak a rudival,rossz álom ellen csoki étvágytalanságra meg jöhetetr a sütemény,most meg semmi értelmeset nem bír enni,állítólag semmit sem szeret.

A sértődés annyiból fog érződni,hogy majd a páromnak fognak panaszkodni.

A szoptatás pedig egy igen intim dolog szerintem.Rám és a babára tartozik meg a páromra.Eleve szégyenlős vagyok,de ebben a házban húsz percenként rámnyitnak,hogy mit csinálok.Ha filmet nézek,akkor menjek a kertbe,menjek enni,ha nem is vagyok éhes,ha felnevetek a szobában már nyílik az ajtó,hogy mit csinálok,ha csendben vagyok mit csinálok,ha ledőlök akkor miért vagyok fáradt.A párommal nem tudunk összebújni egy pillanatra sem,mert bármikor bejöhetnek és be is jönnek,intimitás nuku.

Hát ezek miatt...

2013. máj. 24. 14:41
 13/50 anonim ***** válasza:
73%
Ne haragudj, de ha ilyen a helyzet, mi a fenének vállaltatok gyereket amíg nem tudtok elköltözni? Nem tudom megérteni az ilyet....
2013. máj. 24. 14:44
 14/50 anonim ***** válasza:
59%
Ha alapbol ilyenek voltak és ezt tudtad,minek kellett a gyerek közös házba?itt neked kéne alkalmazkodnod az ő életvitelükhöz ebben az esetben.Én inkább nem költöztem volna oda a pasihoz,gondolom elötte is voltál náluk,tudtad mi a helyzet.
2013. máj. 24. 14:48
 15/50 A kérdező kommentje:
Most is látom,hogy ha nem vagyok éhes és nem megyek mikor mondják,hogy bánatos képpel közlekednek a házban,na de nem fogok a kedvükért kipukkadni.Apósom amúgy nem ért a szóbol,mikor elmondtam 100szor,hogy nem kell csoki és tojástol undorodom,de fél percenként tukmálná rám,utána meg görbül a szája.Mit kell ezen megsértődni nem tudom,de én sem szeretném,ha etetéskor benn ordítana a szobában a kikandikáló mellemmel szemben és annak sem örűlnék,hogy ha egy átvirrasztott este után végre alvó gyermekem arra riadna,hogy a másik szobából nyitott ajtónál zeng a mulatós,nagyapa meg az ajtónk előtt kiabálna kifelé a konyhába.
2013. máj. 24. 14:50
 16/50 anonim ***** válasza:
78%
Költözz el,nem fognak megváltozni miattad,miért is tennék?mert te gyereket szültél az ő házukba?
2013. máj. 24. 14:52
 17/50 A kérdező kommentje:

Előtte egyszer találkoztam a szüleivel.Másik városban éltünk együtt,mikor kiderült,hogy baba lesz.Én elvesztettem a munkámat,albérletet nem tudtunk volna fizetni.Bocs,hogy ezért nem mentem abortuszra.

Nem hozzám kéne alkalmazkodni,hanem tiszteletben tartani egy másik családot,akit ők kérleltek,hogy költözzenek a nagy házba.

2013. máj. 24. 14:55
 18/50 anonim ***** válasza:
37%
Nem irtam abortuszt,félreértesz.Na de a baba nem csuszik be csak ugy...ezt tudjuk...amugy miért nem a te szüleidhez költöztetek?az hogy ők kérleltek,nem azt jelentik h a kívánságaidat fogják lesni.Viszont ha nincs melod van egy rossz hírem:csak gyest és családit fogsz kapni,kb. 36e ft.szoval mig ujra nem dolgozol,el kell viselned őket,igy akkor esélyetek se lesz külön költözni.
2013. máj. 24. 15:01
 19/50 A kérdező kommentje:
Az övéké az unoka,nem egy idegen gyerek.És a párom is velünk él,nem egy megtűrt senki vagyok!Titeket nyilván nem zavart volna ha egyik mellen a baba meg szemben vagy 5en bámulják a ciciteket.Mindegy kínek a háza!Magánélet létezik és kérem magamnak.nem fogok tűr9i ilyen dolgokat.Én alkalmazkodom sok mindemben,akkor ők is a baba érdekében.
2013. máj. 24. 15:04
 20/50 anonim ***** válasza:
59%

Tudod vagy megszoksz vagy megszöksz.

a saját házamban én se alkalmazkodnék ilyen drasztikusan.Ha eddig nem tudtad megértetni velük hogy ne nyitogassanak rátok,hidd el ez csak rosszabb lesz,mert mindenért be akarnak nézni a babához.teljesen különállóvá nem tudjátok tenni a lakrészt?külöb bejárat,stb??Vagy legalábbis tegyétek zárhatóvá a szobátok ajtaját.legalább egy retesz vagy vmi,és akkor nem fognak benyitogatni.Jobbat nem tudok tanácsolni.Uj ajtó,ablak esetleg ami hangszigetel is.na jobb ötlet??

2013. máj. 24. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!