A férjetek mennyire követi a várandósságotokat?
Tudja, hol tartotok, hányadik napon, el szokott menni uh-ra, olvasgat dolgokat a várandósságról, babáról?
Mennyire tervezi a jövőt, amikor a Pici már megszületik?
Bent akar lenni a szülésnél?
Az én férjemnek az elején azért kellett idő, míg feldolgozta a pozitív tesztet. Képeket nem akart nézegetni addig, amíg nem volt babaforma a baba, azt mondta, neki ez ijesztő. 4D-re sem mentünk emiatt. Egyszer még az elején végignézett egy összefoglaló táblázatot arról, hogy melyik héten mi fejlődik ki a babán, azt le is mentette a számítógépre, de azóta szerintem egyikünk sem nyitotta meg. :) Én minden héten utánanézek, hogy mi lesz a hét eseménye, ha ráér, mellém ül, ha nem, akkor nem. Egyébként érdekli, de magától nem néz utána. Mióta érezhető, hogy mozog a baba, azóta néha odajön és a hasamra teszi a kezét (főleg este vagy reggel), de nem minden nap. Mikor a 32. héten kiderült, hogy még faros, elkezdett beszélni hozzá, hogy ügyesen be kell fordulni - én sosem beszélek hozzá, nekem az olyan furcsa, férjem magától csinálja.
A munkahelye rugalmas, így az ultrahangokra el tudott jönni velem. A délutáni magánrendelésre, ha tudott, eljött, de nem jött be (nem is kértem, nincs ultrahang, azt meg minek nézze végig, hogy az orvos belülről vizsgál), viszont utána mindig feltett pár kérdést nekem, amit szerinte meg kellett volna kérdeznem, de nem jutott eszembe. Közeledik a szülés, most lenne igénye arra, hogy az orvossal hármasban is beszéljünk a szülésről, de közben kórházba kerültem, így ez halasztódik. Mindenben támogat, besegít, hogy többet tudjak pihenni - viszont én is igyekszem nem túlterhelni, amit csak bírok, azt megteszem. Azt, hogy hány hetes vagyok, a közepe óta nagyjából tudja. Azt, hogy a szülésnél bent lesz-e, egymásra bíztuk... Én azt mondtam, hogy örülnék, ha bejönne, de ha van valami ellenérzése, akkor ne legyen lelkiismeret-furdalása, maradjon kint. Ő meg azt mondta, hogy ha szeretném, akkor bejön. Szóval most úgy néz ki, bent lesz, de nem kényszerítem rá a dolgot.
Szerintem nagy szerencsém van vele. Nem egy negédes valaki, és törődik velünk, aggódik értünk. Már most szeretne gyakorolni pelenkázni egy műbabá. :) Szülés után is ki fogja venni a részét a gondozásból, ebben biztos vagyok (ahogy eddig is részt vett a házimunkában is, pedig nem vártam el).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!