Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is átélt már ilyet?...

Más is átélt már ilyet? Hogyan előztétek meg?

Figyelt kérdés
Éjjel arra ébredtem hogy teljes görcsben van mindkét vádlim, mindkét lábfejem, az egyik kézfejem, és a hasam fele. Kegyetlen rossz érzés és meg sem tudtam mozdulni. Pár percig tartott, de ezek a görcsök egyre gyakoribbak. Ennyire sokrétű azonban még sosem volt. 2x1 magne b 6-ot szedek nappal.
2013. máj. 24. 09:17
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Sosem volt IR vizsgálatom, elzáródásom biztos van, átjárhatósági vizsgálat után estem teherbe. Terhességi cukrom az van, 2 hete volt a terhelésesem, 180 grammos szénhidrát diétára vagyok állítva. Egyébként amióta diétázok, azóta van mindenféle bajom. Szédülés, görcs, fáradtság és társai.

Reálisan én is más problémáját látom csak, de akkor elfelejtem ezt a szívgörcs dolgot. :)

2013. máj. 24. 10:04
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem igazán vizesedek még (lekopogom), a kézfejeim bizseregnek a víztől de inkább reggel, a lábam egy nagyon picit vizes. Éjszaka kb. 1x megyek wc-re, az sem sok, de szerintem fel sem ébrednék ha nem partyzna éjszaka a kislányom, vagy ha nem görcsölnék.
2013. máj. 24. 10:06
 13/20 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 3x2 magne b6-ot mondott a doki, de inkább magnerotot szedek, azóta jó. Nekem csak az egyik alsó lábszárammal volt így egyik éjjel, de az is nagyon félelmetes volt, mintha valaki lefogta volna, olyan érzés volt, A magnerot óta nincs gáz, abból csak 1-2 szemet szedek, az erősebb.
2013. máj. 24. 10:13
 14/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!a magne b6 nagyon gyenge magnézium terhességnél!Ajánlom h vegyél Magnesii citricit, ha feliratod 150Ft, de vény nélkül is megveheted akkor 300Ft!500mg magnézium van benne, ettől tuti elmúlna a görcsök!Vagy vehetsz magnerotot is az drágább de az is 500mgos!Ezeket tuti h magnézium hiány okozza!3x1et nyugodtan bevehetsz mindkettőből naponta!

24hkm

2013. máj. 24. 10:14
 15/20 anonim ***** válasza:

A terhességi cukor is okozhat ilyen tüneteket. Szedd nyugodtan a Magnerotot, és látod, hogy másnak is volt ilyen problémája:)

Ne aggódj, boldog babavárást!

2013. máj. 24. 10:18
 16/20 anonim ***** válasza:

Annak ellenére hogy 2 hét múlva kell orvoshoz menned, s nincs fogadott orvosod, ha ilyen problémád van, akkor menni kell az sztk rendelésre, s elmondani mi a baj!!!

A védőnő nem orvos!!!

Én már rég a rendelésen ülnék, s várnék a soromra, hogy hívhatnák be!

Nekem a vádliig szokott begörcsölni, napi2x1 magnesi citricit ajánlott a doki, s ha rosszabb akkor mondta menjek be!!!

2013. máj. 24. 10:24
 17/20 anonim ***** válasza:

Kálium hiányod van,az okozza a görcsöket.Valószinű,hogy a diétád miatt nem jut elég kálium a szervezetedbe.

Egyél banánt,annak magas a kálium tartalma,vagy irass fel kálium tablettát,mindenképp orvossal beszéld meg!

Egy eü. dolgozó

2013. máj. 24. 11:38
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

15-ös hozzászóló, azóta vannak ilyen-olyan tüneteim, amióta diétán vagyok. Amikor ettem amit és amennyit megkívántam, addig szinte semmi bajom nem volt. És hízni is csak 2 kg-ot híztam pedig túlsúlyos vagyok. Amióta kiderült a cukorbetegség és másképpen kell ennem, ebből már lement 1 kg. Kérdeztem a diétás nővért hogy a babának ez így egészséges-e, állítólag ő nem éhezik csak én. :-)

Elmegyek orvoshoz, de hozzáteszem hogy a gondozóorvosomnál kb. 2 percet szoktam tölteni, pörgeti ki a kismamákat, egyszer keményedett a hasam napokig, akkor annyit mondott hogy 2x1 magne b6, tulajdonképpen azóta szedem folyamatosan. Kíváncsi vagyok most mi lesz. :-)

2013. máj. 24. 15:31
 19/20 A kérdező kommentje:
A káliumtartalmú ételeknek is utánanézek! Köszönöm!
2013. máj. 24. 16:01
 20/20 anonim ***** válasza:
En is 3x2 magne b6ot szedek naponta. Neha nekem is begorcsol a vadlim hajnalban. A dokim nekem annyit mondott,hogy ha fellepnek ilyen izomgorcsok,akkor igyak kalcium sandoz pezsgotaplettat addig amig a panaszok enyhulnek,elmulnak.
2013. máj. 26. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!