Ki az, aki császár szülést követően természetes szülést akart, de végül megbánta, hogy a második baba hüvelyi úton jött a világra? Kérem, kizárólag ilyen helyzetet átélt anyukák írjanak a vita elkerülése végett!
ez miért lehet vitatéma?
Nem az a lényeg, hogy megszületett?
Szerintem nem sok ilyet fogsz talalni. Nekem kerek perec megnondta a doki hogy ne is almodjak hüvelyi szülesröl, mert rossz helyen tapad a lepeny es nincs kedve kiszedni a mehemet a gyerekkel együtt ha valami balul sülne el.
Szerintem teljesen egy oke a csaszar, en mar megbekeltem vele. :)
A császár sokkal több veszélyt hordoz magában. Nem véletlen, hogy csak indokkal császároznak.
Amúgy én császár után még kettőt szültem simán.
Persze hogy csak indokkal. De sajnos az elözö csaszar pont eleg indok ra. Nekem az elözö csaszar miatt a lepeny sajnos ranött a mehszajra es nem ment el onnan, igy ki volt zarva a hüvelyi szüles.
Ha nincs rajta a lepeny, akkor is fennall a hegszetvalas eselye. Erre ugyan viszonylag kicsi az esely, de ha megtörtenik, akkor sajnos az anya es a bebi is eletveszelybe kerül.
Szerintem egy tervezett, atgondolt csaszar okosabb döntes ilyen esetben. Nem tudhatod, hogy most is el fog-e huzodni a szüles, fajasgyengeseg lep-e fel, stb.
Egy mütet valoban nagyobb megterheles az anyanak, de itt minden csak a merlegelesröl szol. Nekem megerte a nyugalmat a mütet. Nagyon gyorsan felgyogyultam, igaz jol birom a fajdalmat. A babam ejfelkor született, es masnap 11-kor mar a folyoson setalgattam. En voltam az egyetlen, akit 3 nappal a mütet utan hazaengedtek, mert ugye fölösleges ott lennem, ha jol vagyok... :)
Szerinetm nem erdemes görcsösen ragaszkodni a szüleshez-- bar bennem is van egy kis szivfajdalom emiatt. Lenyeg hogy itt van a kisfiam, egeszsegesen, egyben es mas nem szamit mar.. :)
Szia!
Bár én nem vagyok ebben a helyzetben, egy ismerősöm sajnos igen. Az első császár után a másodikat természetes úton kezdte megszülni, de szétrepedt a sebe (tudom, elvileg nem kéne előfordulnia, de nála mégis megtörtént), és a baba az oxigénhiány miatt nagyon súlyos sérülésekkel jött a világra. Azóta sem kecsegtetik semmi jóval, lehet, hogy élete végéig magatehetetlen lesz, még táplálni is a gyomrán keresztül kell.
Nagyon utálom, amikor szülés körüli rémtörténetekkel szórakoztatják a kismamákat, de ezt muszáj volt leírnom, mert elkerülhető! Ne kockáztass! Lehet, hogy a többségnek semmi baja nem lesz tőle (olyat is ismerek), de én biztos nem vállalnám be. Szép dolog a természetes szülés, de ennyit nem ér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!