Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is átélt már ilyet?...

Más is átélt már ilyet? Hogyan előztétek meg?

Figyelt kérdés
Éjjel arra ébredtem hogy teljes görcsben van mindkét vádlim, mindkét lábfejem, az egyik kézfejem, és a hasam fele. Kegyetlen rossz érzés és meg sem tudtam mozdulni. Pár percig tartott, de ezek a görcsök egyre gyakoribbak. Ennyire sokrétű azonban még sosem volt. 2x1 magne b 6-ot szedek nappal.
2013. máj. 24. 09:17
1 2
 1/20 Ítélethozó válasza:

Fáj is?

Abszolút semmid sem tudod megmozdítani, vagy csak a végtagjaid?

2013. máj. 24. 09:28
 2/20 anonim ***** válasza:
Ez nem normális dolog, én ma feltétlen felkeresnék egy orvost!!!
2013. máj. 24. 09:30
 3/20 anonim ***** válasza:
2 magne B6 nagyon, nagyon kevés, lehet ez is a gond. vegyél magnesium pezsgőtabit.
2013. máj. 24. 09:30
 4/20 A kérdező kommentje:
Fáj, olyan érzés mint amikor terhesség nélkül is begörcsöl éjszaka a vádli, talán még rosszabb is, csak ez ennyire kiterjedt a testemre, pokoli fájdalmas.
2013. máj. 24. 09:31
 5/20 A kérdező kommentje:
Csak a görcsölt részeket nem tudom mozgatni, amíg ki nem megy a görcs.
2013. máj. 24. 09:31
 6/20 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam hogy talán kevés ez a magnézium adag.
2013. máj. 24. 09:33
 7/20 anonim ***** válasza:
mondjuk a magnesium előtt/közben/után azért egy orvos sem árthat, ha ez rendszeres, meg elég durvának hangzik
2013. máj. 24. 09:35
 8/20 A kérdező kommentje:
Jövő hét kedden kell mennem védőnőhöz, rá egy hétre orvoshoz. Nincs fogadott orvosom, a Margit Kórházba járok terhesgondozásra TB alapon. Ennyire durva először volt, de a vádligörcsök azért már jellemzőek voltak az elmúlt 2-3 hétben. 27 hetes terhes vagyok egyébként. Az is megijesztett, hogy ha így begörcsölök, a szív is egy izom, mi van ha az görcsöl be, akkor így meg is lehet halni éjszaka...vagy ez már már túlkombinálás...? Azt hiszem ma lefekvés előtt 2 magne b 6-ot veszek be, és veszek pezsgőtablettát is, és lehet ha ma is lesz, bemegyek egy ügyeletes orvoshoz. Azt hittem jönnek majd a válaszok hogy "nekem is volt ilyen, nekem is volt ilyen" és megnyugszom. :(
2013. máj. 24. 09:47
 9/20 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, a szíved nem fog begörcsölni:) én is ilyen paragép vagyok, ha történik valami, én is mindig tovább gondolom. De nálad reálisan tudom nézni:) Szóval a szívleállástól ne félj!

A magnéziumot nyugodtan emelheted, akár 5öt is bevehetsz egy nap. Igyál nagyon sok folyadékot, az segítheti szintén lenyugtatni az izmokat. IR-ed nem volt? Terheléses vércukrot néztek?

A legközelebbi találkozásnál nyugodtan említsd a dokidnak, addig szedd a magnéziumot. Esetleg a védőnőt is felhívhatod, hogy ilyen durva görcsre mit ajánl, ő biztos találkozott már kismillió esettel.

2013. máj. 24. 09:51
 10/20 anonim ***** válasza:

Ja és még annyi, hogy vizesedni nem vizesedsz az átlagosnál jobban? Sokat jársz pisilni éjszaka? Bár erre a kérdésre valószínű minden terhes kismama igennel válaszolna:)

Csak azért kérdem, mert ha vizesedsz és éjszaka az ugye elkezd ürülni, a "hirtelen" vízveszteség is kihajthatja a szervezetből az ásványi anyagokat. Szedj vitamint, és csapj bele nyugodtan a magnéziumba:) (és persze sok víz)

2013. máj. 24. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!