Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes lettem, gócom van,...

Terhes lettem, gócom van, félek, hogy károsítja a magzatot. Nem tudom megtartsam vagy ne?

Figyelt kérdés
Terhes lettem, van egy krónikus mandullagyulladásom, amit most műtettem volna meg. Nem tudni hogy vírus vagy baktérium, de antibiotikumra nem reagál. állandó hőemelkedésem van, és félek, a magzatkárosodástól. Nem tudom, mit tegyek,? Az orvos szerint ez nem éppen a legjobb, de csak ennyit mond semmi többet.. Nagyon félek hogy ... Megtartsam vagy ne.. : (.
2008. jún. 18. 12:26
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

kedves utolsó!

ez egy általános dolog, hogy a műtét után szörnyű, nem én találtam ki. fogadok, hogy nem is volt még mandulaműtéten.

ettől függetlenül azt gondolom, hogy mindenképpen tartsa meg a kismama a babát és minél előbb vetesse ki a manduláját!

2008. jún. 18. 13:26
 22/26 anonim ***** válasza:
2 éve vették ki a mandulám altatás nélkül.Nem haltam bele és nem hisztiztem.Nem kívánok veled többet foglalkozni,mert fölösleges!
2008. jún. 18. 13:28
 23/26 anonim ***** válasza:

13:03 as hozzászóló vagyok, tény hogy nem kell mindenkinek rossz legyen, de nem egy kellemes érzés, én is fogytam 6 kgt pedig csak egy hétig nem ettem rendes kaját.

És szerintem a kismamának kell eldönteni hogy mennyire fontos és az orvosnak hogy mennyire sűrgös a műtét,mert tényleg ráhemetnek az izületei is .Mert ha most nem kerül sor rá akkor még huzódik 40 hétig és gondolom szülés után rögtön nem fog azon gondolozni h kivetesse vagy sem.

Én mindenképp azt ajánlom akármennyire is fáj h vetesse ki, mert valószínüleg fog kapni infuziót és abban pedig van sok vitamin.

2008. jún. 18. 13:29
 24/26 anonim ***** válasza:

Ez hihetetlen, a kis pötty agyatokba nehéz elképzelni hogy minden ember máshogyan reagál? Van aki erősebb szívósabb mégis egy ilyen dolog legyengíti van viszont fordítva is.

Itt általában a saját tapasztalatot szokták írni, viszont nem lehetett mindenkinek kellemes, neki ennyire gáz volt és kész! Azt is meg kell írni, hogy tudjon mire számítani, nem minden szép és jó az életben, és ez egyáltalán nem riogátás!! A kérdező valószínű tisztában van vele hogy nem bíztos hogy neki is rossz lesz, de ugyanúgy az ellenkezőjével is.

A kérdezőnek meg sok sikert és ne csüggedj! Mindenképp keress meg több orvost h mit tanácsolnak, nekem is kiakarták venni, bár nekem nem volt gócos, csak állandóan gyulladt, de a terhességem alatt eddig minig találtak gyulladást a szervezetemben, sajna :(

De a babónak eddig semmi baja hál'istennek!

2008. jún. 18. 13:54
 25/26 anonim ***** válasza:

A lényeg az hogy a fül-orr-gégész megmondja, hogy meddig lehet halogatni, és műtét esetén van - e olyan fájdalomcsillapító, ami nem káros a magzatra, de erre a fájdalomra jó..nekem kivették 8 éve akkor voltam 19 és a fülem is fájt utána, de nem volt vészes enni tudtam 4 nap múlva, de innitudtam előbb is tejet pl amiben van kis tápérték.

Aztán ki kell kérni a nődoki és ha lehet egy genetikus véleményét, hogy mi a veszélyesebb a számodra és a babára nézve-a műtét vagy a gócos mandula okoz e nagyobb bajt, vagy egyáltalán okoz e. Ha innen megkapod a válaszokat akkor tudsz lépni, de nem hinném, hogy el kell vetetni a babát. A barátnőmnek most van a második terhessége és az elsőnél is és most is előjött a strummája -az apajzsmirigy-nyirokrendszeri betegség- az első baba teljesen egészséges, most a másodikkal is a 20. héten van és igaz több vizsgálatra megy, állandóan ellenőrzik, de eddig minden rendben halad. Ne aggódj, csak mindenképp keresd meg a megfelelő orvost, és ha a 15. lesz az akkor addig menj. Sok sikert és egészséget kívánok!!!

2008. jún. 18. 13:59
 26/26 anonim válasza:
Egy kis megnyugtatás: én is nagyon féltem a mandulaműtéttől, de az orvos rábeszélt, mert állandóan beteg voltam, és a fülemet is sokszor fel kellett szúrni. Annál rosszabb dolog pedig nincs sok. Rászántam magam, és nem mondom azt, hogy nem fájt, de elviselhető volt. És a fagyi is jót tett, tehát eggyel több ok, hogy Te is rászánd Magad. Hidd el, utána nem lesznek ilyen betegségeid, és a babának sem lesz semmi baja. :)
2008. jún. 23. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!