Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ebben az esetben mit tehetek?...

Ebben az esetben mit tehetek? (AFP probléma)

Figyelt kérdés
A helyzet az ,hogy múlthét csütörtökön kellett volna Afp vérvételre mennem. De sajnos a nagylányommal történt egy baleset az iskolában és bekerült a Madarász utcai kórházba. Természetesen éjjel-nappal mellette voltam eszembe sem jutott az a hülye vérvétel mikor a lányomnak szüksége volt rám. most viszont már 17hetes és 4napos vagyok leghamarabb holnap reggel tudnék elmenni levetetni. Ilyenkor van még értelme vagy már nincs??? A 12genetikain minden ok volt vérvételen is. Azóta volt még 4d uh ott is minden rendben volt. Valamint ugye 19.héten megyek a másik genetikaira. Nem tudom mit csináljak:(

2013. máj. 22. 08:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Fals eredményt adna, szerintem ne menj már el.
2013. máj. 22. 08:27
 2/16 A kérdező kommentje:
Igen mindenhol azt olvasom,hogy ilyenkor már fals lenne mert amúgy is egy nagyon "érzékeny" vizsgálat ez,ráadásul már elavult is..:(
2013. máj. 22. 08:37
 3/16 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a védőnőt, mert az a vizsgálat kötelező.

Nálunk a 18 hetes genetikai uh-t akkor csinálják meg ha meg van az AFP eredmény.

36 hkm

2013. máj. 22. 08:38
 4/16 A kérdező kommentje:
Állítólag olyan hogy kötelező nincs! Mivel kényszeríteni senkit nem lehet semmire. (EÜ dolgozó mondta a Madarász utcaiban) ezt csak az orvosnak kötelező a protokoll alapján ajánlania. A 18.hetit magánúton bárhol megcsinálják mindentől függetlenül. Lehet én tudom rosszul...jó akkor elmegyek reggel és levetetem most. Nem tudom mennyire lesz fals és ,h.utána mit hoz ez magával,de megmondom őszintén most kicsit besokaltam:((((((((((((((
2013. máj. 22. 08:42
 5/16 anonim ***** válasza:
Úgy tudom én is, hogy nincs kötelező vizsgálat. Kérdezd meg a védőnőt, mit javasol. Az AFP eredmény talán 1-2 hét míg elkészült nálunk, és az ultrahangra lehet meg sem lesz. ...és csak bizonyos terhességi korban mutat pontosnak nevezhető eredményt. Ha volt integrált vagy kombinált teszted, az jobb.
2013. máj. 22. 08:51
 6/16 anonim ***** válasza:
74%
Ha meg nem kötelező, akkor miért aggódsz érte, hogy megcsináltasd vagy sem?
2013. máj. 22. 08:58
 7/16 A kérdező kommentje:
Mert akárki akármit mond akkora nyomás van a kismamákon!!!!
2013. máj. 22. 09:04
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, csak kérdeztem.

Én is kismama vagyok.Ráadásul 37 hetes, szóval pontosan tudom, hogy milyen nyomás van egy kismamán.

Kérdezd meg az orvosod, hogy van-e még értelme, mert a vizsgálat elavult és mivel már nem vagy időben tuti rossz lenne, az eredmény és csak idegeskednél. Lehet, hogy elég a genetikai UH.

2013. máj. 22. 09:14
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, hatalmas nyomás van a kismamákon, rengeteg (sokszor fölösleges) vizsgálat kötelező címszó alatt. És igen, az AFP rettenetesen elavult módszer márcsak azért is, mert ugye nem lehet a teherbeesés pontos idejét kiszámolni így amúgy is sokszor fals eredményt mutat (nálunk a családban történt meg, hogy nagyon rossz lett az AFP eredmény, komolyan elgondolkoztak azon, hogy megtartsák-e a babát- akkor még nem volt ilyen pontos uh, végül megtartották és egy makk egészséges gyerek született, most 26 éves és válogatott sportoló...). A genetikai uh-k már sokkal pontosabbak, így amúgy is szinte feleslegesnek mondható az AFP-vizsgálat, hát még így, hogy biztosan kicsúsztál az idejéből. Szerintem ne menj el! És igen, ilyen, hogy kötelező, nincs. Te döntesz mindenről, ők max. ajánlhatják, hogy menj el, mert fontos valami.
2013. máj. 22. 09:19
 10/16 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: remélem a nagylányoddal azóta minden rendben!
2013. máj. 22. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!