Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek az rendben van...

Szerintetek az rendben van hogy egy nő még az egyetem alatt vagy közvetlenül utána gyereket szül és így soha nem is dolgozott még?!

Figyelt kérdés
Utána persze 3 évig otthon majd jön a 2.gyerek,még 3 év otthon és akkor már 30-31 éves a nő és semmi munkatapasztalata nincsen,ilyenkor mit kezd az életével?
2013. máj. 21. 19:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%
Utolsó vagyok, annyit még hozzátennék, hogy mire a gyerekek ovisok lesznek, lesz két diplomám, és van két nyelvvizsgám. Nem félek, hogy nem lesz munkám, tapasztalatom is van.
2013. máj. 21. 20:57
 12/21 anonim ***** válasza:
18%

Ahhoz képest, hogy szinte egyik valaszado szerint se jo ötlet, szépen le lett pontozva mindenki..... Hajrá, szüljünk a segélyre!!!

Utolsó valaszado, a te eseted természetesen kivétel - ahogy az összes tobbi is, aki önhibáján kívül kapja a GYED helyett a gyest.

2013. máj. 21. 21:13
 13/21 anonim ***** válasza:
74%
Valószínűnek tartom, hogy aki egyetemet végzett, az szeretne majd valamikor dolgozni, mert nyilván nem unalomból tanult 2-3-4 évet. És nem feltétlenül vállal egyből 2 gyereket, elsőre talán csak egyet, és annak másfél éves korában elmegy dolgozni. Ha meg nem akkor, akkor később. Később fizeti be, amit előtte megkapott. Ami ugye nem sok, mert csak a gyes, ami alanyi jogon jár, plusz csp. Mondjuk 30-at kap meg havonta előre. Később úgyis visszateszi. Én ezt a témát pont le....om. Jobban zavar, amikor a MÁV-nál milliós pénzeket fizetnek ki csak úgy a vezetőknek, ilyenolyan jogcímeken.
2013. máj. 21. 21:38
 14/21 anonim ***** válasza:
83%
Én most várom a másodikat, a nagylányom 2 éves lesz egy hónap múlva, egyetemre járok, illetve záróvizsgázom...csináltam egy szakmát is a kicsi mellett(a harmadikat amúgy..), és dolgoztam is fél évet már vele...gyedem nem lesz, de nem az én hibám, a főnököm nem jelentett be, ez most derültki, így felmondtam...csinálom tovább a vizsgákat...nem szorulunk a szülőkre, 3 szobás lakásunk van, autónk, nincs hitel, van félretett pénz, férjemnek állása, szépen élünk...a kicsivel két éves koráig szeretnék itthon maradni, amiből egy évet amúgy is külföldön leszünk, szóval ha nem jött volna ketteske, sem tudnék dolgozni...nem bánom, hogy így csináltam...ráadásul a diplomám is friss lesz, hiszen folyamatban van még a vizsgázás, így nem elavult tudással állok a munkaerőpiacra majd...nem szerettem volna 30 fölött szülni az elsőt, örülök, hogy megtehettem..és igenis szeretnék dolgozni, nem munkakerülésből szültem...mint ahogy dolgoztam is 1 hónappal ezelőttig...
2013. máj. 21. 21:42
 15/21 anonim ***** válasza:
16%
Hát gratulálok, ezek szerint a mai világban az az elfogadott, ha valaki munka nélkül vállal gyereket és az elítélendő, ha valaki szeretne előtte dolgozni, mert így érzi biztonságban magát a gyerekkel otthon töltött időszak alatt. Nem gondolom, ha 24-25 évesen szülök, akkor már öreg anyuka leszek...
2013. máj. 21. 22:16
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó, te miről beszélsz? Szerintem itt senki nem írta, hogy elítélendő, ha valaki dolgozik szülés előtt. Az meg, hogy manapság...nem vetted észre, hogy egyre idősebben vállalnak így is első gyereket a nők?

És aki pl gyárból a sorról megy el szülni vagy betanított munkáról az mekkora előnyben van munkatapasztalat szempontjából?

2013. máj. 21. 22:24
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
A lepontozásokra értettem, kedves utolsó. Mivel aki nem tartja ezt "helyesnek" azt igencsak lepontozták.
2013. máj. 21. 23:30
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
valószínűleg mi is így csináljuk majd. hogy miért? így is 25 leszek mire végzek a suliban. férjem 30 fölött van már most. valahogy így vagyok kalibrálva, hogy ezt fontosabbnak tartom, mint a magasra ívelő karriert. nyilván tudom, hogy nem kapunk sok pénzt, de szerencsére ki fogunk jönni, másképp nyilván borulna a terv. dolgozhatok még eleget 70 éves koromig... én nem hiszem, hogy valódi előnnyel indulna egy állásért egy olyan anyuka, aki szülés előtt dolgozott 1 évet (aztán 4-6 év szünet), mint az, aki sose dolgozott előtte. ahhoz, hogy valóban számítson a tapasztalat, 4-5 évig kéne dolgozni (szerintem) az pedig nekünk már egyszerűen nem éri meg, nem érdekel hogy kevesebb pénzünk lesz. (ház, kocsi van már most, hitelünk nincs, nyilván a saját helyzetünkben hozzuk a döntést)
2013. máj. 22. 12:59
 19/21 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem ez nem helyénvaló és nem felelősségteljes viselkedés a mai világban. Ha a féjr nagyon jól keres, eltartja a családot gond nélkül, még akkor sem engedheti meg egy nő ezt a luxust. Mit csinál, ha a férj meghal, vagy elhagyja?? Mihez kezed majd X évesen, munkatapasztalat nélkül. Sőt , itt nem csak a munkatapasztalatról van szó, hanem a munka világába való beilleszkedésről, ami nagyon nehéz, ha valaki soha nem érzékelte annak részleteit. Ennél még az a rosszabb, ha a nőnek végzettsége sincs.
2013. máj. 22. 13:01
 20/21 anonim ***** válasza:
45%
mindenki itt hangoztatja, a férjem jól keres, a páromnak van munkája, van házUNK, stb, stb... És mi lesz ha apukával történik valami? Meghal, lebénul, kiesik a munkahelyéről, vagy lelép? Akkor ott fognak állni a nők, 1-2 kicsi gyerekkel, tapasztalat, és pénz nélkül, egyedül.
2013. máj. 22. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!