Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kiderült, hogy terhes vagyok,...

Kiderült, hogy terhes vagyok, nagyon elvagyok keseredve, hogyan lehetne ez valahogy könnyebb?

Figyelt kérdés
Nem terveztük, még csak most ismerkedtünk meg, védekeztünk mégis megtörtént... A körülmények cseppet sem ideálisak egy babának, félek az abortusztól, sosem hittem, hogy ez megfog történni velem. Ahogy napról napra tudatosodik bennem az állapotom, egyre rosszabb a gondolat, hogy nem maradhat velem...

2013. máj. 12. 19:04
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
95%
Könnyebb sehogy sem lesz! Nekem 20 évesen volt, 14 éve bánom.
2013. máj. 12. 19:45
 12/37 anonim ***** válasza:
76%

Én is hasonló módon estem teherbe, nem tartottuk meg. 19 voltam.

Ki is hevertem meg nem is. 3 gyerekem van, ha az elsőt megtartom a többi 3 talán (sőt, szinte biztosan) meg sem születik.

2013. máj. 12. 19:48
 13/37 anonim ***** válasza:
37%

Én a helyedben nem tartanám meg. Gondolom, tartasz attól is -jogosan-, mennyire számíthatsz az apára, hisz mégis csak egy hónapos kapcsolatról van szó...

Én nem akarnék egyedülálló anya lenni, és azt sem, hogy a kicsi nélkülözzön. Nehéz döntés, de úgy érzem, te is az abortuszra hajlasz.

2013. máj. 12. 21:00
 14/37 A kérdező kommentje:

Bárcsak a mi kapcsolatunk is egy 0-val több lenne, akkor már egy stabilabb kapcsolatról tudnék beszélni és teljesen más lenne az egész. Nem is ismerjük még egymást igazán, persze hogy tartok attól, hogy egyedül kellene felnevelnem, magamnak és a páromnak szeretnék szülni, hogy boldog családban nőjön fel és ne keljen nélkülöznie.

Tudok minden ellenérvet, mégis elgyengülök sokszor, nem könnyű a helyzet, egy borzasztóan nehéz döntést kell meghoznunk bármit is választunk. Egy nőnek pedig mindig nehezebb, hiába is van mellette a férfi, ő akkor sem érzi azt amit én!

25 éves vagyok egyébként és valószínűleg olyan 4 hetes, mivel most teszteltem pénteken még nem mentem orvoshoz.

Tudom, hogy egy életen át viselni fogom a döntésem súlyát, félek is ettől az egésztől de nagyon!!

2013. máj. 12. 21:24
 15/37 A kérdező kommentje:
A 20hetes kismaminak pedig sok egészséget és boldogságot kívánok a babához! :)
2013. máj. 12. 21:26
 16/37 anonim ***** válasza:
96%

Valahol nem értem ezt a hozzáállást manapság... megtartsuk, vagy ne tartsuk... Aki szexre adja a fejét, annak illik felkészülnie rá, hogy védekezés mellett is besikerülhet a gyerek. Hiszen valahol ez a szex célja. Ennek tudatában kéne minden egyes alkalommal megválasztani az embernek a partnereit.

Az meg, hogy egy kapcsolat friss, nem jelenti azt, hogy nem lehet működőképes. Minden két emberen múlik. Ha két felelősségteljes emberről van szó, akkor minden megoldható. Ha nem, akkor már sajnos nehéz ügy.

Az abortusz meg egyszerűen nem egy egészséges dolog. A lelki oldala az emberfüggő, de a testi oldala viszont egyszerűen nem jó, nem kéne erőltetni. De ez is egy olyan téma, hogy mindenki azt tesz a saját testével, amit akar. A magzatával szintén.

Én ilyen helyzetben megpróbálkoznék a családalapítással - hiába friss a kapcsolat. Azonban kedves Kérdező, kívánom, hogy te a számodra legjobb döntést hozd meg. Akármi is legyen az.

2013. máj. 12. 22:19
 17/37 anonim válasza:
95%
9 éve estem teherbe, kb. pár hetes kapcsolatban. Semmink nem volt, megtartottuk. Azóta is együtt vagyunk, imádjuk egymást, fél éve öcsi is megérkezett. :) ( Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sok segítséget kaptunk a nagyszülőktől anyagilag is. ) Nehéz ügy...
2013. máj. 12. 22:25
 18/37 A kérdező kommentje:

Sok Boldogságot kívánok nektek!:) Jó ilyet hallani a mai világban, sajnos nem ez az átlag ezért is félek picit... Úgy sem szeretném megtartani, ha a párom nem akarja. Ha mind a ketten úgy döntünk az más.

És nyilván nem tudja előre senki hogyan alakul az élete, így nem is lehet azt kijelenteni hogy én nem úgy választottam volna párt hogy komolyan gondolnám, mert szeretem és szeretnék babát is, de még nem merem 100%ig vállalni. "Bizonytalan" a kapcsolat, az anyagiak sem megfelelőek... nagyon nehéz!

2013. máj. 12. 22:42
 19/37 anonim ***** válasza:

A párod már tud róla? Úgy vettem ki, még nem, de javíts ki, ha tévedek.

Ha már tudja, hogy reagált? Ha nem: mikor fogod elmondani neki?

Kérlek, ha van valami változás, vagy döntésre jutottál, írd meg, mert érdekel, hogy alakul a sorsod/sorsotok!

2013. máj. 12. 22:49
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz kérdés... Szívem szerint azt mondnám, hogy minden féle képen tartsd meg. De ha te nem akarod... A párod úgy szintén. Dolgozol? El tudnál tartani egyedül egy gyereket? Szüleidre számíthatsz?

Az, hogy fiatal egy kapcsolat, még nem indok egy abortuszra. Én 22 évesen lettem terhes egy 3 hónapos kapcsoltban... Mondjuk nálunk mind a ketten akartuk a babát. Akkor a párom eldöntötte, hogy elvesz feleségül. Sajnos a baba elment... Az esküvőt megtartottuk, rá picivel több mint 1 évre megszületett a kislányunk.

Láthatod, hogy nem minden esetben kell "temetni" egy rövid kapcsolatot, bár sajnos a mi esetünk a ritkább.

Kívánom, hogy sikerüljön meghozni a megfelelő döntést!

2013. máj. 12. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!