Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányzók! Terhesség alatt...

Dohányzók! Terhesség alatt felhagytatok a dohányzással? Ha igen, hogy ment?

Figyelt kérdés
2013. máj. 9. 12:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

Igen felhagytam és szoptatás alatt is.

Sosem jutott eszembe,hogy rágyújtsak.Könnyen ment.Egyik napról a másikra mikor pozitív lett a tesztem.

2013. máj. 9. 12:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
amikor már 2 éve próbálkoztunk sikertelenül, visszaszoktam a cigire. A próbálkozások előtt fél évvel hagytam abba amúgy. A sok idegesség, kudarc miatt szoktam vissza rá, de max napi 3 szálat szívtam, ami kicsit lenyugtatott. A 2. hónapban sikerült a baba,(2 év után) a pozi teszt után eszembe sem jutott, hogy rágyújtsak, csak a baba egészsége számított. Hiányzott az a kevéske cigi is, de nekem nagyon könnyen ment.
2013. máj. 9. 12:25
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok, másfél éves múlt a fiam, azóta sem gyújtottam rá, pedig pár hónapja szopik sincsenek :-) neked is sikerülni fog leszokni! Babát vársz már?
2013. máj. 9. 12:26
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok terhes, hanem a legjobb barátnőm. Csak ő nem akar leszokni és neki mutatnám meg a válaszokat, hátha segítenek neki.
2013. máj. 9. 12:29
 5/13 anonim ***** válasza:

Első terhességem alkalmával elég nehezen ment, de sikerült, ilyenkor az ember nem magára gondol, hanem a benne cseperedő új életre.

Azután néhány hónapra visszaszoktam, de nem sokat szívtam napi max 2 szálat, azt már könnyebb volt letenni, pedig utána csak 2,5 év mulva lett másik gyerkőc.

2013. máj. 9. 12:32
 6/13 anonim ***** válasza:
48%
van olyan kismama aki végig füstölt, mérgezte magukat(saját magát és a fejlődő babát is) terhessége alatt, és nem lett semmi baja a babának, de sajnos egy példát tudok mondani: másfél hónapja, pár héttel korábban megszületett a keresztfiam 2160 grammal, azonnal lélegeztetőre kellett tenni, mert a tüdeje nem volt kifejlődve, illetve a cigi miatt nem vett magától levegőt :-( súlyos nikotin mérgezése volt a babának!!!!!!!!!! 3 hétig kezelgették az orvosok az anyja akaratgyengesége, felelőtlensége miatt!!!!!!!! Addig lélegeztetőn volt, utána került át egy másik kórházba...az anyja nem is szoptat(hat)ta!!!!!! MEGÉRI?????? 2-es vagyok..
2013. máj. 9. 12:33
 7/13 anonim ***** válasza:

Mikor a doki megerősített (6 hetesen), hogy babát várok azonnal abba hagytam a bagót, szoptatás alatt sem gyújtottam rá. Állandóan az járt az eszembe, hogy a gyermekem egészségéért teszem.

De ahogy babám abba hagyta 7 hónaposan a szopizást, 1-2 hónap múlva sajnos újra dohányoztam.

Barátnőm sem gyújtott rá a terhessége alatt, pedig ő is nagy bagós volt, sajnos neki nem volt teje, nem tudott szoptatni és így, a sorozatos kudarcok miatt, nagyon gyorsan újra bagózni kezdett.

2013. máj. 9. 12:38
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekem a rosszullétek miatt nagyon könnyen ment, egyik napról a másikra nem gyújtottam rá, azóta ugyanúgy itt a cigim, már 4 hónapja, le is viszem anyumnak, most, hogy így belegondolok.

Az előző terhességemnél ugyanígy rosszul voltam,16 hétig hányás, stb, nem gondoltam rá, eszembe sem jutott, nem volt elvonási tünetem semmi...Aztán abbahagytam a szoptatást és ahogy ürült ki minden terhességi, szoptatási hormon a szervezetemből, ugyanúgy kellett rágyújtanom, mint azelőtt, olyan volt, mintha egy percre sem hagytam volna fel a dohányzással.Úgyhogy szerencsés vagyok, hogy a szervezetem segített nekem mindig a cigi felhagyásával a terhességek során.

2013. máj. 9. 12:56
 9/13 anonim ***** válasza:
egyik napról a másikra amint megtudtam hogy babám lesz:-) nekem könnyen ment, pedig erős dohányos voltam napi majdnem egy dobozzal nyomtam el.
2013. máj. 9. 13:31
 10/13 anonim ***** válasza:

Ahogy a doki megerősítette, hogy ott a petezsák, 5 hetes 2 napos kismama voltam. Este még elszívtam 2 szál cigit, elköszöntem tőle :D viccesen mondva. Azóta nem gyújtottam rá.

Én is és a férjem is leszoktunk. Pedig mindkettőnknek elment napi 1 doboz (néha több is ). Nagyon szégyellném magam ha még most is cigiznék. Nem mondom, hogy néha nem jut eszembe, de nem vinne rá a lélek h mérgezzem a babám. Szerintem aki dohányzik a terhesség alatt, az meg se próbálta letenni. Ha valaki elhatározza magát, akkor igenis le lehet tenni a cigit. Akinek meg a doki "megengedte", hogy elszívjon pár szálat, az csak magát nyugtatja vele, de ő is nagyon jól tudja, hogy rosszat tesz. Ezért védekezik ezzel.

Bocsi, hogy kifakadtam, de nagyon elítélem a dohányzó kismamákat. És azokat is akiknek egyik kezében ott a kisbaba a másikban meg lóg a cigi.

2013. máj. 9. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!